اهمیت مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو
رعایت مراقبتهای بعد از کاشت ابرو یکی از مهمترین مراحلی است که باید به منظور دریافت نتیجه دلخواه به آن توجه کنید. در تکنیکهای مختلف کاشت ابرو از پیوند موهای پشت و کنار سر برای افزایش تراکم ابروها استفاده میشود. از آنجایی که این موها در حساسترین و آسیبپذیرترین حالت خود هستند باید از آنها مراقبت کنید تا مجددا دچار ریزش نشوید. به همین دلیل ممکن است پزشک یک سری داروهای تقویت بعد از کاشت ابرو را تجویز کند تا سرعت ترمیم ابرو را افزایش داده و آسیب پذیری گرافتها را کاهش دهد.
داروهای تقویتی اگر به درستی تجویز و مصرف شوند میتوانند عوارض کاشت ابرو را کاهش داده و روند بهبودی را تسریع بخشند. همچنین مصرف این داروها در حالت ایدهآل باعث تقویت گرافتها و حفظ سلامت آنها در طولانی مدت میشود.
رایجترین داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو
پزشک ممکن است با توجه به تشخیصهای خود از داروهای تقویتی متفاوتی برای هر فرد استفاده کند. در ادامه رایجترین و مهمترین داروهایی که بعد از کاشت ابرو به تقویت گرافتها و جلوگیری از ریزش ابروها بعد از کاشت کمک میکنند را بررسی میکنیم.
ماینوکسیدیل
یکی از رایجترین داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو که به طور کلی برای تقویت فولیکولها مورد استفاده قرار میگیرد، ماینوکسیدیل است. ماینوکسیدیل دارویی است که به صورت موضعی مورد استفاده قرار میگیرد و سرعت رشد ابروها را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. این دارو باید با تجویز پزشک به صورت روزانه و طولانی مدت استفاده شود تا فولیکولها پاسخ مناسبی به آن بدهند.
مزوتراپی
مزوتراپی مو یکی دیگر از روشهای غیر تهاجمی است که بعد از کاشت ابرو به برخی افراد توصیه میشود. در این تکنیک مواد معدنی، ویتامینها و داروهای تقویتی مختلف به پوست تزریق میشوند. بنابراین فولیکولها مواد مورد نیاز خود را به صورت مستقیم دریافت میکنند و کیفیت ابروها بهبود پیدا میکند. همچنین تزریقهای ریز و ایجاد ریز آسیبها باعث ایجاد مویرگهای جدید و خونرسانی بهتر به پوست و مو میشود.
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
PRP یک روش غیر تهاجمی به منظور تقویت و تسریع رشد ابروهاست که به جلوگیری از ریزش فولیکولها کمک میکند. در این روش مقداری خون از شما گرفته میشود و پلاسما غنی از پلاکت آن جدا میشود؛ سپس مقدار مناسبی از آن با استفاده از سوزنهای مخصوص به اطراف ابروها تزریق میشود تا خونرسانی و سلولهای بنیادی آن را افزایش دهد.
داروهای ضد التهاب
اگرچه داروهای ضد التهاب تقویتی محسوب نمیشوند، اما با تاثیرات غیر مستقیم خود میتوانند اثرات مثبتی روی تقویت فولیکولها بگذارند. داروهایی مثل آسپرین، دیکلوفناک، ایبوبروفن و … چند روز بعد از کاشت ابرو تجویز میشوند تا التهاب در نواحی اطراف ابرو را کاهش دهند. از این طریق احتمال آسیب به گرافتهای تازه کاشته شده کاهش مییابد و موفقیت بیشتری در کاشت ابرو به دست میآید.
ویتامینها
گاهی ممکن است پزشک از مکملهای دارویی و مولتی ویتامینها به عنوان داروهای تقویت بعد از کاشت ابرو استفاده کند تا نتیجه کاشت ابرو را بهبود بخشد. نوع ویتامین یا مکمل مورد استفاده به تشخیص پزشک و نیازهای شما بستگی دارد. اما معمولا ویتامینهای A، B، C، فولیک اسید، امگا 3، زینک و منیزیم رایجتر هستند. البته پزشک سعی میکند با توصیههای غذایی به شما کمک کند این ویتامینها را از طریق تغذیه دریافت کنید. میزان و نحوه مصرف این ویتامینها متفاوت است اما معمولا مولتی ویتامینها همراه با وعده صبحانه مصرف میشوند.
شامپو و سرمهای شستشو
یکی از مهمترین داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو که به اغلب افراد توصیه میشود، شامپو، سرم شستشو و لوسیونهای مخصوص است. شستشو ابروها در دوره نقاهت باید با دقت بالا و با استفاده از شامپو و سرم مخصوص انجام شود تا هم آسیبی به گرافتها وارد نشود و هم کیفیت ابروها ارتقا پیدا کند. پزشک میتواند با تجویز یک سری لوسیون و کرمهای مخصوص از آسیب دیدن گرافتها جلوگیری کند.
روغنهای تقویتی
روغنهای طبیعی و گیاهی یکی دیگر از روشهایی است که برای تقویت ابروها بعد از کاشت مورد استفاده قرار میگیرد. روغنها معمولا کمی قبل از استحمام روی ابروها ماساژ داده میشوند از رایجترین روغنهایی که به این منظور توصیه میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روغن آرگان: یکی از پرطرفدارترین روغنهای تقویتی ابرو که سرشار از ویتامین E با خاصیت آنتی اکسیدانی است، روغن آرگان میباشد. استفاده از این روغن در تغذیه، درخشندگی و استحکام بیشتر ابروها نقش دارد.
- روغن جوجوبا: این روغن که از درختی با همین نام گرفته میشود، علاوه بر رطوبت رسانی پوست و مو، به افزایش رشد فولیکولها نیز کمک میکند.
- روغن رزماری: یکی دیگر از روغنهای تقویتی مناسب برا بعد از کاشت ابرو، روغن رزماری است که باعث شادابی و رشد بیشتر فولیکولها میشود.
- روغن زیتون: روغن زیتون حاوی چربیهای مفید برای مو است و استفاده از آن تا حد زیادی از ریزش ابرو جلوگیری میکند.
- روغن نارگیل: روغن نارگیل حاوی ویتامینهای مختلفی مثل ویتامین A، B، D و … است که به رشد بهتر ابروها و تقویت آنها کمک میکنند.
نکات استفاده داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو
روشهای مختلفی برای تقویت فولیکولهای کاشته شده در ابرو وجود دارد که فقط یکی از آنها استفاده از داروهای تقویتی است. شما میتوانید با استراحت، فعالیت سبک و از همه مهمتر، تغذیه مناسب، سلامت و استحکام فولیکولهای کاشته شده را تضمین کنید. مصرف پروتئینها، زینک و ویتامینهای ضروری در حفظ سلامت ابروها نقش قابل توجهی دارد. توجه داشته باشید که برای استفاده از داروهای تقویتی موضعی که به ماساژ در ناحیه ابرو احتیاج دارند، حداقل باید چند هفته صبر کنید تا زخمها به طور کامل ترمیم شوند.
در خصوص مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو لازم است نکات زیر را رعایت کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید:
- مصرف هر نوع دارو، مکمل یا روغن باید با هماهنگی پزشک صورت بگیرد و شما نباید خودسرانه یک دارو را جایگزین کنید یا اینکه برای تاثیرگذاری بهتر از چند دارو استفاده کنید.
- دز مصرفی دارو حتما باید طبق میزان تجویز شده باشد و دارو به صورت منظم مصرف شود.
- مصرف سادهترین مکملها نیز ممکن است روی سلامت و کیفیت ابروها تاثیر بگذارد و شما نباید از هر دارویی برای تقویت گرافتهای ابرو استفاده کنید.
سایر مراقبتهای بعد از کاشت ابرو
به جز مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو مراقبتهای دیگری نیز وجود دارند که نه تنها روی عوارض کاشت ابرو تاثیر میگذارند، بلکه در تقویت گرافتهای تازه کاشته شده ابرو نیز نقش دارند. از مهمترین توصیههای بعد از این عمل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- از وارد کردن هر گونه فشار و یا دستکاری ابروهایتان خودداری کنید.
- از مرطوب شدن ابروها تا 2 روز بعد از کاشت ابرو جلوگیری کنید.
- تا حد امکان در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید و در صورت لزوم از کلاه لبه دار استفاده کنید.
- داروهای تجویز شده پزشک را به صورت منظم مصرف کنید و هر چند هفته یکبار به پزشکتان مراجعه کنید.
- از انجام فعالیت و ورزش سنگین که باعث تعریق میشود خودداری کنید.
- ریزش موقت ابروها در اغلب افراد طبیعی است و هیچ مشکلی در نتیجه نهایی ایجاد نمیکند.
- با استفاده از پماد یا اسپری تجویز شده ابروهایتان را به صورت مرتب شستشو دهید.
- از کمپرس سرد به صورت مستقیم روی ابروها استفاده نکنید.
- حداقل تا 2 هفته از مصرف دخانیات و الکل اجتناب کنید.
- تا 6 ماه از اصلاح، رنگ کردن و هر گونه آرایش ابروها خودداری کنید و صرفا میتوانید با قیچی ابروهایتان را کوتاه کنید.
- در صورت مشاهده هر گونه عارضه غیر طبیعی سریعا با پزشک تماس بگیرید.
آیا کاشت ابرو عملی دردناک است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر؛ چرا که عمل کاشت ابرو اگرچه یک عمل تهاجمی محسوب میشود اما خیلی دردناک نیست. در کاشت ابرو، برشها و مداخلات ظریف و جزئی در پوست انجام میشود...
چرا رعایت مراقبتهای بعد از کاشت ابرو مهم است؟ کاشت ابرو یک روش زیبایی ساده اما تاثیرگذار است که با استفاده از فولیکولهای طبیعی خود فرد تراکم و فرم ابروها را به حالت دلخواه میرساند. اما باید توجه داشته باشید که این...
کاشت ابرو به روش SUPER FUE چیست ؟ کاشت ابرو به روش SUPER FUE همانطور که از اسم آن نیز مشخص است، بر پایه کاشت ابرو به روش FUE بنا شده اما از چند جنبه ارتقا پیدا کرده است. در این تکنیک...
عفونت بعد از کاشت ابرو چقدر محتمل است؟ احتمال بروز عفونت، بعد از کاشت ابرو بسیار ناچیز است و اگر فرد سیستم ایمنی قوی داشته باشد، هرگونه عفونت نیز به راحتی درمان میشود. همچنین عواملی دیگری مثل رعایت اصول استریل در اتاق...
آیا تشکیل دلمههای بعد از کاشت ابرو طبیعی است؟ در کاشت ابرو، گرافتهای مو از پوست سر استخراج شده و به ابروها پیوند زده میشوند تا فضای خالی ابروها را با حالت مناسب پر کنند. معمولا به منظور حصول نتایج هر چه...