تهران ، شریعتی، پایین تر از حسینیه ارشاد
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
درمان دلمه های بعد از کاشت ابرو

دلمه های بعد از کاشت ابرو | علل ایجاد و درمان

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : کاشت ابرو

کاشت ابرو یکی از جذاب‌ترین تکنیک‌های زیبایی است که می‌تواند با کمترین تهاجم و عارضه ابروهایی پر پشت و خوش فرم را برای شما به ارمغان بیاورد. کاشت ابرو اگرچه مزایا فوق العاده‌ای به همراه دارد و یک روش کاملا ایمن و بی خطر محسوب می‌شود، ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. دلمه‌های بعد از کاشت ابرو یکی از رایج‌ترین عوارض کاشت ابرو است که ممکن است نگرانی‌هایی نسبت به نتیجه کاشت به وجود بیاورد. در ادامه به صورت مفصل با علت به وجود آمدن، درمان و ویژگی‌های دلمه‌ها بعد از کاشت ابرو صحبت می‌کنیم.

آیا تشکیل دلمه‌های بعد از کاشت ابرو طبیعی است؟

در کاشت ابرو، گرافت‌های مو از پوست سر استخراج شده و به ابروها پیوند زده می‌شوند تا فضای خالی ابروها را با حالت مناسب پر کنند. معمولا به منظور حصول نتایج هر چه طبیعی‌تر، در این روش از موهایی استفاده می‌شود که نازک و شبیه به موهای ابرو هستند. برای کاشت گرافت‌ها کانال‌های کوچکی در پوست ناحیه ابرو ایجاد می‌شود تا فولیکول‌ها داخل آن قرار بگیرند؛ این کانال‌ها آن‌قدر کوچک هستند که تقریبا هیچ‌گونه خونریزی از محل آنها اتفاق نمی‌افتد. کاشت گرافت‌ها با آسیب‌های بسیار جزئی در پوست همراه است و به همین دلیل سیستم ایمنی در این ناحیه مکانیسم‌های خاصی را آغاز می‌کند که با علائمی همراه است.

فعالیت سیستم ایمنی در ناحیه کاشت ابروها باعث ایجاد التهاب و تجمع سلول‌ها می‌شود که نهایتا ممکن است باعث به وجود آمدن دلمه شود. بنابراین دلمه‌های بعد از کاشت ابرو یک عارضه طبیعی در نتیجه فعالیت سیستم ایمنی است و هیچ جای نگرانی نیست. در واقع با مشاهده دلمه‌ها باید از سلامت سیستم ایمنی خود و ترمیم سریع‌تر زخم‌ها اطمینان حاصل کنید.

دلمه های بعد از کاشت ابرو

علت تشکیل دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

تشکیل دلمه بعد از کاشت ابرو ممکن است به جز فعالیت سیستم ایمنی دلایل دیگری نیز داشته باشد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

  • آلرژی: در برخی موارد ممکن است حساسیت به تجهیزات یا داروهای مورد استفاده در کاشت ابرو باعث ایجاد دلمه بعد از کاشت شود. این عارضه در موارد نادر بروز پیدا می‌کند و معمولا با علائمی مثل قرمزی، بر افروختگی و … همراه است.
  • عفونت: گاهی ممکن است در فرایند کاشت ابرو اصول استریل به طور کامل رعایت نشود یا اینکه بعد از عمل عفونت به ناحیه کاشت منتقل شود. در چنین مواردی عفونت در ناحیه کاشت علاوه بر تمام مشکلاتی که ایجاد می‌کند، می‌تواند دلمه‌های چرکی را نیز در این ناحیه به وجود آورد.
  • فشار یا تحریک گرافت‌ها: ایجاد فشار و تماس با گرافت‌های تازه کاشته یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی است که بعد از عمل می‌توانید انجام دهید. این کار باعث ایجاد دلمه و واکنش پوستی شده و ممکن است ریزش فولیکول‌ها را نیز به دنبال داشته باشد.
  • تورم و التهاب پوست: گاهی التهاب در زیر پوست ممکن است کانال‌هایی را ایجاد کند و باعث نشت مایع شود که ممکن است دلمه‌های کوچک و درشتی را ایجاد کند.

اگرچه دلمه بعد از کاشت ابرو یک عارضه طبیعی است اما گاهی ممکن است ناشی از عوارض دیگری باشد. بنابراین شما باید بتوانید دلمه طبیعی و غیر طبیعی را تشخیص داده و هر چه سریع‌تر برای درمان آن اقدام کنید.

نحوه پیشگیری از دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

برخی از روش‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری از دلمه‌های بعد از کاشت ابرو به کار ببرید عبارتند از:

  • استفاده از شوینده‌های ملایم مثل شامپو بچه برای شستن صورت و ابرو
  • استفاده از آب ولرم برای شستشو صورت یا استحمام
  • پرهیز از لمس،‌ فشار یا خاراندن ابرو و صورت
  • اجتناب از ماساژ صورت و ابرو حداقل تا 14 روز
  • استراحت در منزل حداقل تا 7 روز بعد از کاشت ابرو
  • اجتناب از فعالیت و ورزش سنگین
  • اجتناب از مصرف دخانیات و الکل حداقل تا 14 روز
  • استراحت و خواب به صورت طاقباز و جلوگیری از فشار روی صورت
  • عدم استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی حداقل تا 2 هفته
  • اجتناب از نشستن یا ایستادن طولانی مدت و خم شدن
  • پرهیز از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید.

درمان دلمه های کاشت ابرو

درمان دلمه‌های بعد از کاشت ابرو

بعد از کاشت ابرو ممکن است عوارض متعددی را به صورت همزمان تجربه کنید و این برای شما نگران کننده باشد. عوارضی مثل پوسته پوسته شدن، ایجاد دلمه، التهاب، خارش، ریزش موقت ابروها و … همگی بعد از کاشت ابرو محتمل هستند. برای بهبود دلمه‌های بعد از کاشت ابرو باید صبر داشته باشید و مراقبت‌های بعد از عمل را با دقت رعایت کنید. اما اگر می‌خواهید دلمه‌ها هرچه سریع‌تر بهبود پیدا کنند،‌ در ادامه با مهم‌ترین روش‌های درمان آن آشنا می‌شویم.

مرطوب کردن پوست

یکی از بهترین روش‌هایی که برای تسریع درمان دلمه‌های بعد از کاشت ابرو می‌توانید انجام دهید،‌ مرطوب کردن ناحیه کاشت است. با این کار از خشکی پوست جلوگیری کرده و به ریزش سریع‌تر سلول‌های مرده کمک می‌کنید. شما می‌توانید با یک اسپری آب را روی ابروهای خود بپاشید و بدون هیچ آلودگی از مرطوب کردن پوست بهره ببرید. همچنین می‌توانید از ژل آلوئه ورا خالص به منظور مرطوب کردن و افزایش سرعت ترمیم پوست استفاده کنید.

چرب کردن ابروها

معمولا متخصصان توصیه می‌کنند بعد از کاشت ابرو به صورت روزانه ناحیه کاشت را چرب کنید تا هم خشکی پوست کمتری تجربه کنید و هم سریع‌تر شاهد بهبود عوارض باشید. استفاده از روغن‌های طبیعی یا پماد ویتامین A+D یا پماد تتراسایکلین می‌تواند از ایجاد عفونت جلوگیری کرده و سرعت ترمیم بافت‌ها را نیز افزایش دهد.

شستشوی اصولی و منظم ابروها

مرطوب کردن و شستشو ابروها تا ۳ روز بعد از کاشت ابرو ممنوع است اما بعد از آن الزامی است. شستشوی ابروها بهتر نیم ساعت بعد از مرطوب کردن یا چرب کردن ابروها صورت بگیرد تا آثار خون و دلمه‌های این ناحیه سریع‌تر بهبود پیدا کنند. برای شستشوی ابروها بعد از کاشت ابرو بهتر است از شوینده مخصوص یا شامپوهای ملایم مثل شامپو بچه استفاده کنید تا مانع از عفونت و آسیب به فولیکول‌ها شوید.

کمپرس سرد و ماساژ پیشانی

معمولا توصیه می‌شود تا حد امکان از کمپرس سرد بعد از کاشت ابرو استفاده نکنید اما با ملاحظه پزشک می‌توانید از این روش برای بهبود تورم و دلمه‌های بعد از کاشت استفاده کنید. به این منظور توصیه می‌شود از قرار دادن یخ به صورت مستقیم روی ابرو خودداری کنید و همواره یخ را روی پیشانی قرار دهید. همچنین ماساژ پیشانی به کاهش تورم و پخش شدن خون در زیر پوست کمک می‌کند.

دارو درمانی

زمانی که برای درمان دلمه‌های بعد از کاشت ابرو به پزشک مراجعه می‌کنید، قطعا یک سری داروهای مخصوص دریافت می‌کنید که به بهبود سریع‌تر شما کمک می‌کند. از میان این داروها می‌توان به پمادها، آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضد التهاب اشاره کرد. توجه داشته باشید که شما باید مصرف هر دارویی را با پزشک خود هماهنگ کنید و از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید.

تاریخ انتشار : 1403-07-23
سوالات متداول
  • چه زمانی بعد از کاشت ابرو دلمه‌ها از بین می‌روند؟

    به طور کلی دلمه‌های بعد از کاشت ابرو خود به خود بهبود می‌یابند و لازم نیست نگران درمان سریع‌تر آنها باشید. معمولا بعد از 1 تا 2 هفته این دلمه‌ها بهبود پیدا می‌کنند و حداکثر 3 هفته بعد از کاشت ابرو شما هیچ دلمه‌ای مشاهده نمی‌کنید. در غیر این صورت حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

  • آیا ایجاد دلمه‌های شدید و زیاد به ابروها آسیب می‌زند؟

    دلمه زدن ابروها مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند اما اگر تشدید شود نشانه عارضه دیگری است که باید تحت درمان قرار بگیرد.

  • آیا با ریختن دلمه‌ها، ابروها نیز می‌ریزند؟

    با گذشت چند روز از کاشت ابرو، فولیکول‌ها تقریبا تثبیت می‌شوند و با ریزش دلمه هیچ مشکلی برای ابروها به وجود نمی‌آید. با این حال ریزش موقت ابرو یک عارضه طبیعی این عمل است و ممکن است همزمان با ریختن دلمه‌ها باشد اما ارتباطی با آن ندارد.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو