کاشت مو به روش سوپر ترکیبی
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی با استفاده از دو روش SUT و FUT انجام میشود. نواحی که به عنوان بانک مو در روش سوپر ترکیبی انتخاب میشوند تنها وجه تمایز این روش با روش ترکیبی است. در روش سوپر ترکیبی این امکان وجود دارد که گرافتها به جز پشت سر از نواحی دیگری هم مثل قفسه سینه و ریش برداشت شده و در قسمت طاس سر کاشته شود.
اساس روش سوپر ترکیبی به این صورت است که ابتدا پزشک با استفاده از کاشت مو به روش FUT نوار مورد نیاز خود را از ناحیه بانک موی انتخاب شده جدا میکند. سپس با توجه به نظر پزشکبا استفاده از روش SUT گرافتهای استخراج شده در محل مورد نظر کاشته میشوند.
یکی از مهمترین مزیتهای کاشت مو به روش سوپر ترکیبی این است که امکان برداشت 5000 گرافت وجود دارد. این در حالی است که پزشکان در روشهای FUT و SUT هرگز به تنهایی قادر نیستند که این حجم از گرافت را استخراج کنند. به همین دلیل این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که در وسعت بالایی دچار طاسی شدهاند و پزشک مطمئن نیست که دیگر روشهای کاشت روی فرد نتیجه مثبتی داشته باشد.
کاندید مناسب
باتوجه به ریزش موی افراد و نیاز آنها به راهکارهای قطعی برای رفع طاسی، روشهای زیادی برای جبران موهای ریخته شده ابداع شده است، اما اینکه کدام روش برای چه دسته افرادی مناسب است به عوامل مختلفی بستگی دارد. عمدتا الگوی ریزش مو بین سنین 24 تا 30 سالگی مشخص میشود؛ به همین دلیل بسیاری از پزشکان معتقدند که این روش کاشت بیشتر برای افرادی که حتی سن 30 سالگی را هم رد کردهاند، مناسب است. در ادامه به طور کلی فاکتورهایی را که باعث میشود یک شخص کاندید مناسبی برای این عمل جراحی باشد را بررسی میکنیم.
- افرادی که در ناحیه وسیعی دچار طاسی شدهاند میتوانند با استفاده از کاشت مو به روش ترکیبی نهایت بهره را ببرند.
- در افرادی که پزشک تشخیص میدهد که بیش از 4000 گرافت نیاز هست تا فرد به تراکم قابل توجهی برسد.
- افرادی که الگوی ریزش موی آنها مشخص شده باشد.
- برخی افراد دارای بانک موی خیلی ضعیف هستند، این دسته از افراد میتوانند از این روش استفاده کنند و از نواحی دیگر بدن خود گرافتهای مورد نیاز را استخراج کنند.
- سلامت عمومی کافی باید داشته باشد.
- اگر جزو افرادی هستید که یکی از روشهای کاشت مو را انجام دادهاید اما نتیجه مطلوبی کسب نکردهاید، میتوانید با در نظر گرفتن نظرات پزشک برای انجام کاشت مو به روش سوپر ترکیبی اقدام کنید.
افرادی که دارای هر یک از شرایط زیر هستند، بهتر است که این روش درمانی را انتخاب نکنند:
- در بخشی از کاشت مو به روش سوپر ترکیبی که از کاشت مو به روش FUT کمک گرفته میشود، پزشک نواری را از بانک مو جدا میکند که با درد و خونریزی و در نهایت بخیه همراه است. در نتیجه برای افرادی که تمایل دارند عمل کاشت مو را بدون درد و خونریزی انجام دهند، این روش اصلا مناسب نیست.
- شرایط فرد مراجعهکننده در رابطه با مسائلی مثل زخمهای کلوئیدی و گوشتی بررسی میشود؛ چون همانطور که اشاره شد در این روش برشهایی ایجاد میشود که ممکن است باعث تشکیل زخمهای کلوئیدی شود و ظاهر بانک مو را نامناسب جلوه دهد.
- فرد نباید به هیچگونه بیماری خونی یا اختلال در انعقاد خون مبتلا باشد؛ چون ممکن است باعث به وجود آمدن عوارض جانبی یا خونریزیهای شدیدی در حین عمل شود.
- اگر پزشک فرد را معاینه کند و به این نتیجه برسد که رفع نشانههای طاسی با دیگر روشهای کاشت قابل دسترسی است، هرگز به فرد توصیه نمیکند که کاشت مو به روش سوپر ترکیبی را انجام دهد.
مراحل کاشت مو به روش سوپرترکیبی
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی شامل ۶ مرحله است که باید با دقت و حساسیت بسیار بالایی انجام شود. مراحل کاشت مو به روش سوپر ترکیبی را میتوانیم به صورت زیر تقسیمبندی کنیم:
- ترسیم خط رویش مو : در این مرحله پزشک خط رویش مو را ترسیم میکند. هرچقدر دقت پزشک در این مرحله بالا باشد، خط رویش به شکل طبیعیتری ترسیم میشود، همچنین خط برداشت گرافت موها در نواحی بانک مو مشخص میشود.
- تعیین نواحی برداشت : شرایط و کیفیت بانک مو برای تامین گرافتهای مورد نیاز بررسی شده و نواحی برداشت مشخص می شوند.
- ضد عفونی و تزریق بی حسی : نواحی که گرافتها باید برداشته یا کاشته شوند، باید به خوبی با مواد مخصوصی ضدعفونی شوند. این کار برای جلوگیری از عفونت انجام میشود. سپس نواحی برداشت بی حس می شوند.
- برداشت گرافت های مو : در این مرحله پزشک با دقت و تمرکز بالا اقدام به برداشت نواری گرافتها در نواحی پشت سر میکند. هر چقدر میزان تجربه و مهارت پزشک بالاتر باشد، فولیکولها با آسیب حداقلی خارج میشوند. بعد از اینکه پزشک نوار مورد نظر خود را خارج کرد، آن ناحیه را بخیه میزند.
- جداسازی گرافت های برداشت شده : در این مرحله پزشک با استفاده از میکروسکوپهای قوی، فولیکولهای مو را جدا میکند و تا زمانی که موقعیت کاشت فراهم شود آنها را درون یک ظرف مخصوص که حاوی مایع مغذی است، نگهداری میکند. محلولی که درون ظرف قرار دارد، حاوی تمام موادی است که یک فولیکول برای زنده ماندن به آن احتیاج دارد.
- کاشت گرافت ها : در این مرحله تیم پزشکی با استفاده از ابزارهای مخصوصی، اقدام به کاشت گرافتها در نواحی مورد نظر میکند.
پزشک باید تمام توجه و حواس خود را به این موضوع دهد که گرافتها در عمق و زاویهای مناسب قرار بگیرند تا در نهایت نتیجهای طبیعی و مطلوب حاصل شود. در مرحلهای که کاشت صورت میگیرد، پزشک با استفاده از روش FUT فولیکولها را به صورت نواری جدا کرده است و بعد تعیین میکند که در همان روز یا در روزهای آینده کاشت به روش SUT را انجام دهد.
مرحله آخر که فقط کاشت به روش SUT است این قابلیت فراهم میشود که پزشک با استفاده از این روش حدود 1000 گرافت را در لابلای موهای دیگر بکارد و تراکم حداکثری را برای فرد مراجعهکننده ایجاد کند.
مزایای روش سوپر ترکیبی
اولین مورد امکان کاشت گرافتها در تعداد بسیار بالاست. خوشبختانه روش سوپر ترکیبی این امکان را فراهم میکند که در هر جلسه پزشک جراح تعداد بالایی از گرافتها را در لابهلای موهای از قبل کاشته شده، قرار دهد. چون در این روش امکان کاشت در تراکم بسیار بالا فراهم است، بیشتر به کسانی توصیه میشود که دچار طاسی گستردهای هستند. روش سوپر ترکیبی این امکان را برای افراد فراهم میکند که با کمترین هزینه، در بازه زمانی کوتاهتری نتایج مطلبی را به دست بیاورند.
به طور میانگین در کاشت مو به روش سوپر ترکیبی امکان کاشت 5000 هزار گرافت در هر جلسه وجود دارد، این رقم با توجه به کیفیت و ظرفیت بانک مو بالا و پایین میرود. در کاشت مو به روش SUT فولیکولها با استفاده از ابزارهای حرفهای کاشته میشوند که باعث میشود هم نواحی که کاشت در آن اتفاق میافتد و هم فولیکولها کمترین آسیب ممکن را ببینند.
معایب و عوارض
این عمل هم مانند سایر جراحیها ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد، از مهمترین عوارض کاشت مو به روش سوپر ترکیبی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- در محلی که فولیکولها به صورت نواری استخراج میشوند، ممکن است جای زخم با اسکار همراه باشد که میتوان آن را با استفاده از موهای اطراف تا حدودی پوشاند.
- کاشت مو به روش سوپر ترکیبی به نسبت روشهای دیگر، دوره نقاهت نسبتا طولانیتری دارد و متعاقبا نیاز به مراقبتهای بیشتری برای جلوگیری از بروز عوارضی مثل عفونت دارد.
- بروز این عارضه بسیار نادر است، اما ممکن است برخی افراد عوارضی مثل کیست و التهاب را در فولیکولهای خود تجربه کنند.
- برخی مراجعهکنندگان ممکن است به داروهای بیحسی واکنشهای آلرژیک نشان دهند.
- احساس درد و بیحسی در برخی مناطق پوست سر ممکن است وجود داشته باشد.
- برای برداشت فولیکولها به صورت نواری ممکن است در طول عمل فرد خونریزی را تجربه کند.
تمامی عوارضی که پیشتر به آن اشاره کردیم در هر فردی به شکل خاصی بروز میکند، اما خوشبختانه راهکارهای زیادی برای جلوگیری از تشدید عوارض و حتی ظهور اولیه آنها وجود دارد.
توصیه ها
برای دستیابی به نتیجه دلخواه از هر روش درمانی، نباید اهمیت مراقبتهای قبل و بعد را نایدیده بگیرید. مهمترین اهمیت مراقبتهای قبل از کاشت مو این است که احتمال بروز عوارض را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد. این مراقبتها معمولا در مشاورههای قبل از عمل توسط پزشک توضیح داده میشود، بهتر است که آن ها را به خوبی متوجه شوید و رعایت کنید.
از مهمترین توصیهها میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- قبل از عمل موهای خود را کوتاه کنید به صورتی که تنها دو میلیمتر از آنها باقی مانده باشد.
- بهتر است قبل از مراجعه به کلینیک به خوبی موها و پوست سر را شستشو دهید. این روش روی موها و پوست سری که به خوبی تمیز شده است، انجام میشود.
- برای انجام این عمل نیازی به ناشتا بودن نیست، شما میتوانید به خوبی صبحانه یا ناهار را میل کنید.
- بهتر است در روز عمل لباسی را به تن کنید که دکمه داشته باشد یا یقه نسبتا گشادی داشته باشد.
- اگر از لنز استفاده میکنید، بهتر است قبل از عمل جراحی آن را از چشمها خود خارج کنید.
- شب قبل از عمل بهتر است که حتما خوب بخوابید و استراحت کنید.
- مصرف داروهایی مثل آسپرین و داروهای ضد التهابی باید حداقل چندین روز قبل از عمل قطع شود، زیرا ممکن است فرد را در حین عمل با مشکلاتی روبهرو کند.
- بهتر است حدود 14 روز قبل از عمل، مصرف هرگونه دخانیات (سیگار، قلیان و …) را قطع کنید و از مصرف مشروبات الکلی بپرهیزید.
- مکملهایی که حاوی ویتامینهای B و E هستند، باید در روزهای نزدیک به عمل مصرف آنها متوقف شود، چون این مواد باعث خونریزی بیش از اندازه در حین عمل میشوند.
- بهتر است غذاهایی را که باعث بروز نفخ و گاز معده میشود را قبل از عمل جراحی مصرف نکنید.
- برخی پزشکان توصیه میکنند که یک هفته قبل از عمل، ورزشهای سنگین انجام ندهید.
مراقبت های هفته اول
احتمالا به خوبی آگاه باشید که مراقبتهای بعد از عمل جراحی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند، زیرا دقیقا در این دوره است که گرافتها تلاش میکنند با محیط جدید خود ارتباط برقرار کنند.
از مهمترین نکاتی که بعد از عمل جراحی باید به آن توجه کنید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهتر است مدتی را در خانه بمانید و به خوبی استراحت کنید.
- معمولا پزشکان برای کاهش احساس درد که ممکن است بعد از عمل پیش بیاید، مسکنهایی را تجویز میکنند. بهتر است این مسکنها را به صورت مرتب با در نظر گرفتن دستور پزشک مصرف کنید.
- از این موضوع اطمینان کسب کنید که موهای تازه کاشته شده، هیچگونه فشاری را تحمل نمیکند و حواس خود را به خوبی جمع کنید که هیچ ضربهای یا فشاری در این مدت به سر وارد نشود.
- مصرف مایعات در این سه روز خیلی مهم است، سعی کنید مقدار مایعاتی که مینوشید در این سه روز زیاد باشد.
- برای بیرون رفتن حتما توجه داشته باشید که سر به خصوص نواحی که موها کاشته شدهاند، در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرند. حتما از کلاههای گشاد که پزشک تجویز کرده است، استفاده کنید.
- معمولا پزشکان شستشوی موها را تا 48 ساعت بعد از عمل ممنوع میکنند، بعد از گذشت 48 ساعت حتما با مواد شویندهای که خود پزشک تجویز کرده است، موها را بشویید.
- بهتر است در 7 روز اول بعد از عمل از انجام هرگونه مقاربتهای جنسی و فعالیت ورزشی به خصوص ورزشهای سنگین جدا خودداری کنید. معمولا پزشکان توصیه میکنند که ورزشهای سنگین را 45 روز بعد از عمل جراحی کاشت انجام دهید.
- بعد از عمل هم مانند قبل از عمل بهتر است مصرف هرگونه دخانیات، قهوه و نوشیدنیهای الکلی را قطع کنید؛ چون این مواد باعث میشوند که جریان خون تند شود و ریشه موها آسیب ببیند.
- در این چند روز بعد از عمل همچنان استفاده از داروهایی مثل آسپرین ممنوع است و بهتر است که حتما برای شروع این قبیل داروها با پزشک خود مراجعه کنید.
مراقبت های هفته دوم
- بعد از گذشت سه روز اول همچنان نباید فعالیتهای سنگین ورزشی را شروع کنید، اما میتوانید فعالیتهای سبک بدنی مثل پیاده روی را شروع کنید.
- در هنگام لباس پوشیدن باید توجه داشته باشید که یقه لباسها به پوست سر برخورد نمیکند و هیچگونه اصطکاکی ایجاد نمیشود.
- در مکانهایی که نوسانات بالایی در آنها اتفاق میافتد مثل حمام، سونا یا سولاریوم نروید.
- حمام رفتن و شستشوی موها هیچگونه منعی ندارد، اما توجه داشته باشید که موهای خود را با حوله خشک نکنید، چون ممکن است آسیب زننده باشد.
- ریشههای مو به حساسیت روزهای اول نیستند، در این مدت میتوانید به انجام فعالیتهای روزانه خود بپردازید، اما توجه داشته باشید که استراحت همچنان باید در دستور کار باشد.
- تا زمانی که طول درمان به طور کلی برطرف نشده است، بهتر است همچنان از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید.
- بهتر است در هنگام خواب چندین بالشت نرم را زیر سر خود قرار دهید، تا زاویه سر به صورت 45 درجه باشد و التهابی ایجاد نشود.
کاشت مو به روش FUE PRO چیست ؟ کاشت مو به روش FUE PRO یکی از پیشرفتهترین و نوینترین تکنیکهای کاشت مو است که با ترکیب تکنولوژیهای مدرن و دانش پزشکی، برای بازیابی و تقویت موهای از دست رفته طراحی شده است....
کاشت مو به روش BHT چیست؟ ریزش مو یکی از چالشهای شایع در میان افراد است که تأثیرات قابلتوجهی بر ظاهر و اعتمادبهنفس افراد دارد. بسیاری از افراد برای رفع این مشکل به کاشت مو روی میآورند. با این حال، هنگامی که...
کاشت مو به روش SUT چیست ؟ روش SUT کمی بعد از روش FIT ابداع شد و برپایهی آن انجام میشود. این روش از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی (فولیکولار یونیت) بهره میبرد. روش SUT کم تهاجمی است. یعنی بدون درد، خونریزی، ایجاد...
کاشت مو به روش FUT در یک نگاه تا پیش از ابداع روش FUT، برای کاشت مو از روشی به نام «پیوند دستهای» استفاده میشد. این روش که در سال ۱۹۵۲ ابداع شده بود، تا حدود ۵۰ سال بعد اصلیترین روش کاشت...
کاشت مو به روش FUE چیست ؟ روش FUE یا به اختصار از واژگان Follicular Unit Extraction تشکیل شده است. همانطور که از نام روش پیداست، اساس کار بهصورت جداسازی فولیکولها و پیوند زدن آنها به نقطه دیگر است. واحدهای فولیکولی گرافت...