کاشت مو به روش SUT چیست ؟
روش SUT کمی بعد از روش FIT ابداع شد و برپایهی آن انجام میشود. این روش از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی (فولیکولار یونیت) بهره میبرد. روش SUT کم تهاجمی است. یعنی بدون درد، خونریزی، ایجاد زخم، اسکار و بدون نیاز به بخیه زدن انجام میشود. در روش SUT از دستگاه پیشرفتهی برداشت مو استفاده میشود که سرعت کاشت را افزایش داده و احتمال آسیب دیدن فولیکولها را کاهش میدهد. برداشت و کاشت فولیکولها به کمک سوراخهای بسیار کوچک (در حد ۱ میلیمتر) انجام میشود.
خطرات روش SUT بسیار کم است که میتوان گفت این روش کاملاً بیخطر است.
کاشت مو به روش FIT نسبت به روش FUT کمتهاجمیتر و کمخطر است؛ اما دو مشکل اساسی دارد. یکی همان بحث زمانبر بودن و دومی احتمال بیشتر آسیب دیدن فولیکولها در فرآیند برداشت. در روش FUT سرعت مرحلهی برداشت بالا بوده و فولیکولها مدت کمتری خارج از بدن هستند. همچنین استخراج آنها زیر میکروسکوپ انجام میشود. این دو سبب میشوند که احتمال آسیب دیدن فولیکولها بسیار کم باشد.
در روش FIT استخراج هر فولیکول مستقیماً از پوست سر صورت میگیرد. برای این کار باید سوراخ بسیار کوچکی (حدود ۱ میلیمتر یا کمتر) ایجاد تا بتوان فولیکول را از بافتهای کنار جدا کرد. سپس با استفاده از انبرک کوچکی آن را از پوست سر خارج کرد. جراح این کار را هزاران بار تکرار میکند تا به تعداد مناسبی گرافت برای کاشت مو دست یابد.
در روش SUT دیگر نیازی به انبرک جهت جداسازی گرافت ها نیست و بعد ایجاد سوراخ با استفاده از پانچی که روی دستگاه تعبیه شده، فولیکول به داخل مخزن دستگاه هدایت میشود. پس فرآیند برداشت سریعتر شده و فولیکولها زمان کمتری در خارج از بدن هستند. به علاوه فولیکولها در تماس مستقیم با ابزارهایی مانند انبرک قرار نمیگیرند؛ پس احتمال آسیب دیدنشان نیز کمتر میشود.
کاندید مناسب کاشت مو به روش SUT
شرایط کاندیدای مناسب کاشت مو در مورد تمامی روشها یکسان است. کاشت مو تنها راه درمان قطعی ریزش مو و طاسی است. البته تمام انواع طاسی را نمیتوان با کاشت درمان کرد؛ مانند ریزش مو با الگوی پراکنده و نامشخص. با این وجود بیشتر افرادی که دچار ریزش مو هستند، میتوانند از کاشت مو بهره ببرند؛ چرا که شیوع طاسیهای غیرقابل درمان با کاشت مو بسیار اندک است.
مهمترین موضوعی که پیش از کاشت مو باید بررسی علت طاسی یا ریزش موها است. مثلاً یکی از بهترین کاندیدای کاشت مو، افرادی دچار آلوپسی آندروژنی یا ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه هستند. در این موارد کاشت مو باید زمانی انجام شود که ریزش مو ثبیت شده یا الگوی آن قابل پیشبینی باشد. کاشت مو برای آقایان و بانوان محدودیت سنی ندارد؛ اما به آقایان توصیه میشود که بعد از سن ۳۰ سالگی مو بکارند. معمولاً ریزش مو بعد از ۳۰ سالگی به الگوی ثابتی میرسد. پیش از ۳۰ سالگی ممکن است موهای کاشته شده بعد از مدتی بریزند.
کسانی که میتوانند مو بکارند
اگر دلیل ریزش مو یا طاسی شما موارد زیر است؛ شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستید:
- طاسیهای ناشی از آسیب، سوختگی، بخیهی جراحی و …
- اصلاح خط رویش برای کسانی که به طور ژنتیکی خط رویشی بالایی دارند
- طاسی با الگوی مردانه یا زنانه (آلوپسی آندروژنی)
- طاسی کششی یا مکانیکی (Traction alopecia – به دلیل سفت بستن موها)
- اختلال وسواس موکنی (اختلال تریکوتیلومانیا)
کسانی که نمیتوانند مو بکارند
اگر موارد زیر در مورد شما صدق میکنند، شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستید:
- افرادی که موهای بسیار نازکی دارند
- افراد مبتلا به ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص
- کسانی که بانک موی بسیار ضعیفی دارند
- افرادی که به بیماریهای عفونی ویروسی مانند HIV یا هپاتیت مبتلا هستند
- مبتلایان به بیماریهای پوستی، دیابت پیشرفته، فشار خون کنترل نشده و اختلالات انقعادی باید پیش از کاشت مو با پزشک خود مشورت کنند.
مراحل کاشت مو به روش SUT
مرحله اول: برداشت
دستگاه SUT به یک ابزار پانچ چرخنده مجهز است. تیغهی پانچ در ابتدای کار با سرعت بیشتر و پس از سوراخ کردن پوست با سرعت کمتری میچرخد و فولیکول را از بافتهای کنار جدا میکند. این ویژگی فوقالعادهی دستگاه (یعنی تغییر سرعت چرخش) باعث به حداقل رسیدن آسیب یا تروما به گرافتها میشود.
پس از جدا شدن یا ایزوله شدن فولیکول، به کمک قابلیت مکش دستگاه، فولیکول به مخزنی هدایت میشود. پانچ چرخنده و قابلیت ساکشن در کنار هم، باعث افزایش سرعت برداشت میشوند.
مرحله دوم: آمادهسازی
فولیکولهای ذخیره شده در مخزن، خارج شده و در زیر میکروسکوپ برای کاشت آماده میشوند.
مرحله سوم: کاشت
در این مرحله مانند سایر روشهای کاشت مو، به کمک تیغ جراحی سوراخهای کوچکی در ناحیهی گیرنده ایجاد میشود. بسته به صلاحدید جراح، قرار گیری فولیکولها در این سوراخها به کمک دستگاه یا با استفاده از انبرک صورت میگیرد.
مزایای کاشت مو به روش SUT
روش SUT بر اساس روش FIT انجام میشود و تمام مزایای آن را دارد. به علاوه، برخی از معایب FIT در این روش اصلاح شدهاند. در واقع میتوان مزایای روش SUT را به دو دسته تقسیم کرد: مزایای مشترک با FIT و معایب روش FIT که در روش SUT برطرف شدهاند.
کمتهاجمی و بدون نیاز به بخیه
روش FIT و تمامی روشهایی که بر اساس آن انجام میشوند (مانند SUT، Micro FIT و BHT) روشهای با حداقل تهاجم هستند. در این روشها برخلاف روش FUT نیازی به برش نواری در پشت سر نیست؛ پس از خونریزی، زخم و بخیه هم خبری نخواهد بود.
احتمال کم عوارض جانبی
کاشت مو در کل یک عمل جراحی محسوب میشود و تمام جراحیها، خطرات و عوارض جانبی احتمالی خاصی دارند. در مورد کاشت مو خطراتی مانند عفونت، خونریزیهای شدید و ایجاد لختههای خونی وجود دارد. البته این موارد بسیار نادراند و اگر مرکز معتبر و مجهزی را انتخاب کنید، احتمالشان به صفر میرسد. به جز خطرات حاد، در روش FUT عوارضی مانند ایجاد گوشت اضافی در ناحیهی برداشت نواری یا بیحس شدن دائمی پوست ناحیهی بانک مو وجود دارد. این عوارض هم نادراند؛ ولی در روش SUT احتمال وقوعشان صفر است.
دورهی بهبودی کوتاه و آسانتر
رخدادهایی مانند درد در بانک مو یا خونریزی که بعد از کاشت مو به روش FUT طبیعی هستند، بعد از روش کاشت مو به روش SUT، وجود ندارند یا بسیار محدود و خفیفاند. همچنین بعد از کاشت مو به روش FUT تا مدتی نباید ورزشهای سنگین انجام دهید. این محدودیت در مورد روش SUT وجود ندارد.
امکان برداشت موهای نازک
در روش FUT تمام موهای استفاده شده برای کاشت، از فلپ یا نوار پوستی استخراج میشوند. نوار پوستی از حوالی برجستگی پشت سر برداشت شده و موهایی ضخیم و مقاوم به ریزش دارد. یکی از مواردی که در طبیعی جلوه نمودن خط رویش جدید در کاشت مو موثر است، موهای نازکاند. در روش FUT نمیتوان موهای نازک را برداشت کرد ولی در روش SUT دست جراح باز بوده و میتواند موهایی با ضخامتهای مختلف را برداشت کند. در این روش حتی برداشت مو از ریزش یا بدن نیز ممکن است.
مناسب برای کسانی که پوست سر سفتی دارند
یکی از محدودیتهای کاشت مو میزان انعطاف پذیری پوست سر است. اگر پیشتر به روش FUT مو کاشتهاید، به صورت ژنتیکی پوست سفتی دارید یا ورزشکار هستید، باید از روش FIT، SUT یا سایر روشهای مشابه بهره ببرید. در روش FUT پوست سر به دلیل برداشت نواری پوست و نیاز به بخیه زدن، باید انعطاف پذیری مناسبی داشته باشد.
کاهش احتمال آسیب دیدن فولیکولها
برداشت و آمادهسازی فولیکولها در روش FIT بسیار زمانبر است. به همین دلیل گرافتها مدت زمان بیشتری را در خارج بدن سپری میکنند. به علاوه فولیکولها در طی فرآیند برداشت در تماس مستقیم با ابزارهای جراحی هستند که احتمال آسیب دیدن آنها را بیشتر میکند. در روش SUT سرعت برداشت گرافتها بسیار بیشتر است و چون فولیکولها با استفاده از دستگاه ساکشن از پوست بیرون کشیده میشوند، احتمال آسیبدیدنشان نیز کمتر میشود.
کاهش احتمال خطای برداشت
در روش FIT دو خطای احتمالی در طی فرآیند برداشت وجود دارد. ممکن است جداسازی فولیکول از بافتهای اطراف به خوبی صورت نگیرد و فولیکول به طول کامل استخراج نشود. به این خطا برداشت ناقص میگویند. همچنین ممکن است پانچ (تیغ جراحی استانداردی که سوراخها به کمک آن ایجاد میشود) باعث فرو رفتن فولیکول به لایههای عمیقتر پوست شود. این خطا، دفن شدن فولیکول نام دارد. فولیکول دفن شده میتواند باعث ایجاد کیست شود؛ لذا باید آن را خارج کرد. البته این کار دشوار نیست ولی وقت زیادی از جراح میگیرد.
این خطاها در مورد روش SUT نیز محتملاند؛ ولی به دلیل استفاده از پانچ چرخنده و آهسته شدن چرخش این تیغ مته مانند، احتمال رخ دادن خطاها بسیار کمتر است.
سرعت بیشتر و رفع محدودیت برداشت گرافت
به دلیل زمانبر بودن، در روش FIT تعداد محدودی گرافت را میتوان در یک جلسه استخراج کرد. در روش FIT حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ گرافت را میتوان در یک جلسه برداشت کرد. در مورد روش SUT گاهی برداشت تا ۳۵۰۰ گرافت در یک جلسه هم ممکن است.
هزینه کاشت مو به روش SUT
هزینه کاشت مو در کلینیک کاشت موی ایران بیوتی با ۱۴ سال سابقهی کار و بیش از ۷ هزار کاشت موی موفق، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است. هزینهی کاشت مو بسته به روش استفاده شده، تعداد گرافتها، زمانی که جراحی طول میکشد و سایر موارد، متغیر است. به طور کلی روش SUT از روش FIT گرانتر و قیمتی تقریباً یکسان با روش Micro FIT دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه کاشت مو میتوانید با ما در تماس باشید.
- تلفن : ۲۲۰۰۳۲۳۳ – ۰۲۱
- مشاور : ۰۹۱۲۹۴۰۴۰۰۲
کاشت مو به روش FUT در یک نگاه تا پیش از ابداع روش FUT، برای کاشت مو از روشی به نام «پیوند دستهای» استفاده میشد. این روش که در سال ۱۹۵۲ ابداع شده بود، تا حدود ۵۰ سال بعد اصلیترین روش کاشت...
کاشت مو به روش FUE چیست ؟ روش FUE یا به اختصار از واژگان Follicular Unit Extraction تشکیل شده است. همانطور که از نام روش پیداست، اساس کار بهصورت جداسازی فولیکولها و پیوند زدن آنها به نقطه دیگر است. واحدهای فولیکولی گرافت...
کاشت مو به روش Super FUE شروع کاشت موی مدرن از دههی ۱۹۹۰ میلادی آغاز شد؛ یعنی زمانی که پژوهشگران و جراحان فعال در حوزهی کاشت مو، روشی تحت عنوان کاشت مو با واحدهای فولیکولی را ابداع کردند. تا پیش از ابداع...
ابداع روش HRT اولین تلاشها برای کاشت موی مصنوعی به سال ۱۹۳۰ باز میگردد. در آن سالها، دکتر ساساگاوا جراح ژاپنی اقدام به کاشت مو با استفاده از موهای بریده شدهی طبیعی کرد. با این حال روش ابداعی او مورد اقبال عمومی...
کاشت مو به روش BHT در یک نگاه کاشت مو به روش BHT تا پیش از ابداع روش انتقال واحدهای فولیکولی ممکن نبود. اولین روشی که از انتقال واحدهای فولیکولی استفاده میکرد، روش کاشت مو FUT بود که به کاشت نواری هم...