تهران ، شریعتی، پایین تر از حسینیه ارشاد
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
دلیل ریزش ابروها

آشنایی با مهم‌ترین علت‌های ریزش ابرو

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : کاشت ابرو

ریزش ابرو نیز مثل ریزش مو یک مشکل شایع در افراد مختلف است که می‌تواند آثار بسیار نامطلوبی بر زیبایی چهره ایجاد کند. عوامل مختلفی در ریزش ابرو نقش دارند که از میان آنها می‌توان به سبک زندگی، عوامل وراثتی، بیماری‌ها و حتی سلامت روان اشاره کرد. تشخیص علل ریزش ابرو از آن جهت حائز اهمیت است که هم نگرانی فرد را برطرف می‌کند، و هم به پیشگیری و درمان این عارضه کمک می‌کند. در ادامه با ما همراه شوید تا بیشتر با مهم‌ترین علل ریزش ابرو آشنا شویم.

منظور از ریزش ابرو چیست؟

ریزش ابرو که در پزشکی با نام هیپوتریکوزیس یا ماداروز نیز شناخته می‌شود، به نازک شدن یا ریزش تارهای مو ابرو گفته می‌شود. این عارضه ممکن است در مردان و زنان رخ دهد و موجب کم پشتی ابروها شود. گاهی ریزش ابرو باعث عدم تقارن ابروها می‌شود که تاثیر آن بر زیبایی دو برابر بدتر است. ریزش ابرو معمولا با علائم خارش، خشکی پوست، دیدن تارهای ریز ابرو، ریزش مو و نازک شدن مو در سایر قسمت‌های بدن همراه است.

معمولا ریزش ابرو به صورت دوره‌ای اتفاق می‌افتد و عارضه نگران کننده‌ای نیست. اما گاهی ممکن است ریزش به علت خاصی مربوط بوده و یک مشکل جدی‌‌تر را نشان دهد. گاهی علل ریزش ابرو با علل ریزش مو یکسان بوده و اشتراکات زیادی دارند. برای جلوگیری از ریزش بیشتر ابروها لازم است به طور کامل با مهم‌ترین علل ریزش آشنا باشید. با این حال بهترین راهکار برای درمان کم پشتی و جبران ریزش ابروها، کاشت ابرو طبیعی است.

ریزش ابرو چیست

شناخت مهم‌ترین دلایل ریزش ابرو

عوامل مختلفی می‌توانند روی ریزش ابرو تاثیر بگذارند؛ از مصرف برخی داروها گرفته تا بیماری‌های پوستی، ریزش ژنتیکی، استفاده نادرست از محصولات بهداشتی و آرایشی و … ممکن است در ریزش نقش داشته باشند. دلایل مختلفی برای ریزش ابرو  وجود دارد که یکی از مهم‌ترین موارد آن استرس و اضطراب است. همچنین عواملی مثل بارداری، اسکار و جای زخم، قرارگیری در معرض تابش، اختلال آمیلوئیدوز، کارسینوم سلول بازال، بیماری‌های عفونی و … ممکن است در نهایت باعث ریزش ابرو شوند. علاوه بر این سبک زندگی و حتی مصرف دخانیات نیز ممکن است به ریزش ابرو منجر شود. در برخی افراد چند عامل در کنار یکدیگر روی ریزش ابرو فرد تاثیر می‌گذارند. در ادامه با مهم‌ترین دلایل ریزش ابرو آشنا می‌شویم.

بیماری‌های پوستی

یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش ابرو در افراد مختلف بیماری‌های پوستی هستند که روی فولیکول‌های داخل پوست نیز اثر می‌گذارند. برخی بیماری‌های پوستی که ناشی از ژنتیک، استرس،‌ میکروارگانیسم‌ها، بیماری‌های خود ایمنی و … هستند می‌توانند فولیکول‌ها را وارد فاز تلوژن و ریزش کنند. از مهم‌ترین بیماری‌های پوستی که می‌توانند باعث ریزش ابرو شوند می‌توان به انواع درماتیت پوستی (آتوپیک، سبورنیک و تماسی)، پسوریازیس، اگزما، اسکلروز و … اشاره کرد. برخی بیماری‌های پوستی باعث خارش و پوسته پوسته شدن ابروها می‌شوند و در نتیجه التهاب و خاراندن ابروها به ریزش آنها کمک می‌کند.

مشکلات ژنتیکی

برخی افراد به صورت ژنتیکی مستعد ریزش ابرو هستند و این عارضه را در نزدیکان خود نیز مشاهده کرده‌اند. همچنین برخی اختلالات ژنتیکی می‌تواند روی ابروها تاثیر بگذارد. به عنوان مثال اختلالاتی مثل دیسپلازی اکتودرمی، سندروم نترتون و … باعث نازک شدن، شکنندگی و در نهایت ریزش ابروها می‌شوند.

برخی بیماری‌های داخلی

بیماری‌های متعددی که روی سیستم‌های بدن تاثیر می‌گذارند می‌توانند باعث ریزش ابرو شوند. برخی از این بیماری‌ها مثل اختلالات هورمونی، بیماری‌های عفونی، بیماری‌های خود ایمنی، اختلالات غدد (مثل تیروئید) و … می‌توانند باعث ریزش ابرو یا مو سایر نواحی شوند. کم کاری یا پرکاری تیروئید از مهم‌ترین بیماری‌هایی هستند که روی این عارضه اثرگذارند.

تغذیه ناکافی

فولیکول‌ها برای عملکرد مناسب و چرخه‌های رشد طبیعی به یک سری مواد غذایی احتیاج دارند که فقدان یا کمبود آنها ممکن است باعث ریزش ابرو و مو شود. کمبود اسیدهای چرب ضروری، پروتئین، آهن، روی، ویتامین‌های گروه B، ویتامین D و … از مهم‌ترین عوامل غذایی ریزش ابرو هستند. پروتئین‌ها از اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده‌ فولیکول‌های مو هستند و برای رشد و رویش موها در کل بدن ضروری‌اند. مصرف یکسری مواد غذایی مثل لبنیات، آجیل‌ها، تخم مرغ، گوشت،  غلات و سبزیجات مفید می‌تواند به کاهش ریزش ابرو کمک کند.

مصرف برخی داروها

مصرف برخی داروها ممکن است باعث تضعیف فولیکول‌های ابرو شده و باعث ریزش ابرو شوند. معروف‌ترین داروهایی که ریزش ابرو و مو را تشدید می‌کنند، داروهای شیمی درمانی هستند. همچنین برخی داروهای روانپزشکی، داروهای تشنج، داروهای ضد التهاب، داروهای کاهش وزن، قرص‌های ضد بارداری، قرص‌های استروئیدی و … می‌توانند در طولانی مدت باعث ریزش ابرو شوند.

عوامل فیزیکی

برخی آسیب‌های فیزیکی با صدمه به ابروها می‌توانند باعث ریزش ابرو شوند. عواملی مثل سوختگی، تصادف، حرارت، ضربه مستقیم، آسیب شیمیایی و برداشت بیش از حد ابروها می‌توانند باعث ریزش ابرو شوند. همچنین یک سری اختلالات رفتاری مثل کندن ابروها، خارش ابروها و … به شدت روی کم پشتی ابرو تاثیر می‌گذارد. اختلالات رفتاری معمولا به صورت تیک هستند و فرد اختیار چندانی روی آنها ندارد. بنابراین روان درمانی و رفتاردرمانی در چنین مواردی تاثیرگذار است.

افزایش سن

افزایش سن و پیری می‌تواند به صورت طبیعی باعث ریزش ابرو شود. افزایش سن به عنوان یکی از متداول‌ترین دلایل ریزش ابرو شناخته می‌شود که علائم پیری را تشدید می‌کند. به همین علت بسیاری از افراد با افزایش سن به دنبال روش‌هایی هستند که این عارضه را ترمیم کنند. افرادی که برای اصلاح ابرو از قیچی استفاده می‌کنند کمتر در معرض ریزش ناشی از افزایش سن هستند.

برداشت بیش از حد ابرو

تشخیص علل ریزش ابرو چگونه انجام می‌شود؟

از آنجایی که تشخیص علل ریزش ابرو مهم‌ترین عامل برای انتخاب روش درمانی مناسب است، حتما باید به درستی انجام شود. برخی افراد به خوبی به درمان پاسخ می‌دهند و دیگر ریزش ابرو را تجربه نمی‌کنند؛ اما برخی افراد ممکن است نتوانند علت اصلی را برطرف کنند و همچنان با ریزش ابرو درگیر باشند. به منظور تشخیص دلایل ریزش ابرو لازم است سوابق خانوادگی، سوابق پزشکی و مصرف داروها به طور کامل مشخص شود. همچنین لازم است پزشک متخصص در مورد رژیم غذایی و سبک غذایی از شما سوالاتی را مطرح کند.

پزشک همچنین برای شناسایی علل ریزش ابرو ممکن است معاینات کاملی را با استفاده از ابزارهای تخصصی بررسی کند. علاوه بر این با آزمایش خون فاکتورهای مربوط و سطح هورمون‌هایی مثل T3 و T4 بررسی می‌شود. در نهایت پزشک متخصص پوست و مو می‌تواند با رد تمام گزینه‌های غیر ممکن به نتیجه نهایی رسیده و برای رفع علت اصلی اقدام کند.

درمان ریزش ابرو

پزشک پس از شناسایی علت اصلی ریزش ابرو، از بهترین روش برای درمان این عارضه استفاده می‌کند. بیماتوپروست موضعی یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای درمان ریزش ابرو است. این روش می‌تواند به صورت مستقیم روی ابروها عمل کرده و آن را درمان کند.  همچنین استفاده از ماینوکسیدیل، پمادهای استروئیدی و … در برخی افراد نتایج مطلوبی را به جا گذاشته است. در صورتی که بعد از برطرف کردن علت اصلی ریزش ابرو و روش‌های متداول نتوان ریزش را درمان کرد، ترمیم ابرو انجام می‌شود.

روش‌های مختلفی مثل میکروبلیدینگ، تاتو، هاشور و … برای ترمیم ابروها وجود دارد. این روش‌ها جای خالی موهای ابرو را پر می‌کنند و ظاهر بهتری ایجاد می‌کنند. اما در نهایت بهترین و طبیعی‌ترین روش که از فولیکول‌های طبیعی خود فرد استفاده می‌کند، کاشت ابرو است؛ کاشت ابرو فرم و ظاهری کاملا طبیعی ایجاد می‌کند و نتایج دائمی نیز به همراه دارد. در صورتی که با مشکل ریزش ابرو مواجه شده‌اید، می‌توانید با مراجعه به کلینیک ایران بیوتی، از تجربه ماهرترین متخصصان برای درمان آن بهره ببرید.

تاریخ انتشار : 1403-07-13
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو