تهران، صادقیه
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT | هزینه، عوارض و مراقبت ها

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : روش های کاشت مو

کاشت مو به روش FIT یکی از جدیدترین و بهترین روش‌های کاشت مو است. این روش مبنا و پایه‌ی روش‌های پیشرفته‌تر مثل SUT یا Micro FIT قرار گرفته و امروزه به محبوب‌ترین روش کاشت مو تبدیل شده است. روش FIT کم‌خطر، کم‌عارضه و بسیار کم‌تهاجمی است. در حدی که از آن به عنوان کاشت موی بدون جراحی نام برده می‌شود. البته تمامی روش‌های کاشت مو نوعی عمل جراحی هستند. اما در روش FIT و سایر روش‌های برپایه‌ی آن، به دلیل این که زخم‌ها بسیار کوچک‌اند (در حد ۱ میلی‌متر)، خونریزی در حد قطره‌ای بوده و نیازی به بخیه نیست، به آن‌ها روش‌های غیرجراحی می‌گویند.

کاشت مو در مورد بسیاری از انواع طاسی، تنها درمان قطعی این عارضه محسوب می‌شود. داروهای موضعی و خوراکی می‌توانند در بهبود رشد و کاهش ریزش موثر باشند؛ اما به طور موقت، نه دائمی. معمولاً وقتی مصرف دارو را متوقف می‌کنید، ریزش موها از سر گرفته می‌شود. البته این که چه کسانی کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به روش FIT هستند، در ادامه بررسی شده‌ است.

کاشت مو به روش FIT

در این مقاله می‌خواهیم همه چیز در مورد روش FIT را بررسی کنیم. پیش از این که بحث را باز کنیم، بیایید ویژگی‌های روش FIT را در حد چند جمله‌ی کلیدی مرور کنیم:

  • کاشت مو به روش FIT در اوایل قرن ۲۰ ابداع شد و در دنیا با نام FUE شناخته می‌شود.
  • این روش به سرعت محبوب و در بسیاری از موارد جایگزین روش FUT شد.
  • در روش FIT از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی (فیولیکولار یونیت) استفاده می‌شود.
  • این روش بسیار کم‌تهاجمی، بدون درد، خونریزی و بخیه است.
  • برداشت و کاشت فولیکول‌ها به کمک سوراخ‌های بسیار کوچک (در حد ۱ میلی‌متر) انجام می‌شود.
  • خطرات روش FIT در حدی نادر هستند در حدی که می‌توان گفت این روش کاملاً بی‌خطر است.

تاریخچه کاشت مو به روش FIT

شروع کاشت مو به روش مدرن، یعنی استفاده از واحدهای فولیکولی، به سال ۱۹۹۴ و ابداع شیوه‌ی FUT باز می‌گردد. تا پیش از آن کاشت دسته‌ای مو رواج داشت. در این روش گرافت‌ها ۴ میلی‌متر قطر داشتند، حاوی ۵ تا ۶ عدد فولیکول بودند و با فاصله در محل گیرنده کاشته می‌شدند. این موضوع باعث ظاهر غیرطبیعی نتیجه‌ی کاشت مو می‌شد.

بعد از ابداع روش نواری یا همان FUT، مشکل غیرطبیعی بودن نتایج برطرف شد؛ اما مشکل دیگری به وجود آمد. کاشت مو به روش FUT تهاجمی بود و باعث خونریزی و ماندن جای زخم در پشت سر می‌شد. زخمی که با هدف یک جراحی زیبایی، در تناقض بود. تلاش‌ها برای برطرف‌ کردن این معضل، به ابداع روش FUE یا FIT منجر شد که دیگر نیازی به برداشت نواری پوست نداشت.

مراحل کاشت مو به روش FIT

برداشت گرافت های مو

پس بی‌حسی موضعی، در گام اول جراح با استفاده از تیغ استاندارد، سوراخ‌های بسیار کوچکی در ناحیه‌ی بانک مو شما ایجاد می‌کند. قطر این سوراخ‌ها در حد یک میلی‌متر یا کمتر بوده و خونریزی در حد یک قطره دارند. به این ترتیب فولیکول از بافت‌های مجاور جدا می‌شود.

بعد از جداسازی فولیکول، جراح با استفاده از انبرکی کوچک، واحد فولیکولی را استخراج کرده و درون محلول ویژه‌ی نگهداری قرار می‌دهد. این کار هزاران بار برای برداشت گرافت‌ها تکرار می‌شود؛ به همین دلیل روش FIT بسیار زمان‌بر است.

آماده‌سازی و تقویت گرافت ها

تیم درمانی فولیکول‌های استخراج شده را در زیر میکروسکوپ قرار داده و آن را برای کاشت آماده می‌کنند.

کاشت فولیکول های مو

در همه‌ی روش‌های کاشت موی مدرن، برای مرحله‌ی کاشت از تکنیک یکسانی استفاده می‌شود. در این مرحله جراح بار دیگر به کمک تیغ جراحی استاندارد سوراخ‌های کوچکی در ناحیه‌ی گیرنده ایجاد و گرافت‌ مو را درون آن‌ها قرار می‌دهد.

مراحل کاشت مو به روش FIT

مزایای کاشت مو به روش FIT

کم‌تهاجمی و بدون نیاز به بخیه

اولین و مهم‌ترین مزیت روش FIT، کم تهاجمی بودن آن است. در روش قدیمی‌تر، یعنی FUT، برای استخراج فولیکول‌ها می‌بایست پوست را به شکل نواری از پشت سر برداشت کرد. این کار با ایجاد برشی نسبتاً عمیق و خونریزی همراه بوده و نیاز به بخیه دارد. مشکلی که در روش FIT کاملاً برطرف شده است.

احتمال کم عوارض جانبی

کاشت مو در کل یک عمل جراحی محسوب می‌شود و تمام جراحی‌ها، خطرات و عوارض جانبی احتمالی خاصی دارند. در مورد کاشت مو خطراتی مانند عفونت، خونریزی‌های شدید و ایجاد لخته‌های خونی وجود دارد. البته این موارد بسیار نادر هستند و اگر مرکز معتبر و مجهزی را انتخاب کنید، احتمالشان به صفر می‌رسد.

به جز خطرات حاد، در روش FUT عوارضی مانند ایجاد گوشت اضافی در ناحیه‌ی برداشت نواری یا بی‌حس شدن دائمی پوست ناحیه‌ی بانک مو وجود دارد. این عوارض هم نادرند؛ ولی در روش FIT احتمال وقوعشان صفر است. به همین دلیل روش FIT امروزه محبوب‌تر از روش FUT است.

دوره‌ی بهبودی کوتاه و آسان‌تر

رخدادهایی مانند درد در بانک مو یا خونریزی که بعد از کاشت مو به روش FUT طبیعی هستند، بعد از روش کاشت مو به روش FIT، وجود ندارند یا بسیار محدود و خفیف‌اند. همچنین بعد از کاشت مو به روش FUT تا مدتی نباید ورزش‌های سنگین انجام دهید. این محدودیت در مورد روش FIT وجود ندارد.

امکان برداشت موهای نازک

در روش FUT تمام موهای استفاده شده برای کاشت، از فلپ یا نوار پوستی استخراج می‌شوند. نوار پوستی از حوالی برجستگی پشت سر برداشت شده و موهایی ضخیم و مقاوم به ریزش دارد. یکی از مواردی که در طبیعی‌ جلوه‌ نمودن خط رویش جدید در کاشت مو موثر است، موهای نازک‌اند. در روش FUT نمی‌توان موهای نازک را برداشت کرد ولی در روش FIT دست جراح باز بوده و می‌تواند موهایی با ضخامت‌های مختلف را برداشت کند.

مناسب برای کسانی که پوست سر سفتی دارند

یکی از محدودیت‌های کاشت مو میزان انعطاف پذیری پوست سر است. اگر پیش‌تر به روش FUT مو کاشته‌اید، به صورت ژنتیکی پوست سفتی دارید یا ورزشکار هستید، باید از روش FIT بهره ببرید. در روش FUT پوست سر به دلیل برداشت نواری پوست و نیاز به بخیه زدن، باید انعطاف پذیری مناسبی داشته باشد.

امکان استفاده از موهای بدن

در روش FIT می‌توان از موهای بدن (مثل موهای سینه) یا موهای ریش استفاده کرد. این کار در روش FUT ممکن نیست.

بعد از کاشت موی FIT

بهترین روش کاشت مو

یکی از سوالات متداولی که برای متقاضیان کاشت مو مطرح می‌شود، این است که آیا روش FIT بهترین روش کاشت مو است؟ باید بدانید که تمام روش‌های کاشت مو مزایا و معایبی دارند و نمی‌توان گفت که یکی از آن‌ها بهترین یا برترین روش است.

در واقع بهترین روش کاشت مو با توجه به شرایط شما مشخص می‌شود. این که الگوی طاسی شما چگونه است، انعطاف‌پذیری پوست سرتان چقدر است، می‌خواهید به چه تراکمی برسید و مواردی از این دست، بر انتخاب روش کاشت مو موثرند. این موارد توسط پزشک جراح بررسی و نهایتاً با همفکری شما، یکی از روش‌های کاشت انتخاب می‌شود. برای این که بدانید کدام روش برای شما بهترین است، می‌توانید از خدمات مشاوره‌ی رایگان کلینیک ایران بیوتی استفاده کنید.

هزینه‌ی کاشت مو روش FIT

هزینه کاشت مو به روش FIT در کلینیک کاشت موی ایران بیوتی با ۱۴ سال سابقه‌ی کار و بیش از ۷ هزار کاشت موی موفق، بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است. هزینه‌ی تمام شده به تعداد گرافت‌ها، مدت زمان جراحی و غیره بستگی دارد. به طور کلی روش FIT از روش FUT گران‌تر و از سایر روش‌های نوین مانند SUT و Micro FIT ارزان‌تر است.

کاندیدای مناسب کاشت مو به روش FIT

همه‌ی طاسی‌ها را نمی‌توان با کاشت مو درمان کرد. برخی از طاسی‌ها مانند ریزش مو با الگوی نامشخص، با کاشت مو قابل درمان نیستند. البته شیوع این موارد بسیار کم‌اند و بیشتر افرادی که دچار طاسی شده‌اند، می‌توانند از کاشت مو بهره ببرند.

پیش از اقدام برای کاشت مو، باید وضعیت طاسی خود را بررسی کنید. یعنی به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرده، ببینید که علت ریزش مو چیست و آیا کاشت مو برای شما مناسب است یا خیر. گاهی ریزش مو به دلیل بیماری‌های عفونی یا التهابی است. در این موارد پیش از کاشت مو باید بیماری اصلی را درمان کنید و اگر ریزش موی شما جبران نشد، از کاشت مو کمک بگیرید.

کاشت مو به روش FIT برای آقایان و خانم‌ها مطلوب است. همچنین محدودیت سنی برای کاشت مو وجود ندارد. البته در مورد آقایان توصیه می‌شود که کاشت به بعد از ۳۰ سالگی موکول شود. چرا که در سنین پایین‌تر، ریزش مو تثبیت نشده یا الگوی آن قابل پیش‌بینی نیست.

کسانی که می‌توانند مو بکارند

اگر دلیل ریزش مو یا طاسی شما موارد زیر است؛ شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستید:

  • طاسی‌های ناشی از آسیب، سوختگی، بخیه‌ی جراحی و …
  • اصلاح خط رویش برای کسانی که به طور ژنتیکی خط رویشی بالایی دارند
  • طاسی با الگوی مردانه یا زنانه (آلوپسی آندروژنی)
  • طاسی کششی یا مکانیکی (Traction alopecia – به دلیل سفت بستن موها)
  • اختلال وسواس موکنی (اختلال تریکوتیلومانیا).

کسانی که نمی‌توانند مو بکارند

اگر موارد زیر در مورد شما صدق می‌کنند، شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستید:

  • افرادی که موهای بسیار نازکی دارند.
  • افراد مبتلا به ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص.
  • کسانی که بانک موی بسیار ضعیفی دارند.
  • افرادی که به بیماری‌های عفونی ویروسی مانند HIV یا هپاتیت مبتلا هستند.
  • مبتلایان به بیماری‌های پوستی، دیابت پیشرفته، فشار خون کنترل نشده و اختلالات انقعادی باید پیش از کاشت مو با پزشک خود مشورت کنند.

قبل و بعد از کاشت مو به روش FIT

عوارض کاشت مو به روش FIT

همانطور که گفتیم، روش FIT عوارض بسیار محدود و خفیفی دارد. بیشتر این عوارض ناشی از فرآیند طبیعی بدن برای بهبودی است. به جز مواردی که در ادامه فهرست کرده‌ایم، خطرات کاشت مو شامل عفونت، خونریزی شدید و ایجاد لخته‌های خونی است. این خطرات در مورد روش FIT و سایر روش‌های کاشت مو بسیار نادر‌اند و در صورتی که تیم جراحی مهارت کافی را داشته باشد، هیچگاه ایجاد نخواهند شد.

در مورد عفونت، مراقبت‌های شخصی نیز اهمیت دارد. به هر حال زخم‌هایی که در سر ایجاد می‌شوند، پوست را مستعد ابتلا به عفونت‌ها می‌کنند. بعد از کاشت مو باید به دقت از توصیه‌های پزشک مبنی بر رعایت بهداشت و شست‌وشوی سر پیروی کنید تا دچار این عارضه نشوید.

درد کاشت مو

تمام کم‌تهاجمی بودن روش FIT، کاشت مو با این روش هنوز هم یک عمل جراحی محسوب می‌شود. در طول جراحی هیچ دردی احساس نخواهید کرد؛ اما بعد از آن ممکن است تا چند روز کمی درد داشته باشید که البته به سادگی و با استفاده از مسکن‌های معمولی مدیریت می‌شود.

قرمزی و ورم

ورم و قرمزی از عوارض اجتناب ناپذیر کاشت مو هستند. این دو از نشانه‌های التهاب‌اند. التهاب هم اولین قدم بدن به سمت بهبودی است. پس این عوارض کاملاً طبیعی هستند و جای نگرانی ندارند. قرمزی و ورم بعد از چند روز بهبود می‌یابند و برای کاهش آن روش‌های متعددی وجود دارد. مصرف داروها، بالا نگه‌داشتن سر در هنگام خواب و استفاده از کمپرس سرد از جمله مواردی هستند که می‌توانند به کاهش قرمزی و ورم کمک کنند.

جوش و خارش

گاهی التهاب ایجاد شده در پوست باعث ایجاد جوش‌ها و خارش می‌شود. این عوارض معمولاً طبیعی‌اند و بعد از چند روز برطرف می‌شوند. کندن جوش و خاراندن سر می‌تواند به فولیکول‌های کاشته شده آسیب زده و باعث ایجاد اسکار بر پوست سر شوند. پس از این کار اجتناب کنید.

قبل و بعد از کاشت مو به روش FIT

دوره‌ی بهبودی یا ریکاوری

تا چند هفته بعد از کاشت مو، دوره‌ی بهبودی را طی خواهید کرد. در این دوره باید مراقب پوست سر باشید، به طور منظم سر خود را بشویید و در معرض آلودگی‌ها قرار نگیرید. برای پیشگیری از ورم کردن سر، باید هنگام خواب سر خود را بالا بگذارید. همچنین ممکن است پزشک برای شما داروهای تقویتی یا مسکن تجویز کند.

دوره‌ی بهبودی با استراحت اجباری همراه نیست و می‌توانید از روز دوم به محل کار بروید. البته توصیه می‌شود که یک هفته‌ای استراحت کنید تا خطر عفونت‌ها کاهش یافته، عوارضی مانند درد و ورم خوب شده و گرافت‌ها درون پوست سر تثبیت شوند. در این دوره با توجه به صلاح‌دید پزشک می‌توانید کلاه بگذارید. حدود یک هفته هم باید از انجام فعالیت‌های سنگین، ورزش و رابطه‌ی جنسی پرهیز کنید.

نتایج کاشت مو

زمانی که فولیکول‌ها در پوست سر قرار می‌گیرند، وارد یکی از مراحل رشد مو، به نام فاز کاتاژن (فاز موقت) می‌شوند. این مرحله بین ۱ تا ۳ ماه طول می‌کشد و سپس موها وارد فاز تلوژن (فاز ریزش یا استراحت) می‌شوند. در این مرحله موهای قدیمی می‌ریزند تا جای برای رشد موی جدید باز شود. پس ریزش موها بعد از کاشت مو کاملاً طبیعی و بخشی از فرآیند رشد مو است.

بعد از ریزش موها و اتمام فاز تلوژن، فولیکول‌ها وارد فاز آناژن (فاز رشد) می‌شوند. موهای سر به آرامی رشد می‌کنند؛ تقریباً یک سانت در هر ماه. پس نباید انتظار داشته باشید که نتایج کاشت به سرعت پدیدار شوند. نتایج اولیه‌ی کاشت مو به روش FIT بین ۳ تا ۴ ماه پس از کاشت قابل مشاهده است. ۳ یا ۴ ماه بعد، موها تا حدی خوبی رشد می‌کنند و کمی بعدتر، سری کاملاً پرمو خواهید داشت.

تاریخ انتشار : 1402-06-08
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو