روش های کاشت مو

کاشت مو به روش Micro SUT | هزینه، عوارض و مزایا

کاشت مو به روش SUT یکی از روش‌های نسبتاً جدید پیوند مو است. اگر در منابع انگلیسی به دنبال روش SUT بگردید، احتمالاً موفق به پیدا کردنش نخواهید شد. به دلیل این که SUT نامی است که متخصصان ایرانی به روش کاشت مو با استفاده از دستگاه جدید برداشت مو می گویند.

در روش SUT برای برداشت گرافت‌ها از دستگاه استفاده می‌شود. این دستگاه مجهز به یک مکنده یا ساکشن و یک پانچ یا تیغ جراحی استاندارد برای استخراج فولیکول‌ها است. به این ترتیب که ابتدا با پانچ در محل بانک مو سوراخ‌های کوچکی ایجاد و به کمک قابلیت مکش دستگاه، فولیکول از پوست بیرون کشیده می‌شود.

روش SUT در واقع شکلی اصلاح شده و بهبود یافته از روش قدیمی‌تر کاشت مو FIT است. در روش FIT کلیه مراحل برداشت و کاشت گرافت‌ها با استفاده از ابزار دستی انجام می‌شود که کار بسیار زمان‌بری است. روش SUT باعث افزایش سرعت کار و در نتیجه ایجاد تراکم‌های بالاتر می‌شود.

در این مقاله هر آن چه باید از روش SUT بدانید بررسی شده است؛ از مراحل انجام گرفته تا مزایا و معایب این روش و کاندیدای مناسب کاشت مو. پیش از این که به سراغ مباحث اصلی برویم، بیایید ویژگی‌های اصلی روش SUT را به صورت خلاصه و فهرست‌ وار بررسی کنیم.

کاشت مو به روش SUT

  • روش SUT کمی بعد از روش FIT ابداع شد و برپایه‌ی آن انجام می‌شود.
  • این روش از تکنیک انتقال واحد‌های فولیکولی (فولیکولار یونیت) بهره می‌برد.
  • روش SUT کم‌ تهاجمی است. یعنی بدون درد، خونریزی، ایجاد زخم، اسکار و بدون نیاز به بخیه زدن انجام می‌شود.
  • در روش SUT از دستگاه پیشرفته‌ی برداشت مو استفاده می‌شود که سرعت کاشت را افزایش داده و احتمال آسیب دیدن فولیکول‌ها را کاهش می‌دهد.
  • برداشت و کاشت فولیکول‌ها به کمک سوراخ‌های بسیار کوچک (در حد ۱ میلی‌متر) انجام می‌شود.
  • خطرات روش SUT در حدی نادراند که می‌توان گفت این روش کاملاً بی‌خطر است.

تاریخچه کاشت مو به روش SUT

همانطور که اشاره کردیم، کاشت مو به روش SUT بر اساس تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی یا فولیکولار یونیت انجام می‌شود. در این تکنیک گرافت‌های کاشت مو حاوی یک فولیکول و ۱ تا ۳ تار مو هستند. این مسئله سبب می‌شود که نتایج کاشت مو بسیار طبیعی به نظر برسد.

کاشت دسته‌ای

پیش از تکنیک انتقال واحد‌های فولیکولی برای کاشت مو از روش «کاشت دسته‌ای» استفاده می‌شد. در این روش، گرافت‌ها ۴ یا ۵ برابر گرافت‌های استخراج شده در روش‌های امروزی بودند. یعنی هر کدام ۵ تا ۶ عدد فولیکول و ۱۰ تا ۱۵ عدد تار مو داشتند. این گرافت‌های بزرگ با فاصله در ناحیه‌ی گیرنده کاشته می‌شدند؛ در نتیجه ظاهر نهایی حاصل از کاشت مو غیرطبیعی می‌نمود.

کاشت با استفاده از واحدهای فولیکولی

در اواخر دهه ۱۹۹۰ روش FUT ابداع شد. اولین روشی که از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی استفاده می‌کرد. همان روشی به کاشت نواری معروف بوده و برای استخراج فولیکول‌ها، فلپ یا نوار پوستی از پشت سر برداشت می‌شود. روش FUT نسبت به کاشت دسته‌ای، موثرتر و بهتر بوده و نتایج زیباتری را حاصل می‌کند. منتها برداشت نوار پوستی با ایجاد زخم، خونریزی و بخیه همراه است.

جراحان برای رفع این مشکل، روش FIT را ابداع کردند. در این روش به جای برداشت پوستی، فولیکول‌ها از محل بانک مو، دانه به دانه برداشت می‌شوند. روش FIT کم‌تهاجمی است. خونریزی، درد و زخم نداشته و نیازی هم به بخیه زدن ندارد. اما مشکل این روش زمان‌بر بودن آن است. چرا که برای برداشت هر فولیکول از بانک مو باید سوراخ کوچکی روی پوست سر ایجاد و با استفاده از انبرک و با دقت بسیار، فولیکول را استخراج کرد.

افزایش سرعت و دقت با SUT

کاشت مو به روش FIT نسبت به روش FUT کم‌تهاجمی‌تر و کم‌خطر است؛ اما دو مشکل اساسی دارد. یکی همان بحث زمان‌بر بودن و دومی احتمال بیشتر آسیب دیدن فولیکول‌ها در فرآیند برداشت. در روش FUT سرعت مرحله‌ی برداشت بالا بوده و فولیکول‌ها مدت کمتری خارج از بدن هستند. همچنین استخراج‌ آن‌ها زیر میکروسکوپ انجام می‌شود. این دو سبب می‌شوند که احتمال آسیب دیدن فولیکول‌ها بسیار کم باشد.

در روش FIT استخراج هر فولیکول مستقیماً از پوست سر صورت می‌گیرد. برای این کار باید سوراخ بسیار کوچکی (حدود ۱ میلی‌متر یا کمتر) ایجاد تا بتوان فولیکول را از بافت‌های کنار جدا کرد. سپس با استفاده از انبرک کوچکی آن را از پوست سر خارج کرد. جراح این کار را هزاران بار تکرار می‌کند تا به تعداد مناسبی گرافت برای کاشت مو دست یابد.

در روش SUT دیگر نیازی به انبرک نیست و بعد ایجاد سوراخ با استفاده از پانچی که روی دستگاه تعبیه شده، فولیکول به داخل مخزن دستگاه هدایت می‌شود. پس فرآیند برداشت سریع‌تر شده و فولیکول‌ها زمان‌ کمتری در خارج از بدن هستند. به علاوه فولیکول‌ها در تماس مستقیم با ابزارهایی مانند انبرک قرار نمی‌گیرند؛ پس احتمال آسیب دیدنشان نیز کمتر می‌شود.

کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT

آیا SUT روشی منسوخ شده است؟

روش SAFE اولین روش اتوماتیک برای برداشت فولیکول‌ها محسوب می‌شود. این روش در سال ۲۰۰۰ و کمی بعد از معرفی روش FIT، توسط دکتر جیم هریس ابداع شد و از آن زمان به مرور توسعه و بهبود یافته است. سیستم SAFE مثل تمامی روش‌های کاشت مو،‌ در ابتدا مشکلاتی داشت ولی این مشکلات به مرور زمان اصلاح شد. سیستم‌های کنونی با دستگاه‌های قدیمی متفاوت بوده و بسیار قدرتمند‌اند. این روش توسط بهترین کلینیک‌های دنیا استفاده شده و به هیچ عنوان مخرب یا منسوخ شده نیست.

یادتان باشد که تمامی روش‌های کاشت مو می‌توانند به نتایج بسیار بد یا بسیار مطلوبی ختم شوند. آنچه بیشتر از روش کاشت مو اهمیت دارد، مهارت جراح، اعتبار کلینیک کاشت مو و تجربه و تجهیزات آن مرکز است. کلینیک ایران بیوتی با ۱۴ سال سابقه و حدود ۸ هزار کاشت مو موفق، مفتخر است که یکی از بهترین و معتبرترین کلینیک‌های کاشت مو در ایران محسوب می‌شود.

مراحل کاشت مو به روش SUT

مرحله‌ی اول: برداشت

دستگاه SUT به یک ابزار پانچ چرخنده مجهز است. تیغه‌ی پانچ در ابتدای کار با سرعت بیشتر و پس از سوراخ کردن پوست با سرعت کمتری می‌چرخد و فولیکول را از بافت‌های کنار جدا می‌کند. این ویژگی فوق‌العاده‌ی دستگاه (یعنی تغییر سرعت چرخش) باعث به حداقل رسیدن آسیب یا تروما به گرافت‌ها می‌شود.

پس از جدا شدن یا ایزوله شدن فولیکول، به کمک قابلیت مکش دستگاه، فولیکول به مخزنی هدایت می‌شود. پانچ چرخنده و قابلیت ساکشن در کنار هم، باعث افزایش سرعت برداشت می‌شوند.

مرحله‌ی دوم: آماده‌سازی

فولیکول‌های ذخیره شده در مخزن، خارج شده و در زیر میکروسکوپ برای کاشت آماده می‌شوند.

مرحله‌ی سوم: کاشت

در این مرحله مانند سایر روش‌های کاشت مو، به کمک تیغ جراحی سوراخ‌های کوچکی در ناحیه‌ی گیرنده ایجاد می‌شود. بسته به صلاح‌دید جراح، قرار گیری فولیکول‌ها در این سوراخ‌ها به کمک دستگاه SAFE یا با استفاده از انبرک صورت می‌گیرد.

مزایای کاشت مو SUT

روش SUT بر اساس روش FIT انجام می‌شود و تمام مزایای آن را دارد. به علاوه، برخی از معایب FIT در این روش اصلاح شده‌اند. در واقع می‌توان مزایای روش SUT را به دو دسته تقسیم کرد: مزایای مشترک با FIT و معایب روش FIT که در روش SUT برطرف شده‌اند.

کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT

مزایای مشترک با روش FIT

۱. کم‌تهاجمی و بدون نیاز به بخیه

روش FIT و تمامی روش‌هایی که بر اساس آن انجام می‌شوند (مانند SUT، Micro FIT و BHT) روش‌های با حداقل تهاجم هستند. در این روش‌ها برخلاف روش FUT نیازی به برش نواری در پشت سر نیست؛ پس از خونریزی، زخم و بخیه هم خبری نخواهد بود.

۲. احتمال کم عوارض جانبی

کاشت مو در کل یک عمل جراحی محسوب می‌شود و تمام جراحی‌ها، خطرات و عوارض جانبی احتمالی خاصی دارند. در مورد کاشت مو خطراتی مانند عفونت، خونریزی‌های شدید و ایجاد لخته‌های خونی وجود دارد. البته این موارد بسیار نادراند و اگر مرکز معتبر و مجهزی را انتخاب کنید، احتمالشان به صفر می‌رسد.

به جز خطرات حاد، در روش FUT عوارضی مانند ایجاد گوشت اضافی در ناحیه‌ی برداشت نواری یا بی‌حس شدن دائمی پوست ناحیه‌ی بانک مو وجود دارد. این عوارض هم نادراند؛ ولی در روش SUT احتمال وقوعشان صفر است.

۳. دوره‌ی بهبودی کوتاه و آسان‌تر

رخدادهایی مانند درد در بانک مو یا خونریزی که بعد از کاشت مو به روش FUT طبیعی هستند، بعد از روش کاشت مو به روش SUT، وجود ندارند یا بسیار محدود و خفیف‌اند. همچنین بعد از کاشت مو به روش FUT تا مدتی نباید ورزش‌های سنگین انجام دهید. این محدودیت در مورد روش SUT وجود ندارد.

۴. امکان برداشت موهای نازک

در روش FUT تمام موهای استفاده شده برای کاشت، از فلپ یا نوار پوستی استخراج می‌شوند. نوار پوستی از حوالی برجستگی پشت سر برداشت شده و موهایی ضخیم و مقاوم به ریزش دارد. یکی از مواردی که در طبیعی‌ جلوه‌ نمودن خط رویش جدید در کاشت مو موثر است، موهای نازک‌اند. در روش FUT نمی‌توان موهای نازک را برداشت کرد ولی در روش SUT دست جراح باز بوده و می‌تواند موهایی با ضخامت‌های مختلف را برداشت کند. در این روش حتی برداشت مو از ریزش یا بدن نیز ممکن است.

۵. مناسب برای کسانی که پوست سر سفتی دارند

یکی از محدودیت‌های کاشت مو میزان انعطاف پذیری پوست سر است. اگر پیش‌تر به روش FUT مو کاشته‌اید، به صورت ژنتیکی پوست سفتی دارید یا ورزشکار هستید، باید از روش FIT، SUT یا سایر روش‌های مشابه بهره ببرید. در روش FUT پوست سر به دلیل برداشت نواری پوست و نیاز به بخیه زدن، باید انعطاف پذیری مناسبی داشته باشد.

 

نمونه کاشت مو به روش کاشت SUT
نمونه کاشت مو به روش کاشت SUT

بهبود معایب روش FIT

۱. کاهش احتمال آسیب دیدن فولیکول‌ها

برداشت و آماده‌سازی فولیکول‌ها در روش FIT بسیار زمان‌بر است. به همین دلیل گرافت‌ها مدت زمان بیشتری را در خارج بدن سپری می‌کنند. به علاوه فولیکول‌ها در طی فرآیند برداشت در تماس مستقیم با ابزارهای جراحی هستند که احتمال آسیب دیدن آن‌ها را بیشتر می‌کند.

در روش SUT سرعت برداشت گرافت‌ها بسیار بیشتر است و چون فولیکول‌ها با استفاده از دستگاه ساکشن از پوست بیرون کشیده می‌شوند، احتمال آسیب‌دیدنشان نیز کمتر می‌شود.

۲. کاهش احتمال خطای برداشت

در روش FIT دو خطای احتمالی در طی فرآیند برداشت وجود دارد. ممکن است جداسازی فولیکول از بافت‌های اطراف به خوبی صورت نگیرد و فولیکول به طول کامل استخراج نشود. به این خطا برداشت ناقص می‌گویند.

همچنین ممکن است پانچ (تیغ جراحی استانداردی که سوراخ‌ها به کمک آن ایجاد می‌شود) باعث فرو رفتن فولیکول به لایه‌های عمیق‌تر پوست شود. این خطا، دفن شدن فولیکول نام دارد. فولیکول دفن شده می‌تواند باعث ایجاد کیست شود؛ لذا باید آن را خارج کرد. البته این کار دشوار نیست ولی وقت زیادی از جراح می‌گیرد.

این خطاها در مورد روش SUT نیز محتمل‌اند؛ ولی به دلیل استفاده از پانچ چرخنده و آهسته شدن چرخش این تیغ مته مانند، احتمال رخ دادن خطاها بسیار کمتر است.

۳. سرعت بیشتر و رفع محدودیت برداشت گرافت

به دلیل زمان‌بر بودن، در روش FIT تعداد محدودی گرافت را می‌توان در یک جلسه استخراج کرد. در روش FIT حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ گرافت را می‌توان در یک جلسه برداشت کرد. در مورد روش SUT گاهی برداشت تا ۳۵۰۰ گرافت در یک جلسه هم ممکن است.

معایب روش SUT

۱. کیفیت پایین‌تر گرافت‌ها

منظور از کیفیت گرافت‌ چیست؟ به طور کلی می‌تواند موهای سر را به دو دسته تقسیم کرد: موهای مقاوم به ریزش و موهای حساس به ریزش. موهای مقاوم به ریزش، آن‌هایی هستند که از لحاظ ساختار بافتی و ژنتیکی نسبت به دلایل ریزش مو مانند هورمون‌های آندروژنی، مقاوم‌اند. این موها معمولاً در ناحیه‌ی پشت سر و گیج‌گاهی قرار دارند. البته تمام موهای این نواحی نسبت به ریزش مقاوم نیستند.

در روش FUT همه‌ی فولیکول‌های برداشت شده در نواری باریک متمرکز شده‌اند. این نوار، دقیقاً از جایی برداشت می‌شود که بیشترین تراکم موهای مقاوم به ریزش در آن منطقه قرار دارند. به همین دلیل می‌گوییم کیفیت گرافت‌ها در روش FUT بسیار بالا بوده و تقریباً همه‌شان نسبت به ریزش مقاوم‌اند.

در کاشت مو به روش SUT ، فولیکول‌ها را باید از ناحیه‌ی گسترده‌تری از بانک مو برداشت کنیم تا خطر ایجاد زخم و اسکار وجود نداشته باشد. به همین دلیل ممکن است فولیکول‌هایی برداشت شوند که نسبت به ریزش مقاوم نیستند.

۲. نیاز به تراشیدن مو

در روش SUT باید موهای ناحیه‌ی بانک مو و ناحیه‌ی گیرنده تراشیده شود. در روش FUT فقط موهای ناحیه‌ی گیرنده باید تراشیده شود.

بهترین روش کاشت مو

آیا روش SUT بهترین روش  کاشت مو است؟ خیر. به طور کلی هیچ روشی را نمی‌توان به عنوان بهترین روش کاشت مو معرفی کرد. تمام روش‌ها مزایا و معایبی دارند و باید با توجه به شرایط متقاضی، بهترین روش را انتخاب کرد. وضعیت بانک مو، میزان طاسی، ضخامت موها و مواردی از این قبیل در انتخاب روش بهترین کاشت مو برای شما موثرند. این موارد نیاز به کارشناسی و نظر تخصصی پزشک متخصص کاشت مو دارند.

برای دریافت مشاوره‌ی رایگان و تخصصی با ما در تماس باشید.

 

نمونه کاشت مو به روش SUT
نمونه کاشت مو به روش SUT

هزینه‌ی کاشت مو به روش SUT

هزینه کاشت مو در کلینیک کاشت موی ایران بیوتی با ۱۴ سال سابقه‌ی کار و بیش از ۷ هزار کاشت موی موفق، بین ۵ تا ۷ میلیون تومان است. هزینه‌ی کاشت مو بسته به روش استفاده شده، تعداد گرافت‌ها، زمانی که جراحی طول می‌کشد و سایر موارد، متغیر است. به طور کلی روش SUT از روش FIT گران‌تر و قیمتی تقریباً یکسان با روش Micro FIT دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه‌ی کاشت مو می‌توانید با ما در تماس باشید.

کاندیدای مناسب کاشت مو به روش SUT

شرایط کاندیدای مناسب کاشت مو در مورد تمامی روش‌ها یکسان است. کاشت مو تنها راه درمان قطعی ریزش مو و طاسی است. البته تمام انواع طاسی را نمی‌توان با کاشت درمان کرد؛ مانند ریزش مو با الگوی پراکنده و نامشخص. با این وجود بیشتر افرادی که دچار ریزش مو هستند، می‌توانند از کاشت مو بهره ببرند؛ چرا که شیوع طاسی‌های غیرقابل درمان با کاشت مو بسیار اندک است.

مهم‌ترین موضوعی که پیش از کاشت مو باید بررسی علت طاسی یا ریزش موها است. مثلاً یکی از بهترین کاندیدای کاشت مو، افرادی دچار آلوپسی آندروژنی یا ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه هستند. در این موارد کاشت مو باید زمانی انجام شود که ریزش مو ثبیت شده یا الگوی آن قابل پیش‌بینی باشد. کاشت مو برای آقایان و بانوان محدودیت سنی ندارد؛ اما به آقایان توصیه می‌شود که بعد از سن ۳۰ سالگی مو بکارند. معمولاً ریزش مو بعد از ۳۰ سالگی به الگوی ثابتی می‌رسد. پیش از ۳۰ سالگی ممکن است موهای کاشته شده بعد از مدتی بریزند.

کسانی که می‌توانند مو بکارند

اگر دلیل ریزش مو یا طاسی شما موارد زیر است؛ شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستید:

  • طاسی‌های ناشی از آسیب، سوختگی، بخیه‌ی جراحی و …
  • اصلاح خط رویش برای کسانی که به طور ژنتیکی خط رویشی بالایی دارند
  • طاسی با الگوی مردانه یا زنانه (آلوپسی آندروژنی)
  • طاسی کششی یا مکانیکی (Traction alopecia – به دلیل سفت بستن موها)
  • اختلال وسواس موکنی (اختلال تریکوتیلومانیا)

کسانی که نمی‌توانند مو بکارند

اگر موارد زیر در مورد شما صدق می‌کنند، شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستید:

  • افرادی که موهای بسیار نازکی دارند
  • افراد مبتلا به ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص
  • کسانی که بانک موی بسیار ضعیفی دارند
  • افرادی که به بیماری‌های عفونی ویروسی مانند HIV یا هپاتیت مبتلا هستند
  • مبتلایان به بیماری‌های پوستی، دیابت پیشرفته، فشار خون کنترل نشده و اختلالات انقعادی باید پیش از کاشت مو با پزشک خود مشورت کنند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *