توصیه های کاشت مو

عوارض کاشت مو چیست ؟

کاشت مو نیز همانند خیلی از جراحی های دیگر عوارضی مربوط به خود را دارد. جوش، ورم چشم، پوسته شدن و قرمزی پوست سر، ریزش موها و عوارض خاص کاشت مو از جمله این موارد می باشند. در این مقاله ما سعی داشته این عوارض را با شرح دقیق تجزیه و تحلیل نماییم و راه های درمان آن ها را شرح دهیم.

عوارض کاشت مو چیست ؟

ریزش موی سر بعد از کاشت مو

ریزش موهای کاشته شده بعد از عمل امری کاملا طبیعی است. نباید منتظر نتیجه نهایی کاشت مو بعد از مدت کوتاهی بود. چرا که پس از یک هفته تا یک ماه بعد از کاشت مو، موهای کاشته شده وارد فاز شوک شده و شروع به ریزش می کنند . این امر ربطی به دوام موهای کاشته شده ندارد و در تمامی روش های کاشت مو یکسان است.

در واقع اگر بعد از کاشت مو حس کردین موهای شما باز دچار ریزش شده اند اصلا جای نگرانی نیست. اما اگر موهای شما همراه با ریشه در حال جدا شدن می باشند حتما با کلینیک کاشت مو تماس گرفته و مسئله را در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید که به هیچ وجه نباید موهای خود را دست زده به طوری که از ریشه جدا شوند.

ریزش موها و درمان آن روند خاصی دارد که در مقالات مربوط به ریزش مو به طور کامل توضیح داده شده است. آن دسته از عوامل ریزش مو که قبل از کاشت باعث ریزش مو شده اند باید شناسایی و درمان گردند. در غیر اینصورت ریزش موها بعد از کاشت قطع نشده و حتی باعث جلوگیری از رشد فولیکول های کاشته شده می شود.

جوش بعد از کاشت مو

یکی دیگر از عوارض کاشت مو بوجود آمدن جوش در هم محل موهای کاشته شده و هم در محل انتقال دهنده (بانک مو) می باشد . پیدایش جوش بعد از کاشت مو تا یک هفته بعد از کاشت طبیعی است. ولی نکته حائز اهمیت که باید در نظر گرفته شود تعداد آن هاست . تعداد ۲ الی ۳ عدد جوش طبیعی است. اگر تعداد جوش ها از این عدد بیشتر شود باید با پزشک خود تماس گرفته و این مسئله را با او در میان بگذارید .

بعضی اوقات در محلی که گرافت های جدید کاشته شده یک جوش التهابی قرمز رنگ بوجود می آید. این جوش اغلب بصورت خود به خود از بین می رود، ولی در مواردی ممکن است روند طبیعی از بین رفتن را طی نکند که پزشک پس از معاینه باید در این باره اظهار نظر نماید.

در حقیقت شما به عنوان یک کاندید کاشت مو باید بدانید که تا زمانی که ۴۰ تا ۵۰ درصد موها ریزش نکرده است کاشت مو انجام ندهید. دلیل این امر این است که – فارق از روشی که برای پیوند موهای خود انتخاب میکنید – فضای کافی برای رشد موهای جدید وجود نخواهد داشت و این کمبود فضا ممکن است باعث ایجاد کیست مویی و جوش های چرکین و التهابی شود.

درمان جوش سر بعد از کاشت مو

این جوش ها بخودی خود از بین می روند اما برای تسریع در روند ناپدید شدن آنها موارد زیر توصیه شده است :

  • ناحیه برداشت مو (بانک مو) را تا دو هفته بعد از کاشت گرم نگه دارید. این کار را شب و روز بوسیله حوله گرم انجام دهید.
  • بعد از کاشت مو به روش FUT تا جایی که امکان دارد از خم کردن سر به سمت پایین و جلو خودداری نمایید. این کار باعث کشیده شدن پوست سر و در نتیجه امکان ایجاد جوش و اسکار در خط بخیه می شود.
  • سر خود را تا چند روز اول بعد از کاشت به وسیله کف و اسفنج تمیز بشویید. شست و شو باید بصورت اصولی انجام گیرد که برای آموزش نحوه صحیح شست و شوی موها بعد از کاشت به صفحه توصیه های بعد از کاشت مو مراجعه کنید.
  • از دست زدن به جوش ها بپرهیزید. اینکار باعث التهاب بیش از حد آنها می شود.

در صورت رعایت موارد فوق پس از عمل کاشت مو ، پوست سر شما مقداری ملتهب و قرمز می شود. این قرمزی اهمیت خاصی ندارد و با شست و شوی مناسب و به موقع همراه با گرم نگه داشتن آن پس از یک تا دو هفته این التهاب از بین میرود و بعد از آن شما میتوانید به کارهای روزمره خود رسیدگی نمایید.

خارش سر بعد از کاشت مو

خارش سر یکی دیگر از عوارض کاشت موی طبیعی می باشد. ممکن است این عارضه بخاطر دستکاری کردن پوست سر و واکنش آن به فولیکول های جدید باشد. خارش بعد از کاشت مو، هم در ناحیه دهنده و هم در ناحیه گیرنده مو حس می شود . همان طور که در صفحه توصیه های بعد از کاشت مو اشاره گردید باید سر خود را بوسیله سرم مرطوب نگه دارید، اینکار تا حد زیادی از خارش سر جلوگیری می کند.

درمان دارویی خارش سر بعد از کاشت مو

اگر پس از رعایت موارد فوق هنوز احساس خارش داشتید پماد هیدروکورتیزون ۱% یا ۲.۵% را به آرامی روی محل برداشت بمالید. همچنین پماد های ضد حساسیت مانند آنتی هستامین نیز می تواند در این زمینه موثر واقع شود .

خوشبختانه عارضه خارش پوست سر بعد از کاشت خیلی شایع نیست و معمولا نیازی به درمان های دارویی بیشتری ندارد. به یاد داشته باشید به هیچ وجه موهای تازه کاشته شده را – حتی اگر خارش شدید داشتید – نخارانید. خاراندن موها بعد از کاشت باعث آسیب شدید و جدی به گرافت های کاشته شده می شود.

قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو

در عمل کاشت مو فولیکول های مو به وسیله ابزارهای مخصوص، بدون کوچکترین آسیب از عمق پوست برداشته و در ناحیه گیرنده مو کاشته می شوند. التهاب و قرمزی در ناحیه بانک مو و ناحیه گیرنده عادی است. این امر به این دلیل می باشد که عمل کاشت مو یک عما تهاجمی و همراه با زخم می باشد. طی یک هفته بعد از کاشت رفته رفته این قرمزی و التهاب کمتر شده و مانند روز اول پوست سر شما خوب می شود.

از روز دوم تا یک هفته بعد از کاشت وجود قرمزی ، خارش و کمی سردرد طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد . با گذشت یک هفته از کاشت مو تمام موارد فوق بدون نیاز به داروی خاص رفع خواهد شد .

پوسته شدن سر بعد از کاشت مو

از دیگر عوارض کاشت مو بوجود آمدن پوسته و خشکی پوست سر هم در محل برداشت و هم در محل کاشت مو می باشد. این پوسته ها ممکن است به دلیل اصولی نبودن شست و شو باشد. در اینصورت باید ۱۲ روز بعد از عمل کاشت مو، باید شستشوی سر به حالت رفت و برگشت و کمی با فشار انجام شود تا پوسته ها بریزد. اگر شست و شوی سر را به درستی انجام دهید این پوسته ها تا ده روز بعد از کاشت ریزش میکنند و جای نگرانی نیست.

یکی دیگر از عوامل ایجاد پوسته الکل موجود در ماینوکسیدول میباشد. در این باره باید پزشک پس از معاینه اظهار نظر نماید.

ورم چشم بعد از کاشت مو

یکی از مهمترین عوارض کاشت مو ورم چشم و سر می باشد. این تورم ها از ۲۴ ساعت بعد از کاشت شروع می شود و حداکثر تا ۵ روز ادامه خواهد داشت. ابتدا پیشانی متورم می شود و این تورم تا چشم ها گسترش میابد و ممکن است تا جایی ادامه پیدا کند که منجر به بسته شدن چشم ها شود. این ورم ها بعلت ترزیق داروهای بی حسی می باشد و قابل کنترل است.

برای کنترل و درمان ورم بعد از کاشت مو راهکار های زیر پیشنهاد می شوند :

  • بهترین راه برای کنترل تورم استفاده از کمپرس یخ روی پیشانی تا سه روز بعد از کاشت مو می باشد.
  • به مدت دو هفته غیر از داروهایی که پزشک تجویز کرده مصرف ننمایید.
  • ماساژ موضعی در ناحیه بینی و چشم میتواند موثر واقع شود.
  • خم نکردن سر به سمت پایین؛
  • خوابیدن بصورت نیمه نسشته.

در صورتی که با رعایت موارد فوق ورم صورت برطرف نگردید با نظر پزشک می‌توانید از داروهای استروئید پروفیلاکتیک برای کاهش ورم ها استفاده نمایید.

دلمه های مو بعد از کاشت مو

معمولا بعد از کاشت مو دلمه هایی روی نقاط کاشته شده در سر ایجاد میشود که امری طبیعی است. این دلمه ها که از روز دوم پدیدار می شوند ، بخودی خود ضرری ندارند. در صورت عدم رفع آن ها، ممکن است باعث عفونت در فولیکول های مو شوند. بنابراین با مرطوب نگه داشتن سر به وسیله اسپری سرم ، شست وشوی صحیح و مراقبت های لازم می توایند جهت رفع آنها اقدام نمایید.

از دیگر راه های درمان دلمه ها ژل آلوئه ورا می باشد که ترمیم زخم ها را سرعت می بخشد. استفاده از شامپوی مناسب کاشت مو نیز امری مهم است. به یاد داشته باشید در روز های اول پس از کاشت نباید دلمه ها را دستکاری کنید و فرآیند ریزش آنها هنگام شست و شو و طی ده روز اتفاق می افتد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *