کاشت مو به روش میکروگرافت دقیقا چیست؟
کاشت مو به روش میکروگرافت برای اولین بار در سال 1980 بهعنوان روشی نوین برای کاشت مو استفاده شد. در این روش زخمهای کاشت مو بسیار کمتر شده و نتایج طبیعیتری ایجاد شدند. بهمرورزمان و با پیشرفت تکنولوژی، میکروگرافت تبدیل به روشی مطمئن با نتایج کاملا طبیعی برای کاشت مو شد که همه خانمها و آقایان میتوانند از آن برای داشتن موهایی زیباتر و پرپشتتر استفاده کنند. تا قبل از شکلگیری روش میکروگرافت، بعد از کاشت مو زخمهای بزرگی در محل بانک موها ایجاد میشد و افراد را ناراحت میکرد؛ اما بعد از پیدایش این روش، دیگر خبری از زخمهای وسیع نیست و کاشت مو به یک درمان کاملا شیک تبدیل شده است.
در کاشت مو به روش میکروگرافت، گرافتهای مو با استفاده از وسایل مخصوص بسیار ظریف و برقی برداشته شده و در نقاط هدف کاشته میشوند. در این روش بهجای کاشت پیازهای مو از کاشت گرافتها استفاده میشود. به همین دلیل زمان عمل کاشت مو به طرز قابلتوجهی کاهش پیدا کرده و نتایج خیلی زودتر خود را نشان میدهند. میکروگرافت روشی کاملا سریع و ایمن است که نتایجی بسیار طبیعی دارد و میتوان آن را برای حل مشکلی کمپشتی مو در خانمها و آقایان استفاده کرد. این روش یکی از روشهای مطمئن برای کاهش طاسی است که بدون ایجاد عارضه خاصی، زیبایی و جوانی را به فرد هدیه میدهد.
کاندید مناسب روش میکروگرافت
کاشت مو به روش میکروگرافت یکی از بهترین روشهای کاشت مو برای از بین بردن طاسی یا کم مویی در خانمها و آقایان است. این روش را میتوان برای رفع همه انواع طاسی شامل طاسی دائمی، منطقهای و کچلی استفاده کرد. ضمن اینکه اگر شخص مشکلات ریزش مو نیز داشته باشد، میتواند به این روش بهعنوان راهحلی درمانی برای برگرداندن موها به حالت قبلی خود فکر کند.
روش میکروگرافت برای افرادی که ناحیه ریزش موی آنها کنارهها و جلوی سر است و پشت سر آنها موهای پرپشتی دارد، بسیار مناسب است. چراکه در این روش اغلب از موهای این ناحیه بهعنوان بانک مو استفاده میشود. این روش را میتوان برای پرپشتتر کردن ابروها و ریش و سبیل نیز استفاده کرد. البته در این مسئله پزشک باید بررسیهای دقیقتری انجام دهد تا مطمئن شود که میکروگرافت روش مناسبی است.
قبل از کاشت مو به روش میکروگرافت
مهمترین نکته قبل از کاشت مو به روش میکروگرافت از بین بردن نگرانیهای بیمار و ارائه توضیحات کافی به اوست. این موضوع باعث میشود که استرس بیمار بهطور کامل برطرف شود و خود یک عامل منفی برای تغییر نتایج کاشت مو نباشد. به همین دلیل قبل از کاشت مو به این روش، پزشک جلسه یا جلسات مشاوره با بیمار را برگزار میکند. در طول این جلسات پزشک بیمار را بهطور کامل معاینه کرده و آزمایشهای لازم را برای او مینویسد تا از وضعیت سلامتی او مطمئن شود. در طول این معاینات پزشک بررسی میکند که آیا میکروگرافت روش مناسبی برای شخص هست یا نه. ضمن اینکه در صورت وجود مشکلات زمینهای، ابتدا برای حل آنها تلاش میکند.
بعد از اینکه پزشک مطمئن شد که کاشت مو به روش میکروگرافت بهترین روش است و بیمار نیز تصمیم قطعی خود برای انجام این کار را اعلام کرد، توصیههای لازم برای گرفتن بهترین نتیجه به او میشود. ازجمله اینکه باید مصرف داروهای آسیبزننده، مشروبات الکلی، سیگار و مواد مخدر یا هر ماده دیگری که برای سلامتی مضر است را متوقف کند.
مراحل کاشت مو به روش میکروگرافت
آمادهسازی محل برداشت موها
در طول معاینات قبل از کاشت، پزشک منطقه اهداکننده مناسب را مشخص میکند. در جلسه اول برای کاشت باید سر بیمار ماساژ داده شود و مناطق اهداکننده با استفاده از داروهای بیحسی موضعی، بیحس شوند. داروهای بیحسی بهصورت تزریقی به محل اهدا تزریق میشوند اما ممکن است پزشک از اسپریهای بیحسکننده نیز استفاده کند.
برداشت گرافتهای مو
در این مرحله، سوراخهای خطی در منطقه اهداکننده ایجاد میشود تا برداشت گرافتهای مو انجام شود. دستگاههایی که برای برداشت گرافتها استفاده میشوند، بسیار ظریف هستند و همین موضوع باعث میشود در مقایسه با دیگر روشها، گرافتها راحتتر و سالمتر برداشته شوند. همچنین به دلیل دقت بالای دستگاهها، سرعت برداشت گرافتها نیز بیشتر میشود و میتوان گرافتهای بیشتری را از ناحیه اهداکننده برداشت کرد.
این کار کاملا بدون درد است و پزشک برای اطمینان از راحتی بیمار در حین عمل، از داروهای بیحسی مناسبی استفاده میکند. برداشت گرافتهای مو تکنیکهای خاصی دارد که در ادامه آنها را توضیح میدهیم.
تکنیک هولدرهای اتوماتیک در سایز میکرون : در این روش از هولدرهای اتوماتیک بسیار کوچک برای برداشتن گرافتها استفاده میشود. این هولدرها برقی بوده و دقت بسیار بالایی دارند. به همین دلیل احتمال خطای انسانی در برداشت گرافتها و تخریب آنها به صفر میرسد. همین موضوع است که احتمال موفقیت روش میکروگرافت را افزایش میدهد. دقت این هولدرها بین 0.6 تا 0.9 میکرون است. این میزان دقت نشان میدهد که برداشت گرافتهای مو بهصورت تکی با کیفیت بسیار خوبی انجام میشود و سرعت انجام عمل نیز بیشتر از سایر روشهاست.
تکنیک تریکوفیتیک اسکارلت : این تکنیک مناسب بیمارانی است که سطح طاسی مو در آنها بسیار زیاد است. در این روش بیمار بانک موی پرپشتی ندارد و موهای پشت سر یا نواحی دیگر سر او نیز نازک و ضعیف هستند. در این تکنیک ممکن است محل دیگری بهعنوان بانک مو انتخاب شود و گرافتهای ناحیه اهداکننده باید کمی دستکاری شوند تا کاملا با موهای طبیعی سر سازگار شوند.
قرار دادن گرافتها در مناطق هدف
بعد از برداشتن گرافتها، باید آنها را در محل موردنظر قرار داد. به همین منظور، به مناطق هدف داروهای بیحسی تزریق شده و با استفاده از سوزنهای خیلی ریز با قطر 1 میلیمتر، سوراخهای ریزی در قسمتهای کم مو یا بیمو ایجاد خواهد شد. این سوراخها بسیار نزدیک به هم هستند و باید کل ناحیه هدف را بهطور کامل پوشش دهند.
در مواردی که شدت و سطح طاسی بیمار زیاد است، پزشک ابتدا الگوی کاشت موها را بر روی سر بیمار میکشد تا گرافتها در مناطق مناسبی کاشته شوند. گرافتهای برداشت شده با استفاده از دستگاه میکروایمپلنتر در سوراخهای ایجادشده کاشته میشوند.
مراقبت های بعد از کاشت مو
مراقبتهای بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت، از نحوه انجام عمل و تکنیک مورداستفاده در آن مهمتر است. دقت در رعایت توصیههای پزشک باعث میشود که زخمهای عمل خیلی زود بهبود پیدا کنند و کمکم سروکله موهای تازه پیدا شود. در ادامه مهمترین نکاتی که بعد از میکروگرافت باید رعایت شوند را بیان کردهایم.
- بهمنظور کاهش درد، تورم و کبودی از کمپرس یخ استفاده کنید. دقت کنید که نباید یخ را بهصورت مستقیم بر روی ناحیه اهداکننده یا ناحیه کاشت قرار دهید.
- تا زمان از بین رفتن تورم ناحیه در خانه استراحت کنید.
- از دستکاری زخمها و کندن روی آنها خودداری کنید. همچنین بهتر است تا زمان بهبود زخمها از خانه خارج نشوید یا مراقب باشید که گردوخاک و آلودگی بر روی زخمها قرار نگیرد.
- تا زمان بهبودی زخمها، از رفتن به حمام خودداری کنید.
- بعد از برطرف شدن زخمها و زمانی که پزشک به شما اجازه داد که سر خود را بشویید، حتما از شامپوهای مخصوصی که پزشک برای شما تجویز میکند، استفاده کنید.
- حتما در زمانهای تعیین شده برای معاینه نزد پزشک بروید تا از عادی بودن روند بهبودی مطمئن شوید.
- استفاده از غذاهای سالم و مصرف زیاد آب بر روی کاهش دوران نقاهت و بهبودی سریع بسیار موثر است.
- تا یک ماه بعد از درمان از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنید. این کار باعث ایجاد فشار در سر و خونریزی مویرگها در ناحیه درمان میشود.
عوارض کاشت مو
یکی از شایعترین عوارض بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت، کبودی و تورم ناحیه برداشت است. این عارضه کاملا طبیعی است و چند روز بعد از عمل برطرف خواهد شد. بسیاری از بیماران اعلام کردهاند که بعد از برطرف شدن اثرات داروهای بیحسی، دردی نداشتهاند؛ اما بعضی افراد نیز احساس درد هم در ناحیه اهداکننده و هم در ناحیه کاشت را گزارش دادهاند. در صورت احساس درد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند تا داروهای مناسب برای او تجویز شود. مصرف خودسرانه داروهای مسکن اصلا توصیه نمیشود و میتواند بر روی نتایج کاشت اثرات منفی بگذارد.
میکروگرافت یکی از روشهای جراحی برای کاشت مو نیست و در طول آن زخمهای عمیقی در ناحیه اهداکننده یا ناحیه کاشت ایجاد نمیشود. به همین دلیل بهجز عوارض بسیار محدود ناشی از بیحسی موضعی که شامل احساس سردرد یا سرگیجه خفیف میشود، هیچ عارضه دیگری در بیمار مشاهده نخواهد شد. ضمن اینکه نیازی نیست نگران باقی ماندن جای زخمها باشید. در صورت رعایت موارد گفته شده بعد از عمل، جای زخمها خیلی زود بهبود پیدا میکند و به دلیل ظریف و کوچک بودن آنها، هیچ اثر زخمی بر روی سر بیمار یا ناحیه اهداکننده دیده نخواهد شد.
یکی دیگر از عوارض کاشت مو به روش میکروگرافت که کاملا طبیعی بوده و نیازی به پیگیری ندارد، احساس گزگز و بیحسی در ناحیه تحت درمان و ناحیه بانک مو است. این حس تا زمانی که فرایند گردش خون در پوست سر به حالت طبیعی برگردد و بافت سر به موهای تازه کاشته شده عادت کند، ادامهدارد. درواقع این احساس معمولا دو تا سه هفته بعد از عمل وجود خواهد داشت. بعد از برطرف شدن زخمها و طبیعی شدن حالت پوست سر، این احساس نیز بهطور کامل از بین خواهد رفت. عوارض دیگر کاشت میکروگرافت را در ادامه آوردهایم.
- احساس خارش در زخمها که از طریق لوسیونهای تجویزشده قابلکنترل است.
- کبودی و تورم در پیشانی و نواحی اطراف سر
- التهاب و احساس درد جزئی در ناحیه درمان
- سردرد یا سرگیجه خفیف.
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت در شهرهای مختلف و در کلینیکهای متفاوت فرق میکند؛ اما این به این معنا نیست که هر شهری که هزینههای بیشتری را برای این عمل تعیین کند، حتما پزشکان بهتری دارد. نکته مهم این است که چیزی که کیفیت کار کلینیک را تعیین میکند، نمونه کارهای آن و رضایت مراجعین قبلی است نه کمتر یا بیشتر بودن هزینهها. درهرحال هزینههای کاشت مو در ایران در مقایسه با دیگر کشورها بسیار کمتر است و این موضوع در کنار مهارت و تخصصان پزشکان باعث شده که بسیاری از افراد از کشورهای دیگر برای کاشت مو به ایران مراجعه کنند.
اصلیترین عامل موثر بر هزینههای میکروگرافت، میزان طاسی سر و محل آن است. طبیعتا هرچه سطح طاسی بیشتر باشد، نیاز به تعداد جلسات بیشتری برای کاشت است و هزینههای آن افزایش پیدا میکند. ضمن اینکه هزینههای آزمایشها و معاینات قبل از کاشت و داروها و شامپوهایی که بعد از کاشت باید استفاده شود نیز باید در میزان هزینههای میکروگرافت در نظر گرفته شود.
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت در کلینیک ایران بیوتی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان می باشد.
چرا کاشت مو به روش میکروگرافت یکی از بهترین روشهاست؟
در میان روشهای مختلف کاشت مو، روشهای زیادی وجود دارند که در آنها از گرافتهای مو استفاده میشود؛ اما در هیچیک از این روشها، ظرافت و دقت میکروگرافت وجود ندارد. به همین دلیل میتوان گفت که کاشت مو به روش میکروگرافت برای بیشتر افراد یکی از بهترین گزینههاست. با توجه به همین دقت و ظرافت، در این روش مقدار بیشتری از گرافتهای مو برداشته میشوند و به همین دلیل ممکن است تراکم موها بعد از کاشت 2 تا 4 برابر روشهای دیگر شود.
علاوه بر اینها در این روش هیچ جای زخمی وجود نخواهد داشت و از داروهای بیهوشی قوی و عملهای جراحی طولانی خبری نیست. به همین دلیل بیمار خیلی زود دوران نقاهت را طی میکند و زودتر از دیگر روشها شاهد رشد موهای خود خواهد بود. این موضوع به دلیل استفاده از تکنیک سلولهای بنیادی است که باعث میشود روند رشد موهای کاشته شده، درست مانند موهای طبیعی فرد باشد. زمان انجام این عمل نیز بسیار کوتاه است و به همین دلیل دقت پزشک در طول عمل کاهش پیدا نمیکند و گرافتهایی سالمتر برداشته میشوند تا با دقت بالاتری کاشته شوند.
توجه داشته باشید که کاشت مو به روش میکروگرافت یکی از بهترین روشهای موجود است؛ اما نمیتوان آن را بهترین روش کاشت مو دانست. چراکه عوامل مختلفی مانند میزان چربی سر، مقدار طاسی، علت ریزش مو، کیفیت موها و… در میزان تاثیرگذاری روشهای مختلف کاشت مو اثر دارند. به همین دلیل ممکن است از نظر پزشک میکروگرافی برای یک شخص مناسب نباشد. معمولا محدودیتی در استفاده از این روش وجود ندارد و اکثر افراد میتوانند از آن استفاده کنند؛ اما در بعضی مواقع ممکن است اثرگذاری روشهای دیگر بهتر باشد.
بانک مو چیست؟ یکی از بهترین روش های درمان ریزش مو، کاشت مو است. روش کلی کاشت مو به این شکل است که ساختارهای سازنده تارهای مو (که فولیکول های مو نامیده می شوند) از یک قسمت دارای موی کافی برداشته شده...
مزوتراپی مو چیست و چه کاربردهایی دارد؟ قبل از هر چیز لازم است با تکنیک مزوتراپی مو و تاثیرات آن آشنا شویم تا ببینیم ارزش هزینه کردن را دارد یا نه. مزوتراپی یک روش ترمیمی محسوب میشود که با تقویت موها از...
امکانسنجی کاشت موی زنان بسیاری از خانمها با الگوی ریزش موی منتشر مواجه هستند، به این معنا که در تمامی بخشهای سر، ریزش مو را تجربه میکنند. بنابراین این افراد داوطلبان مناسبی برای پیوند مو به شمار نمیروند. بهطورکلی دلایلی که میتواند...
تفاوت روش های جدید کاشت مو جدیدترین روشهای کاشت مو از نظر نحوه انجام و فاکتورهای مختلف با هم تفاوتهایی دارند که در ادامه به این تفاوتها اشاره میکنیم: بانک موی مورد استفاده در روشهای مختلف کاشت مو ممکن است تا حدودی...
بهترین روش کاشت مو چیست ؟ انتخاب یک روش صرف اینکه جدیدترین روش کاشت موی دنیا یا بومی شده در ایران باشد کاملا اشتباه هست. شاید با جستجوی زیاد در اینترنت به روش کاشت موی FUE به عنوان بهترین روش کاشت مو...