تهران، صادقیه
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
علت ریزش مو بعد از کاشت مو

علت ریزش مو بعد از کاشت مو چیست ؟

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : توصیه های کاشت مو

هر روش جراحی می تواند با یک سری عوارض احتمالی همراه باشد و کاشت مو نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این حال، خوشبختانه بسیاری از علائمی که بعد از کاشت مو با عنوان عوارض از آن ها نام برده می شود، جزئی از روند ترمیم و بهبودی هستند که به مرور برطرف می شوند و جای نگرانی در خصوص آن ها وجود ندارد. ریزش مو از جمله این عوارض است که وقتی افراد با آن روبرو می شوند، می تواند نگرانی هایی را برای شان به همراه داشته باشد. اما علت ریزش مو چیست و آیا موهای ریخته شده مجدد رشد می کنند؟

روند ریزش مو بعد از کاشت مو

در طول ماه اول و دوم در برخی افراد، تقریبا تمام موهای کاشته شده وارد فاز ریزش شوکی می شوند و می ریزند و حتی در برخی موارد ممکن است فرد تا سه ماه بعد از کاشت مو، چندان متوجه ریزش موهای خود نشود و آن هم به این دلیل خواهد بود که موها وارد فاز استراحت می شوند و نتیجه آن ریزش نابرابر موها خواهد بود. اما این را در نظر داشته باشید که ریزش مو قسمتی از پروسه ترمیم است و تقریبا برای تمام افراد اتفاق می افتد.

بعد از ریزش، موها وارد فاز استراحت شده و از ماه چهارم به بعد، رشد مجدد موها را شاهد خواهیم بود. در این مرحله، موها وارد سیکل رشد می شوند و ضخامت موهای کاشته شده همانند موهای طبیعی خواهد شد. در ابتدا ممکن است موهای کاشته شده کمی فر باشند و با جنس ما بقی موها کمی تفاوت داشته باشند که به مرور این مساله برطرف می شود و موها ظاهر طبیعی تری را به خود خواهند گرفت.

علت و زمان ریزش مو

بعد از کاشت مو و به دلیل شوکی که به موها و پوست سر وارد می شود، کاملا طبیعی است که ریزش مو اتفاق بیفتد. اما این ریزش موقتی است و آسیبی به فولیکول ها وارد نمی شود، در واقع، فقط ساقه مو می ریزد و فولیکول هم چنان زیر پوست سالم باقی می ماند و به رشد خود ادامه خواهد داد. این اتفاق ریزش شوکی نام دارد و موها مجددا بعد از گذشت دو ماه به رشد خود ادامه خواهند داد.

ریزش مو معمولا دو تا هشت هفته بعد از کاشت مو شروع می شود و طبیعتا برای مدتی ادامه پیدا می کند و در واقع واکنشی است که بدن نسبت به التهاب ایجاد شده نشان می دهد. اما بسیاری از افراد این نگرانی را دارند که این ریزش مو دائمی باشد و موها رشد نکنند، اما باید بگوییم که این ریزش در نهایت قطع می شود و رشد مجدد فولیکول ها آغاز خواهد شد. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که سرعت رشد موها بعد از ریزش در هر فردی متفاوت خواهد بود و از مقایسه کردن خود با دیگران باید خودداری کنید.

رشد و ریزش مو بعد از کاشت مو

چند توصیه مهم

بهتر است به یک سری موارد قبل و بعد از کاشت مو اهمیت داده شود تا از بروز چنین عوارضی پیشگیری به عمل آید.

در نظر گرفتن سن مناسب کاشت مو

نکته بسیار مهم که باید قبل از اقدام برای ترمیم ریزش مو انجام دهید، در نظر گرفتن سن مناسب کاشت مو می باشد. در واقع، کاشت مو باید زمانی انجام شود که الگوی ریزش موها ثابت شده باشد تا نتایج موفق آمیزی را شاهد باشیم. معمولا در آقایان از سی سالگی به بعد، روند ریزش مو به حالت ثابتی می رسد و اگر کاشت در سنین پایین تر انجام شود، ممکن است فولیکول ها از نواحی برداشته شوند که ممکن است در آینده ریزش داشته باشند که نتیجه آن، ناموفق بودن نتایج جراحی و ریزش موها خواهد بود.

در هر صورت تشخیص سن مناسب برای پیوند مو انتخاب روش مناسب کاشت مو با پزشک متخصص می باشد.

رعایت صحیح مراقبت های بعد از کاشت مو

تمام مراقبت های گفته شده توسط پزشک، بلافاصله بعد از پایان کاشت مو انجام شود و عدم رعایت مراقبت ها می تواند عوارض جدی از جمله ریزش موها در آینده را به همراه داشته باشد. از جمله مراقبت هایی که در پیشگیری از ریزش موها بعد از کاشت موثر هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم دستکاری، کندن یا خاراندن فولیکول ها،
  • عدم شستشوی سر تا سه روز بعد از جراحی،
  • خودداری از وارد آمدن هر گونه فشار و ضربه به فولیکول ها،
  • رعایت نحوه صحیح خوابیدن و استراحت.

انتخاب جراح باتجربه

یکی از دلایل عوارض جدی بعد از کاشت مو می تواند این باشد که جراح مهارت و دانش کافی در این زمینه ندارد و ناحیه مناسبی را برای برداشت فولیکول ها انتخاب نمی کند و یا در طول مراحل جراحی، آسیب هایی را به پوست سر وارد می کند که نتیجه آن می تواند ریزش موها بعد از کاشت باشد. از این رو، حتما در خصوص انتخاب جراح و کلینیک، دقت بسیار بالایی به خرج دهید.

تقویت موها بعد از کاشت مو

انجام یک سری روش ها می تواند در به حداقل رساندن ریزش موها بعد از کاشت و حاصل شدن نتایج ایده آل تر تاثیر بگذارد. مواردی از قبیل:

مصرف ماینوکسیدیل : ماینوکسیدیل، محلول موضعی است که به رشد و ضخامت موها و هم چنین تقویت فولیکول ها کمک می کند. اثرات استفاده از این دارو حدود چهار تا شش ماه بعد مشخص می شود و شاهد رشد چهل درصدی موهای خود خواهید بود. این دارو حتما باید طبق دستور و تجویز پزشک مصرف شود و از مصرف خودسرانه باید خودداری شود.

پلاسما درمانی : پلاسما درمانی یا PRP، یکی از روش های موثر در تقویت موها و فولیکول ها بعد از کاشت مو می باشد که فاکتورهای فعال پلاسما از خون خود فرد جدا و به پوست سر تزریق می شوند. در بسیاری از موارد، بعد از چند بار تزریق متوجه رشد بهتر موها و عدم ریزش خواهید شد. پلاسما درمانی باید بعد از گذشت سه ماه از کاشت مو انجام شود.

مزوتراپی مو : یکی از روش هایی که به افراد بعد از کاشت مو توصیه می شود، مزوتراپی است، به خصوص اگر مصرف فیناستراید و ماینوکسیدیل نتایج قابل قبولی را به همراه نداشته باشد. در این روش، ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو با استفاده از سوزن ظریف به پوست سر تزریق می شوند و بعد از چند جلسه درمان، روند رشد موها تحریک و تقویت خواهد شد. توجه داشته باشید که این روش باید حداقل چهار ماه بعد از کاشت مو انجام شود.

تاریخ انتشار : 1401-12-20
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو