تهران، صادقیه
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
کاشت مو چیست

کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود ؟

نویسنده: ایران بیوتی

ریزش مو یکی از مشکلاتی است که شیوع زیادی در بین آقایان و خانم‌ها دارد. مسئله‌ای که در پزشکی طاسی یا آلوپسی نامیده می‌شود، بسیاری از افراد در تمام سنین را درگیر کرده و استرس و ناراحتی زیادی را به آن‌ها تحمیل می‌کند. اگر دچار ریزش مو هستید و موهایتان کم‌پشت شده، باید بدانید که کاشت مو تا به امروز، موثرترین روش درمان ریزش مو است.

البته درمان‌های بسیاری برای ریزش مو وجود دارند که برخی موثر و برخی هم تاثیر چندانی روی آن ندارند. این که آیا ریزش موی شما قابل درمان است یا خیر؛ بستگی به دلیل آن دارد. مثلاً آلوپسی آندروژنی یا ریزش مو با الگوی مردانه (یا زنانه) را در نظر بگیرید که شایع‌ترین علت طاسی و کم‌پشت شدن موها در بین زنان و مردان است. برای آلوپسی آندروژنی به جز کاشت مو، درمان دیگری وجود ندارد. قرص‌ها و داروهای موضعی تنها می‌توانند سرعت ریزش مو را کم کنند و طاسی را به تعویق بیندازند. گاهی ریزش مو ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای، استرس شدید یا موارد دیگر است. در این موارد با رفع مشکل اصلی، ریزش مو نیز برطرف می‌شود.

در این مقاله می‌خواهیم در مورد کاشت مو صحبت کرده و از سیر تا پیاز آن را بررسی کنیم. ببینیم که کاشت مو چگونه انجام می‌شود، چه روش‌هایی دارد و برای چه کسانی مناسب است.

هزینه هزینه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون
ماندگاری ماندگاری بیش از ۳۰ سال
پزشک معالج پزشک معالج متخصص پوست و مو
عوارض عوارض قرمزی، خارش، جوش، سردرد
دوره نقاهت دوره نقاهت ۱۰ تا ۱۵ روز
نوع بیهوشی نوع بیهوشی بی حسی موضعی

کاشت مو چیست؟

کاشت مو به روشی درمانی اطلاق می‌شود که در آن موها از بخشی از بدن برداشت و در محلی دیگر قرار داده می‌شوند. موها توسط ارگان‌های بسیار کوچکی درون پوست به نام فولیکول‌ها ساخته می‌شوند. در کاشت مو این فولیکول‌ها هستند که برداشت و کاشته می‌شوند؛ لذا رشد موهای کاشته شده مانند موهای طبیعی ادامه پیدا می‌کند.

اولین تلاش برای پیوند مو به سال ۱۸۲۲ و کشور آلمان بر می‌گردد. پس از آن تا سال ۱۸۹۷ خبری از کاشت مو نبود تا پزشکی ترک به نام مناحیم هودورا که در هامبورگ تحصیل کرده بود، موفق شد موهایی را از بخشی از سر برداشت و به محل طاسی ناشی از بیماری عفونی پیوند بزند. این‌ها اولین تلاش‌های انسان برای کاشت مو بودند.

شروع کاشت موی مدرن در دهه‌ی ۱۹۳۰ در کشور ژاپن آغاز شد. دکتر اوکودا متخصص پوست با استفاده از تکینیکی که «پانچ» نامیده بود، از واحد‌های فولیکولی برای بازیابی ابروها استفاده کرد. ژاپنی‌ها از این روش‌ برای درمان طاسی استفاده نمی‌کردند. دست‌آوردهای دانشمندان ژاپنی به دلیل شروع جنگ جهانی دوم، مورد توجه قرار نگرفت و تا دو دهه‌ی بعد دست‌آورد جدیدی در حوزه‌ی پیوند مو دیده نشد.

کاشت مو در زمان قدیم

شروع کاشت مو برای درمان آلوپسی آندروژنی (که امروزه بیشترین استفاده‌ی آن است) به سال ۱۹۵۲ برمی‌گردد. دکتر اورنتریچ آمریکایی با ابداع تکنیکی به نام پیوند دسته‌ای یا «پچ» مو موفق به درمان ریزش مو با الگوی مردانه شد. در این روش دکتر اورنتریچ گرافت‌هایی به قطر چهار میلی‌متر (به اندازه‌ی قطر یک مداد) را از بانک مو برداشت و به محل دچار طاسی انتقال می‌داد. هر دسته‌ی مو شامل ۱۰ تا ۱۵ عدد تار مو (یعنی ۵ یا ۶ عدد فولیکول) بود و با فواصل نسبتاً زیادی در ناحیه‌ی گیرنده کاشته می‌شدند. به همین جهت نتایج کاشت مو غیرطبیعی می‌نمود.

کاندید مناسب کاشت مو

از کاشت مو بیشتر از همه برای درمان آلوپسی آندروژنی یا طاسی‌های ناشی از آسیب استفاده می‌شود. برای سایر طاسی‌ها، ابتدا باید دلیل ریزش مو را شناسایی و برطرف کرد؛ چرا که اگر این کار را نکنید، موهای کاشته شده نیز می‌ریزند. در این صورت علاوه بر ضرر مالی که متحمل می‌شوید، مشکلی دیگری نیز رخ می‌دهد: قدرت و تراکم بانک موی شما کاهش می‌یابد. یعنی ممکن است پس از ریزش موهای جدید، اصلاً دیگر امکان کاشت مو برای شما وجود نداشته باشد.

پس پیش از این که به کاشت مو فکر کنید؛ باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرده و دلیل ریزش موهای خود را شناسایی کنید. اگر ریزش مو به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای یا مشکلات عفونی باشد، باید آن را درمان و سپس برای کاشت مو اقدام کنید. اگر دلیل ریزش مو یا طاسی شما موارد زیر است؛ شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستید:

  • طاسی‌های ناشی از آسیب، سوختگی، بخیه‌ی جراحی و …
  • اصلاح خط رویش برای کسانی که به طور ژنتیکی خط رویشی بالایی دارند.
  • طاسی با الگوی مردانه یا زنانه (آلوپسی آندروژنی).
  • طاسی کششی یا مکانیکی (Traction alopecia – به دلیل سفت بستن موها).
  • اختلال وسواس موکنی (اختلال تریکوتیلومانیا).

اگر موارد زیر در مورد شما صدق می‌کنند، شما کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستید:

  • افرادی که موهای بسیار نازکی دارند.
  • افراد مبتلا به ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص.
  • کسانی که بانک موی بسیار ضعیفی دارند.
  • افرادی که به بیماری‌های عفونی ویروسی مانند HIV یا هپاتیت مبتلا هستند.
  • مبتلایان به بیماری‌های پوستی، دیابت پیشرفته، فشار خون کنترل نشده و اختلالات انقعادی باید پیش از کاشت مو با پزشک خود مشورت کنند.

از نظر جنسیت برای پیوند مو محدودیتی وجود ندارد. مردان، زنان و افراد تراجنسیتی که کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشند، می‌توانند این درمان را دریافت کنند. برای پیوند مو به طور کلی محدودیت سنی وجود ندارد و در همه سنی می‌توان مو کاشت. در مورد مردان توصیه می‌شود که کاشت تا سن ۳۰ سالگی به تعویق بیفتد تا الگوی ریزش و طاسی‌ها نسبتاً تثبیت شده یا قابل پیش‌بینی باشند. کاشت برای افراد بالای ۶۵ سال نیز توصیه نمی‌شود. در مورد خانم‌ها، توصیه‌ی خاصی از نظر سن کاشت مو وجود ندارد و می‌توانند در هر سنی کاشت موی موفق داشته باشند.

قبل و بعد از کاشت مو

انواع روش‌های کاشت مو

برای پیوند مو چندین روش مرسوم وجود دارد. پایه‌ی همه‌ی روش‌های کاشت موی مدرن، انتقال واحدهای فولیکولی است. یعنی گرافت‌هایی که کاشته می‌شوند، حاوی یک یا نهایتاً دو فولیکول‌اند. این تکنیک باعث طبیعی جلوه کردن موهای جدید شما می‌شوند. پس پایه‌ی روش‌های کاشت مو یکسان بوده و فقط تکنیک‌هایی که برای برداشت و کاشت استفاده می‌شوند، متفاوت هستند.

به طور کلی روش‌های پیوند مو را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • روش‌های جراحی شامل روش FUT و روش ترکیبی
  • روش‌های بدون جراحی شامل روش FIT، SUT، Micro FIT و BHT

به طور کلی همه‌ی روش‌های کاشت مو نوعی عمل جراحی به شمار می‌آیند. روش‌هایی که از آن‌ها به عنوان روش‌های غیرجراحی یا بدون جراحی نام بردیم، چون با حداقل تهاجم، بدون درد، خونریزی و بدون نیاز به بخیه انجام می‌شوند، به این لقب معروف‌اند. نکته‌ی دیگری که باید بدانید این است که همه‌ی روش‌های کاشت مو بدون درد و به کمک بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند. بعد از کاشت، بسته به روش استفاده شده برای شما، ممکن است کمی درد یا ناراحتی در نواحی بانک مو یا گیرنده احساس کنید که به سادگی با استفاده از مسکن‌های معمولی مدیریت می‌شود.

تمام روش‌های پیوند مو به دست جراح و کادر درمانی انجام می‌شود و تنها روش تمام اتوماتیک کاشت، ربات ATRAS است که هنوز وارد ایران نشده است. گاهی از روش SUT به عنوان روشی تمام اتوماتیک یاد می‌شود که البته صحیح نیست. به بیان بهتر این روش نوعی تکنیک نیمه‌ اتوماتیک است که از دستگاهی به نام دستگاه SAFER برای برداشت موها استفاده می‌شود.

مقدمات روش‌های کاشت مو را گفتیم. حالا بیایید روش‌های ذکر شده را دقیق‌تر بررسی کنیم. ببینیم هرکدام چه مراحل، مزایا و معایبی دارند.

کاشت موی نواری یا روش FUT

کاشت مو به روش FUT باسابقه‌ترین روش کاشت موی مدرن است و هنوز به عنوان یکی از روش‌های پراستفاده شناخته می‌شود. روش FUT از سال ۱۹۹۴ تا به امروز در کلینک‌های کاشت موی سرتاسر دنیا انجام می‌شود. این روش با وجود تهاجمی بودن و این که باعث زخم و خونریزی می‌شود، هنوز هم پرطرفدار است. چون گرافت‌های برداشت شده با این روش کیفیت بسیار بالایی دارند و خطر آسیب دیدن آن‌ها نیز کم است. باید بدانید که برخی از فولیکول‌های موجود در بانک مو نسبت به ریزش مقاوم‌اند و کیفیت بالایی دارند. برخی هم نسبت به ریزش حساس بوده و کیفیت مناسبی ندارند.

اکثر این فولیکول‌های مقاوم به ریزش دقیقاً در ناحیه‌ای قرار گرفته‌اند که در روش FUT برداشت می‌شود. در سایر روش‌های کاشت مو، فولیکول‌ها از ناحیه‌ی گسترده‌تری از بانک مو برداشته می‌شوند. به همین دلیل احتمال برداشت فولیکول‌های حساس به ریزش وجود دارد.

مراحل روش FUT

  1. برداشت فولیکول‌ها: پس از بی‌حسی موضعی، در روش FUT پوست به شکلی نواری نازک از پشت سر (بانک مو) برداشت می‌شود. همانطور که اشاره کردیم، این کار با خونریزی همراه است و زخم ایجاد شده نیاز به بخیه دارد. البته این زخم توسط موهای بالاتر پوشیده شده و به مرور زمان کمرنگ و محو می‌شود.
  2. استخراج فولیکول‌ها: نوار یا فلپ برداشت شده، در زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد. کادر درمانی با استفاده از ابزار جراحی بسیار کوچک، فولیکول‌های موجود در فلپ را استخراج و برای کاشت آماده‌ می‌کنند. هر فولیکول بین ۱ تا ۳ عدد تار مو دارد.
  3. کاشت گرافت‌ها: فولیکول‌های آماده شده که گرافت نام دارند، در اختیار جراح قرار می‌گیرند. جراح با استفاده از یک تیغ جراحی استاندارد، سوراخ‌های به قطر ۱ میلی‌متر در ناحیه‌ی گیرنده ایجاد کرده و گرافت‌ها را با استفاده از انبرک درون آن‌ها قرار می‌دهد.

مزایا و معایب

  • کیفیت بالای گرافت‌ها،
  • کاهش احتمال آسیب دیدن گرافت‌ها،
  • کاهش احتمال خطاهای برداشت مثل دفن شدن فولیکول یا برداشت ناقص،
  • عدم نیاز به تراشیدن موهای بانک مو،
  • هزینه‌ی کمتر،
  • تعداد بیشتر گرافت‌ها،
  • احتمال بیشتر عوارض بعد از عمل مانند ایجاد اسکار، بی‌حسی پوست سر، عفونت و …
  • روش FUT با خونریزی و بخیه همراه است.
  • ریکاوری و دوره‌ی بهبودی طولانی‌تر
  • بعد از عمل باید تا مدتی از ورزش‌های سنگین خودداری کنید.
  • برای کسانی که پوست سرشان انعطاف‌پذیری مناسبی ندارد، قابل انجام نیست.
  • نمی‌توان از آن برای برداشت موهای نازک‌تر استفاده کرد. (برای طبیعی‌سازی خط رویش)

کاشت مو به روش FUT

کاشت مو به روش FIT

روش FIT نسبت به FUT جدیدتر بوده و در دنیا با نام FUE شناخته می‌شود. در این روش، مرحله‌ی کاشت مو با روش FUT تفاوتی ندارد؛ اما مرحله‌ی برداشت موها نیز به صورت واحدی یا دانه دانه صورت می‌گیرد. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، کیفیت فولیکول‌های برداشت شده در کاشت مو به روش FIT کمتر از روش FUT است. اما به دلیل کم‌تهاجمی بودن و کاهش بسیار زیاد خطر عوارض جانبی مانند ایجاد اسکار، عفونت، نکروز بافت و غیره، امروزه روش FIT بیشتر از FUT طرفدار دارد.

مراحل کاشت مو FIT

  1. برداشت فولیکول‌ها: پس از بی‌حسی موضعی، پزشک جراح با استفاده از ابزاری به نام پانچ، سوراخ‌های کوچکی در ناحیه‌ی بانک مو ایجاد و فولیکول را از بافت‌های اطراف جدا می‌کند. سپس با استفاده از انبرک، فولیکول استخراج می‌شود.
  2. آماده‌سازی: فولیکول‌های برداشت شده به طور موقت در محیط نگهداری قرار می‌گیرند و زیر میکروسکوپ برای کاشت آماده می‌شوند.
  3. کاشت گرافت‌ها: در این مرحله جراح با استفاده از تیغ جراحی استاندارد، سوراخ‌هایی به قطر یک میلی‌متر روی سر ایجاد و گرافت‌های آماده را درون آن‌ها قرار می‌دهد.

مزایا و معایب

  • روشی بسیار کم‌تهاجمی،
  • بدون درد، خونریزی و بدون نیاز به بخیه،
  • بدون ایجاد اسکار نواری و جای زخم،
  • احتمال بسیار کم بروز عوارض جانبی مانند ایجاد اسکار، عفونت و …
  • دوره‌ی بهبودی یا ریکاوری کوتاه‌تر،
  • بدون محدودیت برای ورزش‌های سنگین،
  • امکان برداشت موهای نازک‌تر برای طبیعی‌سازی خط رویش،
  • مناسب برای کسانی که پوست سرشان انعطاف‌پذیری کمی دارد (مثل کسانی که قبلاً کاشت مو به روش FUT انجام داده‌اند).
  • می‌توان از آن برای برداشت موهای بدن استفاده کرد.
  • کیفیت پایین‌تر گرافت‌ها نسبت به روش FUT،
  • گرافت‌ها برای مدت بیشتری بیرون بدن می‌مانند.
  • احتمال بیشتر خطای برداشت و آسیب دیدن فولیکول‌ها (دفن شدن فولیکول‌ها یا برداشت ناقص)،
  • محدودیت تعداد گرافت،
  • نیاز به تراشیدن موهای سر در نواحی بانک مو و گیرنده،
  • هزینه‌ی بیشتر از FUT.

مراحل کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش SUT

روش SUT بر پایه‌ی روش FIT و با استفاده از دستگاهی پیشرفته به نام SAFER انجام می‌شود. این دستگاه به یک مکنده یا ساکشن و یک پانچ مجهز است. روش SUT یکی از بهترین و جدیدترین روش‌های کاشت مو است. همانطور که اشاره کردیم، امکان آسیب به فولیکول‌ها و پرتی در روش FIT یکی از معایب آن است. در کاشت مو به روش SUT با استفاده از دستگاه اتوماتیک، این عیب تا حد خوبی بهبود یافته است.

مراحل روش SUT

  1. برداشت فولیکول‌ها: پس از بی‌حسی موضعی، با استفاده پانچ دستگاه، سوراخ‌های در بانک مو ایجاد شده و فولیکول از بافت‌های اطراف جدا می‌شود. سپس با استفاده از قابلیت ساکشن، فولیکول به درون مخزنی هدایت می‌شود.
  2. آماده‌سازی: فولیکول‌های ذخیره شده در مخزن، خارج شده و در زیر میکروسکوپ برای کاشت آماده می‌شوند.
  3. کاشت گرافت‌ها: در این مرحله مانند سایر روش‌های کاشت مو، به کمک تیغ جراحی سوراخ‌های کوچکی در ناحیه‌ی گیرنده ایجاد می‌شود. بسته به صلاح‌دید جراح، قرار گیری فولیکول‌ها در این سوراخ‌ها به کمک دستگاه SAFE یا با استفاده از انبرک صورت می‌گیرد.

مزایا و معایب

چون روش SUT بر اساس روش FIT انجام می‌شود، تمام مزایای آن را دارد. برخی از معایب FIT در این روش اصلاح شده‌اند.

  • کم‌تهاجمی، بدون درد، خونریزی، زخم و نیاز به بخیه،
  • احتمال بسیار کم عوارض جانبی،
  • دوره‌ی بهبودی سریع‌تر از FUT،
  • کاهش پرتی و احتمال آسیب به گرافت‌ها نسبت به روش FIT،
  • سرعت بالاتر و امکان ایجاد تراکم‌ بیشتر نسبت به روش FIT،
  • همچنان کیفیت گرافت‌ها کمتر از روش FUT است.
  • خطای برداشت و احتمال آسیب دیدن فولیکول‌ها کمتر از روش FIT ولی بیشتر از FUT است.
  • نیاز به تراشیدن موهای نواحی بانک مو و گیرنده،
  • هزینه‌ی بیشتر از FUT و FIT.

کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش ترکیبی

در روش ترکیبی به طور همزمان از روش‌های FUT و FIT استفاده می‌شود. از روش ترکیبی در مواردی استفاده می‌شود که طاسی وسیع بوده و برای رسیدن به تراکم دلخواه، به تعداد زیادی گرافت نیاز است.

مراحل روش ترکیبی

  1. پیاده‌سازی روش FUT: پس از بی‌حسی موضعی، پزشک جراح برشی در ناحیه‌ی بانک مو ایجاد و پوست را به صورت نواری برداشت می‌کند. نوار یا فلپ برداشت شده در زیر میکروسکوپ قرار می‌گیرد و فولیکول‌هایش استخراج می‌شوند. سپس جراح در ناحیه‌ی گیرنده با استفاده از تیغ جراحی استاندارد سوراخ‌هایی ایجاد و گرافت‌ها را درون آن‌ها قرار می‌دهد.
  2. پیاده‌سازی روش FIT: پس از اتمام مرحله‌ی FUT، برای افزایش تراکم و زیباسازی خط رویش، از روش FIT استفاده می‌شود. پزشک جراح ابتدا با استفاده از ابزار پانچ، فولیکول‌ها را از بانک مو به صورت واحدی استخراج می‌کند. پس از روند آماده‌سازی، مانند مرحله‌ی اول، سوراخ‌هایی در پوست ناحیه‌ی گیرنده ایجاد و گرافت‌ها در آن‌ها قرار داده می‌شوند.

مزایا و معایب

در روش ترکیبی سه عیب اصلی روش‌های FIT و FUT برطرف شده اند:

  • مشکل کیفیت گرافت‌ها و پرتی: در روش FIT کیفیت گرافت‌های برداشت شده مانند روش FUT نیست. به علاوه امکان آسیب دیدن فولیکول‌ها وجود دارد. بیشتر موهای کاشته شده در روش ترکیبی، به کمک روش FUT استخراج شده‌اند؛ پس کیفیت گرافت‌ها بسیار بالاست.
  • مشکل برداشت موهای‌ نازک: در روش FUT برای برداشت موهای نازک سر محدودیت داریم. این موها در طبیعی‌سازی و زیباسازی ناحیه‌ی گیرنده نقش مهمی دارند. این مشکل با به‌کارگیری روش FIT برطرف می‌شود.
  • محدودیت تراکم: رسیدن به تراکم‌های بالا با روش FIT دشوار است. چون این روش بسیار زمان‌بر است، نمی‌توان در یک جلسه تعداد زیادی گرافت را انتقال داد. از طرفی در روش FUT هم محدودیت برداشت فولیکول داریم. چون فقط از فولیکول‌هایی می‌توان استفاده کرد که در نوار پوستیِ برداشت شده وجود دارند. با ترکیب این دو روش، مشکل تراکم برطرف شده و به خوبی می‌توان طاسی‌های وسیع را پوشش داد.
  • احتمال بیشتر عوارض بعد از عمل مانند ایجاد اسکار، بی‌حسی پوست سر، عفونت و …
  • مرحله‌ی FUT با خونریزی و بخیه همراه است.
  • ریکاوری و دوره‌ی بهبودی طولانی‌تر
  • بعد از عمل باید تا مدتی از ورزش‌های سنگین خودداری کنید.
  • برای کسانی که پوست سر انعطاف‌پذیری مناسبی ندارند، قابل انجام نیست.
  • هزینه‌ی بالاتر از روش‌های FUE و FIT به تنهایی

نمونه کاشت مو به روش Micro Sut

کاشت مو به روش Super FUE

روش Super FUE نیز یکی از جدیدترین و موثرترین شیوه‌های کاشت مو است. در این روش از ابزار اتوماتیکی برای برداشت موها استفاده می‌شود که خطر آسیب به فولیکول‌ها را در حین برداشت کاهش می‌دهد. همچنین دستگاه مجهز به سیستم حفظ رطوبت فولیکول‌ها است تا از خشک شدن آن‌ها جلوگیری کند.

یکی از مشکلاتی که روش‌های FIT، Micro FIT و SUT داشتند، کیفیت پایین گرافت‌ها بود. در روش FUT، نوار پوستی برداشت شده حاوی دائمی‌ترین و بهترین گرافت‌ها برای کاشت مو است. در سایر روش‌ها فولیکول‌ها باید از ناحیه‌ی وسیع‌تری در کاشت مو برداشت شوند؛ لذا احتمال برداشت فولیکول‌هایی که در آینده دچار ریزش می‌شوند وجود دارد. در روش Super FUE، موهای سر به دقت آنالیز شده و مقاوم‌ترین فولیکول‌ها انتخاب می‌شوند.

بهترین روش کاشت مو

متداول‌ترین سوالی که برای متقاضیان پیوند مو مطرح می‌شود، این است که بهترین روش کاشت مو کدام است. در پاسخ باید بگوییم که نمی‌توان یکی از روش‌های کاشت مو را به عنوان برترین یا بهترین معرفی کرد. هر کدام از روش‌ها مزایا و معایبی دارند. بهترین روش باید بسته به شرایط شما سنجیده شود. قدرت بانک مو، میزان تراکم موی دلخواه، حالت موها و مواردی از این قبیل در انتخاب بهترین روش موثراند. بهترین روش پیوند مو، با توجه به نظر پزشک و در مشورت با شما انتخاب می‌شود.

هزینه‌ی کاشت مو

هزینه کاشت مو در کلینیک کاشت مو ایران بیوتی با بیش از ۱۵ سال سابقه‌ کار و هزاران کاشت موی موفق، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است. هزینه‌ کاشت مو بسته به روش استفاده شده، تعداد گرافت‌ها، زمانی که جراحی طول می‌کشد و سایر موارد، متغیر است. به طور کلی روش FUT از سایر روش‌ها ارزان‌تر و روش‌های Micro FIT، Super FUE و روش ترکیبی هزینه‌ی بیشتری دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه‌ی کاشت مو می‌توانید با ما در تماس باشید.

  • خط ویژه : ۲۲۰۰۳۲۳۳ (۰۲۱)
  • مشاوره کاشت مو و ارسال عکس : ۰۹۱۲۹۴۰۴۰۰۲

عوارض کاشت مو

  • قرمزی و ورم : ورم و قرمزی یکی از عوارض اجتناب ناپذیر کاشت مو هستند. حتی اگر از روش‌های بسیار کم تهاجمی مثل FIT برای شما استفاده شود، باز هم احتمال ورم در ناحیه‌ی گیرنده، نواحی گیج‌گاهی، پیشانی و پلک‌ها وجود دارد. قرمزی هم بیشتر در نواحی گیرنده یا بانک مو مشاهده می‌شود.

تورم و قرمزی نشانه‌هایی از التهاب‌اند. با وجود کم‌تهاجمی بودن روش‌های کاشت مو، باز هم آسیب‌هایی جزئی به بافت پوست شما وارد می‌شود. اولین قدم بدن به سمت التیام این آسیب‌ها، پاسخ‌های التهابی است که به شکل قرمزی و ورم بروز می‌یابند. این دو ممکن است چند روز بعد از کاشت ایجاد شوند و البته که عوارضی موقت هستند و بعد از چند روز ناپدید می‌شوند.

  • خونریزی : خونریزی بعد از کاشت مو بیشتر در مورد روش‌ FUT یا روش ترکیبی مشاهده می‌شود. این هم یکی از عوارض طبیعی کاشت مو است و جای نگرانی ندارد. خونریزی حداکثر تا ۲ هفته بعد از کاشت مشاهده می‌شود و به سادگی قابل مدیریت است.
  • جوش و خارش : گاهی التهاب ایجاد شده در پوست باعث ایجاد جوش‌ها و خارش می‌شود. این عوارض معمولاً طبیعی‌اند و بعد از چند روز برطرف می‌شوند. کندن جوش و خاراندن سر می‌تواند به فولیکول‌های کاشته شده آسیب زده و باعث ایجاد اسکار بر پوست سر شوند.

گاهی جوش‌ها عفونی بوده از نشانه‌های اولیه عفونت‌اند. در این صورت نیاز به درمان دارند.

  • کیست‌ : کیست‌ها معمولاً در ناحیه‌ی گیرنده و گاهی هم در بانک مو ایجاد می‌شوند. این‌ها هم از جمله عوارض طبیعی هستند و ظرف ۲ تا ۳ هفته خوب می‌شوند. دلیل کیست‌ها نیز التهاب پوست سر بعد از پیوند مو است.
  • بی‌حسی : بی‌حس شدن پوست سر بیشتر در ناحیه‌ی بانک موی متقاضیانی که روش FUT را دریافت‌ کرده‌اند، مشاهده می‌شود. این عارضه معمولاً موقتی است ولی ممکن است تا ماه‌ها برطرف نشود. یکی از عوارض جدی روش FUT، بی‌حسی دائمی بانک مو است که معمولاً به دلیل خطای درمانی رخ می‌دهد.
  • عفونت : عفونت یکی از عوارض خطرناک کاشت مو است که معمولاً به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی و مراقبت‌های لازم بعد از کاشت رخ می‌دهد. اگر عفونت به سرعت کنترل نشود، می‌تواند باعث از بین رفتن فولیکول‌های کاشته شده یا حتی نکروز (مرگ بافتی) شود. اما اگر به موقع درمان شود، مشکلی برای متقاضی پیش نمی‌آید.

نمونه کاشت مو

مراقبت های بعد از کاشت مو

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، تا حدود ۲ هفته بعد از کاشت، قرمزی و ورم پوست سر طبیعی است. در ناحیه‌ی گیرنده، لخته‌های خون کوچکی وجود دارند که این‌ها نیز بعد از دو هفته می‌ریزند. این لخته‌های خون نقش بسیار مهمی در موفقیت کاشت مو دارند و اصلاً نباید آن‌ها را بکنید. خون خشک شده مانند سیمان فولیکول‌ها را در جای جدید خود ثابت نگه می‌دارد. برای پنهان کردن این موارد، با توجه به صلاح‌دید پزشک، می‌توانید کلاه بگذارید.

بعد از کاشت مو محدودیتی برای نرفتن به محل کار یا استراحت اجباری وجود ندارد. ولی توصیه می‌شود که چند روزی در خانه بمانید تا خطر عفونت‌ها کاهش یابد. در مورد روش FUT باید مدتی از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین خودداری کنید و منتظر اجازه‌ی پزشک بمانید. ورزش‌های سنگین باعث افزایش خونرسانی به بانک مو شده و خطر ایجاد اسکار را زیاد می‌کنند. در مورد سایر روش‌ها هم باید ۱۰ روزی از فعالیت‌های ورزشی و رابطه‌ی جنسی پرهیز کنید.

یکی از اتفاقات شایعی که پس از کاشت رخ می‌دهد و موجب نگرانی افراد می‌شود، ریزش موهای کاشته شده است. این اتفاق کاملاً طبیعی است. ریزش موهای کاشته شده نشان می‌دهد که فولیکول‌ها در جای خود ثبیت شده‌اند و ساخت مو را از سر گرفته‌اند. برای این که جا برای رشد موهای جدید باز شود، موهای قبلی باید بریزند.

ممکن است بعد از کاشت در ناحیه‌ی سر احساس درد و ناراحتی کنید. این مشکل به کمک داروهای مسکن برطرف و مدیریت می‌شود. می‌توانید با پزشک خود در مورد داروهای مناسب مشورت کنید. بسته به صلاح‌دید پزشک، ممکن است مصرف داروهای تقویتی و ویتامینی نیز به شما توصیه شود.

دوره‌ی ۱۰ روزه‌ی بعد از کاشت مو زمان حساسی است و باید به دقت از توصیه‌های مراقبتی پیروی کنید. روز بعد از جراحی باید سه مرتبه سر خود را بشویید. این کار را باید با استفاده از شامپوهای فومی مخصوص و با ملایمت بسیار انجام دهید. از روز دوم تا دهم باید روزی دو مرتبه سر خود را بشویید تا از پوسته‌پوسته شدن پوست سر جلوگیری کنید. در این بازه ممکن است خونریزی داشته باشید که طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

موهای سر به آرامی رشد می‌کنند؛ پس نباید انتظار داشته باشید که نتایج کاشت به سرعت پدیدار شوند. نتایج اولیه بعد از ۳ یا ۴ ماه قابل مشاهده هستند. حدود ۸ ماه بعد از کاشت، موهای شما تا حد خوبی رشد می‌کنند. بعد از ۱ سال، موهایی کاملاً طبیعی خواهید داشت.

قبل و بعد از عمل

مشاهده قبل و بعد عمل های ایرانوس

دریافت نوبت کاشت مو

دریافت مشاوره تخصصی با پزشک مجرب همیشه پیشنهاد جذاب و مورد قبول مراجعین کلینیک ایران بیوتی بوده است. پیدا کردن راه حلی مناسب برای از بین بردن مشکلات شما، همراه با انتخاب بهترین روش درمان از مواردی است که در جلسه مشاوره تخصصی در مورد آن صحبت می شود. متخصصین کلینیک ایران بیوتی در طول هفته و در ساعات کاری آماده ویزیت مراجعین محترم می باشند. همچنین شما می توانید سوالات خود را با ارسال درخواست مشاوره بصورت آنلاین پرسیده و بهترین پاسخ را از پزشک مد نظر خود دریافت نمایید.

.

"*" زمینه های مورد نیاز را نشان می دهد

نام و نام خانودگی*
دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو