مزوتراپی بعد از کاشت مو
در این روش از محلولی مقوی برای جلوگیری از ریزش موها استفاده میشود. تزریق مواد در محل کاشت مو باعث تحریک ناحیه درم پوست میشود. به دلیل قرارگیری پیازهای مو در ناحیه درم، تزریق محلول در تقویت ریشه آنها تأثیر مثبت دارد. تزریق با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف انجام میشود. مواد موجود در محلول مزوتراپی عبارتند از:
- داروهای اتساع دهنده رگ: پیانوکسیدیل، بوفلومدیل و پنتوکسی فیلین مهمترین داروهای اتساعدهنده عروق هستند. پس، از این طریق فرایند خونرسانی بهبود یافته و اکسیژن و مواد مغذی و موردنیاز فولیکولهای پیوندی بهخوبی تامین میشوند.
- ویتامینها: ویتامین B5 به دلیل نقش کلیدی در بهبود فرایند تقسیم سلولی، ویتامین بیوتین برای تامین انرژی سلولی و تنظیم ترشح غدد، ویتامین C برای تحریک کلاژنسازی و خاصیت آنتی اکسیدانی و ویتامین A برای تحریک تولید کلاژن اصلیترین ترکیبهای موجود در محلول مزوتراپی هستند.
- عناصر معدنی: سلنیوم، روی، منیزیم، فسفر و مس به دلیل نقش کلیدی در بهبود سلامت موها در پیشگیری از ریزش گرأفتهای پوندی ضروری هستند.
- مواد مغذی: افزایش طبیعی سن سبب کمبود سیلیکون در موها میشود. سیلیکون یکی از مهمترین اجزای تشکیلدهنده تارهای مو است.
- داروهای بیحسی: لیدوکائین و پروکائین دو ماده بیحسی بسیار مهم برای جلوگیری از ریزش مو هستند.
- هورمونها: هورمونهای آندروژن نقش مهمی در ریزش مو دارند. به همین دلیل در محلول مزوتراپی از مهارکنندههای هورمون آندروژن استفاده میشود. سیپروترون و فیناستراید دو ماده اصلی مهارکننده هورمونهای آندروژن موجود در محلول مزوتراپی هستند.
- کلسی تونین: استفاده از این ماده در مزوتراپی به سن و جنسیت متقاضی وابسته است. کلسی تونین به دلیل بهبود خونرسانی و تغذیه فولیکولها نقش مهمی در تقویت و تثبیت موهای پیوندی دارد.
مزوتراپی بهصورت دستی یا با دستگاه مزوگان انجام میشود. در مرحله اول، سونهای ظریف به عمق یک میلیمتری پوست نفوذ کرده و محلول به ناحیه درم تزریق میشود. ایجاد زخمهای بسیار ریز برای ورود سوزن به درون بافت پوست در تحریک کلاژنسازی موثر خواهد بود.
ایجاد رگهای خونی جدید در محل کاشت مو مزیت دیگر مزوتراپی است که به بهبود خونرسانی و تغذیه فولیکولها کمک میکند. در نهایت، مزوتراپی از طریق تحریک تولید سلولهای بنیادی در محل تزریق باعث رشد موها و بهبود کیفیت آنها میشود.
مراقبتهای قبل و بعد مزوتراپی
مراقبتهای قبل از مزوتراپی به شرح زیر است:
- پرهیز از مصرف مواد حالتدهنده مو یک روز قبل از تزریق،
- ارائه لیست کاملی از داروها و مکملها به پزشک،
- شستشوی موها با محلول ملایم روز قبل از تزریق.
بعد از انجام مزوتراپی نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- سه روز بعد از مزوتراپی حمام ممنوع است.
- تا یک هفته بعد از عمل از تماس مستقیم با نور خورشید بپرهیزید.
- از مصرف قرصهای رقیقکننده خون بعد از تزریق خودداری کنید.
- مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات تا یک هفته بعد از مزوتراپی ممنوع خواهد بود.
- انجام فعالیتهای سنگین به دلیل افزایش تولید عرق ممنوع است. عرق زیاد باعث از بین رفتن تاثیر مواد موجود در محلول مزوتراپی میشود.
عوارض احتمالی
- حساسیت،
- تورم و کبودی،
- عفونت،
- سردرد،
- اسکار.
ممنوعیت
- افرادی که ریزش موهای آنها به دلیل ابتلا به بیماریهای زمینهای باشد.
- ریزش موی ناشی از مصرف داروهای شیمی درمانی،
- افراد مبتلا به طاسی آندروژنی.
پی آر پی بعد از کاشت مو
Prp در حقیقت پلاسمای غنی از پلاکت است. پلاکتها نقش مؤثری در آزادسازی فاکتورهای رشد، ترمیم زخمها و رشد سلولی دارند. میزان پلاکت موجود در محلول prp بیش از ۵ برابر خون معمولی است. مراحل اصلی تزریق پی آر پی عبارت است از:
- خونگیری از متقاضی،
- جداسازی پلاسمای فاقد پلاکت، پلاسمای غنی از پلاکت و سلولهای قرمز خون،
- تزریق محلول موردنظر به محل کاشت مو.
بهترین زمان برای prp بعد از کاشت مو
اغلب افرادی که کاشت مو انجام دادهاند، اطلاعات کافی از زمان مناسب برای انجام prp ندارند. باید بدانید که زمان دقیق و معینی برای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت وجود ندارد. اما اغلب متخصصین زیبایی معتقد هستند که فاصله کوتاه بین کاشت مو و پی آر پی در دستیابی به نتایج ایدهآل اهمیت فراوانی دارد. در حالت کلی میتوان نظر متخصصین درباره تزریق پلاسما بعد از کاشت مو را به دو دسته تقسیم کرد:
دسته اول، بازه زمانی ۱۰ روز بعد از عمل را بهترین زمان برای تزریق میدانند. اما دسته دوم معتقد هستند که حدود یک تا سه ماه بعد از کاشت مو بهترین زمان برای تزریق prp و تقویت گرافتهای پیوندی خواهد بود. توصیه ما این است که برای انتخاب زمان مناسب تزریق، حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
مزایا
- روشی بسیار ایمن و غیرتهاجمی،
- درد بسیار کم،
- عدم بروز واکنشهای آلرژیک یا حساسیت به دلیل استفاده از خون متقاضی برای استخراج پلاسما،
- عدم وجود دوره نقاهت،
- مشاهده نتایج مطلوب بعد از گذشت سه ماه،
- روشی بدون محدودیت جنسیتی،
- بهبود ظاهر فرد،
- افزایش کیفیت زندگی و اعتماد به نفس.
مراقبتها
- پرهیز از مصرف داروهای رقیقکننده خون، ویتأمینهای A، E، و مولتی ویتامین یک هفته قبل از تزریق،
- اگر از داروهای فشارخون یا قلب استفاده میکنید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
- پرهیز از دستکاری محل تزریق تا ۴ ساعت بعد،
- پرهیز از تماس دست آلوده، خاک، باد و نور خورشید با محل تزریق پلاسما،
- استفاده از کمپرس سرد و گرم برای تسکین درد،
- عدم فشار به محل تزریق در حین خواب،
- پرهیز از انجام فعالیتهای سنگین و تعریق زیاد،
- برای حمام، استفاده از شامپو یا رنگ مو با پزشک خود مشورت کنید.
ممنوعیت
- افراد مبتلا به دیابت یک و دو،
- افراد مبتلا به سرطان خون یا در دوره شیمی درمانی،
- بیماران کبدی،
- بیماران مبتلا به مشکل انعقاد خون،
- افراد معتاد به مشروب یا مصرف دخانیات،
- افراد مبتلا به پرکاری تیروئید یا اختلال در سیستم گردش خون.
کربوکسی تراپی بعد از کاشت مو
روش کربوکسی تراپی شامل ورود دی اکسید کربن به زیر پوست با استفاده از سوزنهای بسیار نازک است. تحریک گلبولهای قرمز خون به آزادسازی اکسیژن، بهبود خونرسانی به فولیکولهای پیوندی، رگ زایی، تحریک رشد موها و پیشگیری از ریزش آنها مزایای اصلی تزریق CO2 به سر محسوب میشود. شرایط برای ترکیب این شیوه درمانی با مزوتراپی نیز وجود دارد. افرادی که علائمی مانند نازک شدن تارهای مو یا ریزش اولیه آنها را تجربه کردهاند، بهترین کاندید برای کربوکسی تراپی هستند.
این روش کاملاً غیرتهاجمی و ایمن است. اغلب متخصصین معتقد هستند حدود یک تا سه ماه بعد از کاشت مو بهترین زمان برای تزریق دی اکسید کربن خواهد بود. تزریق CO2 بعد از کاشت مو در تحریک مقاومت موهای پیوندی و افزایش ضخامت آنها نیز نقش مهمی دارد. برای دستیابی به نتیجه مطلوب، تزریق CO2 باید به صورت هفتگی انجام شود.
تعداد جلسات درمان با توجه به نیاز متقاضیان و شدیت ریزش موی آنها متفاوت است. اما حداقل ۶ جلسه تزریق برای اطمینان از تحریک تولید کلاژن و تقویت موها ضروری خواهد بود. افرادی که کاشت مو را در سنین بالا انجام میدهند، از عارضه نازک شدن موها رنج میبرند. چنین حالتی باعث افزایش جلسات درمان خواهد شد.
دلایل ایجاد جوش بعد از کاشت مو جوشها پس از کاشت مو میتوانند به دلیل چندین عامل مختلف بروز کنند. در اینجا به مهمترین علل آنها اشاره میکنیم: فشردگی فولیکولهای مو: در فرآیند کاشت مو، فولیکولها در نواحی مشخصی از پوست سر...
بهترین فصل برای کاشت مو آیا بهتر است کاشت مو در فصل زمستان انجام شود یا تابستان؟ این سوالی است که بسیاری از متقاضیان مطرح میکنند. با این حال، واقعیت این است که کاشت مو را میتوان در هر زمانی از سال...
چرا خوابیدن صحیح بعد از کاشت مو اهمیت دارد؟ تورم، خونریزی و … از جمله عوارض کاشت مو است که فرد ممکن است بعد از کاشت آن ها را تجربه کند. به همین علت بعد از عمل، فرد نیاز به استراحت و...
آیا ورم بعد از کاشت مو خطرناک است ؟ جای نگرانی بابت این موضوع وجود ندارد چرا که این عارضه هیچگونه اثرات دائمی ندارد. تورم در بعضی مواقع در نواحی چشم ظاهر می شود. شدت کبودی می تواند متغیر باشد. گاهی آنقدر...
خونریزی بعد از کاشت مو کاشت مو یک عمل جراحی به شمار میرود و طبیعی است که پس از عمل با عارضههای مختلفی مواجه شویم، خونریزی نیز ممکن است یکی از عوارض نادر بعد از کاشت مو باشد. در کنار خونریزی، التهاب،...