کاشت مو به روش FUE چیست ؟
روش FUE یا به اختصار از واژگان Follicular Unit Extraction تشکیل شده است. همانطور که از نام روش پیداست، اساس کار بهصورت جداسازی فولیکولها و پیوند زدن آنها به نقطه دیگر است. واحدهای فولیکولی گرافت نام دارند و شامل یک الی پنج فولیکول مو هستند.
گرافتها بهطور جداگانه، دانهای و بدون جراحی توسط یک هولدر دستی از بانک مو استخراج میشوند.سپس هر گرافت در محل طاس یا کم پشت کاشته میشود. ابزاری که پزشک برای کاشت استفاده میکند، پانچ و پنس هستند. پانچ، گرد و همراه سری با اندازههای متفاوت است که باتوجه به نیاز کاندید انتخاب میشود. بانک مو شامل نواحی پشت سر و موهای کناری است. موهای این نواحی کد ژنتیکی طاسی ندارند و دچار ریزش نمیشوند.
کاربرد روش FUE محدود به کاشت موی سر نبوده و برای کاشت ابرو، ریش و سبیل نیز مورد استفاده است. این روش برای افرادی با طاسی متوسط تا خفیف بسیار کاربردی است. برای بهرهمندی از این روش میبایست بانک مو با تراکم بالا داشته باشید در غیراینصورت، استفاده از این روش برای شما چندان مناسب نیست. تصمیم گیری برای انتخاب روش کاشت برعهده پزشک متخصص میباشد که بعد از معاینه و بررسی بانک مو کاندید، یک روش یا روش ترکیبی را پیشنهاد میدهد.
منظور از کاشت مو به روش ترکیبی این است که پزشک میتواند در مواجهه با طاسی شدید از هر دو روش FIT و FUT بهطور ترکیبی استفاده کند. ابتدا با روش FUT حجم زیادی از موهای ریخته شده را پوشش داده و با بهکارگیری روش FUE تراکم آن را بیشتر کند. امروزه م یتوان با کمک گرفتن از روش کاشت FUE تا حدود 7000 تار مو در روز استخراج کرد.
کاندید مناسب
در صورتی که پزشک تشخیص دهد، شما بانک موی متراکم و مناسبی داشته و دارای یکی از شرایط زیر هستید، میتوانید از مزایای بی نظیر روش FUE بهره مند شوید.
- طاسی خفیف تا متوسط دارید یا با طاسی در جلوی سر، تاج سر و شقیقهها مواجه هستید.
- تحت تاثیر ژنتیک و مشکلات هورمونی مبتلا به ریزش مو یا الگوی مردانه و زنانه یا آلوپسی آندروژنی هستید.
- پوست سرتان خاصیت کشسانی زیادی ندارد. افرادی که پوست سر آنها خاصیت کشسانی ندارد، نمیتوانند پوست سرشان را بخیه کنند و کاندید مناسبی برای روش FUT نیستند.
- اگر جراحی با روش FUT ترس دارید و مایل به تجربه درد و خونریزی روش FUT نیستید.
اگر یکی از شرایط زیر را دارا می باشید کاندید مناسبی برای روش FUE نمی باشید:
- مبتلا به DUPA (ریزش موی منتشر بدون الگو) همراه با بانک مو کم پشت،
- ریزش موی سکه ای دارید.
- مبتلا به تریکوتیلومانیا (وسواس کندن موها) هستید.
- اگر ریزش موهایتان قطع نشده و همچنان ریزش مو دارید.
- سن شما کمتر از ۲۵ سال است.
مزایا و معایب
- قابل استفاده برای کاشت سبیل، ریش و ابرو،
- قابل استفاده برای طاسی خفیف مو،
- هیچگونه بخیه و اسکاری در ناحیه اهداکننده باقی نمیگذارد.
- FUE کم تهاجمی بوده و دوره بازیابی بیمار سریع تر و آسانتر است.
- حدود 1500 الی 2500 گرافت مو در یک جلسه ۶ الی ۸ ساعته قابل برداشت است.
- روشهای جدیدتر از کیفیت بالاتری برخوردارند. تراکم طبیعیتر و خط رویش موی بهتر ار ویژگیهای این روش است.
با اینکه روش FUE یکی از کم دردسرترین و کم عارضه ترین روشهای کاشت مو است، اما معایبی جزئی در مورد FUE وجود دارد که بهتر است از آنها مطلع باشید.
- طاسیهای وسیع را پوشش نمیدهد.
- هزینه بالاتری نسبت به روش FUT دارد.
- تعداد گرافتهای قابل پیوند در این روش از کاشت FUT و ترکیبی کمتر بوده لذا سرعت این روش پایینتر است.
- کیفیت گرافتها در روش FUE پایین تر بوده و احتمال آسیب دیدگی و از بین رفتن گرافت ها در این روش بالاتر از FUT است. زیرا در این روش برداشت گرافتها مستقیم از پوست سر است اما برداست گرافت در روش FUT در زیر میکروسکوپ و بادقت بالاتری صورت می گیرد. همان طور که واضح است برداشت گرافت ها به صورت مستقیم از پوست سر زمان بیشتری می برد و هرچه فرد موی بیشتری از داده باشد، ممکن است جلسه کاشت تا دو جلسه به طول انجامد. هرچند تلاشها براین است که در یک جلسه پایان یابد.
مراحل کاشت مو
مراحل کاشت مو به روش FUE شامل برداشت گرافتها از بانک مو، نگهداری گرافتها تا زمان کاشت و کاشت گرافتها در محل تعیین شده می باشد. این مراحل را بهصورت جزئی و دقیق تر برای شما شرح داده ایم :
جلسه مشاوره
پزشک پیش از هر اقدامی برای انجام کاشت مو به بررسی وضعیت جسمانی کاندید کاشت میپردازد. در جلسه مشاوره سعی براین است تا مشخص شود که آیا اصلا شما کاندید مناسب کاشت مو هستید و از این روش نتیجه میگیرید یا خیر. همچنین بررسی بانک مو و وسعت طاسی نیز در این جلسه انجام می شود.
مطلع کردن پزشک از سابقه هرگونه بیماری زمینه ای و داروهایی که مصرف میکنید بخشی از مشاوره است. همچنین شما موظف هستید تا آزمایشات تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید تا تصمیمگیری در مورد آمادگی جسمانی شما برای پذیرش کاشت مو و بیخطر بودن کاشت برای شما قطعی شود.
بررسی پوست سر بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای مشاوره است. برخی افراد پوست سرشان ظرفیت پذیرش گرافت ها را ندارد و به همین سادگی کاشت مو کاندید با شکست مواجه میشود. در نظر گرفتن عواملی مثل سن مناسب کاشت مو، وضعیت گرافتها، علت و الگوی ریزش مو، اهمیت بالایی در تصمیمگیری تعیین نوع روش و نتیجه نهایی کاشت مو دارد.
عکسبرداری و طراحی خط رویش مو
عکسبرداری و نگهداری عکسها در پرونده کاندید کاشت مو این امکان را فراهم میکند تا نتیجه پس از کاشت مو و پیش از آن باهم قابل مقایسه باشند. همچنین از عکسها برای تعیین خط رویش نیز استفاده میشود. پزشک پس از بررسی کامل بانک مو و مناطق پذیرنده و با تکیه بر تجربه و دانش خود، به کمک یک مارکر طرح اولیه را میکشد و محدوده ناحیه اهداکننده و محل کاشت را تعیین میکند. در این قسمت تراشیدن موهای سر کاندید برای دید بهتر پزشک و جلوگیری از عفونتهای احتمالی توصیه میشود.
تزریق بی حسی و آغاز برداشت گرافت ها
در این مرحله لازم است تا برای جلوگیری از درد کاندید حین برداشت و کاشت گرافت، از بیحسی موضعی در ناحیه پوست سر استفاده شود. مواد تزریق شده به سرعت عمل کرده و احتیاج به صرف زمان زیادی برای مشاهده اثر بیحسی نیست.
ابزاری که برای استخراج گرافتها به کار میرود، پانچ نام دارد. پانچ لبههای تیزی دارد و اندازه قسمت استوانه آن بسته به ضخامت موی کاندید و نوع گرافت، بین 0.75 الی 0.90 میلیمتر قابل تغییر است. انجام این مرحله توسط تیم پزشکی متبحر و به کارگیری وسایل استریل بسیار مهم است.
پس از اینکه پزشک واحدهای فولیکولی یا همان گرافتها را با ایجاد برشهای 1میلی متری از پوست سر جدا کرد، نوبت به خارج کردن آنها میرسد. این کار توسط انبرک یا پنس انجام میشود. برداشت گرافتها طوری صورت میگیرد که کمترین میزان جراحت و زخم را برجای گذارد. در هر جلسه حدود 1500 الی 2500 واحد فولیکولی برداشت میشود و از آنجا که در هر واحد حدود 1 الی 5 تار مو قرار دارد، تعداد تار موی استخراج شده حدودا بین 4000 الی 8000 تار مو است.
حین برداشت گرافتها دستگاه شمارنده در کنار پزشک قرار دارد تا با مطلع ساختن پزشک از تعداد گرافتها و تعداد حدودی تار مو، میزان مورد نیاز گرافت استخراج شود. اگرچه در روش FUE برش های 1 میلیمتری ایجاد می شود و انتظار میرود که فرد درد، خونریزی و اسکار را تجربه کند، اما درد جزئی در ناحیه بانک مو به سادگی با مسکن های معمولی قابل درمان بوده و تنها حدود اندکی خون از قسمتهای برش خارج میشود.
جای برشها به سرعت بهبود یافته و نگرانی خاصی از بابت تشکیل اسکار وجود ندارد. با برداشت گرافتها از بانک دیگر مویی در آن نقطه از بانک رشد نخواهد کرد. بنابراین پزشک باید دقت کافی را به خرج دهد و گرافتها را از نزدیک هم برداشت نکند و پراکندگی برداشت گرافت را رعایت کند تا بانک مو جلوه بدی پیدا نکند و احتمال ایجاد اسکار بالا نرود.
نگهداری و کاشت گرافت ها
گرافتهای استخراج شده در مرحله قبل را نمیتوان مستقیما و به سرعت در محل کاشت تعیین شده قرار داد. پس از استخراج گرافتها لازم است تا آنها را در ظروفی مخصوص حاوی موادی خاص قرار داد تا گرافتها تقویت شوند و هیدراته بمانند. نگهداری گرافتها در ظروف مخصوص به منظور حفظ سلامت گرافتها در خارج از بدن تا زمان کاشت صورت میگیرد. همچنین لازم است تا گرافتها را در دمای ایدهآل قرار گیرند.
بهمنظور بالاتر بردن کیفیت گرافتها، میتوان آنها را با عینک ذرهبینی و نور LED بررسی کرد و قسمتهایی مثل پوست و چربی اضافی را جداسازی کرد. سپس گرافتها روی یک صفحه کاغذی مرتب چیده میشوند تا پزشک حین کاشت، گرافتها را به راحتی بردارد.
پس از سپری کردن مراحل قل قبل و استراحتی حدود 30 دقیقهای برای کاندید، نوبت به کاشت گرافتها میرسد. طرح خط رویش موها در این مرحله بسیار مهم و کاربردی است. تیم پزشکی در این مرحله با در نظر گرفتن طرحی که از پیش کشیده شده گرافتها را در محل کاشت قرار میدهند. توجه به عمق، جهت رشد و خمیدگی رو به پایین یا بالا به جلوه هرچه طبیعیتر موهای کاشته شده کمک میکند.
توصیه و مراقبتها
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید یا بیماری زمنیه ای دارید پزشک را در جریان بگذارید.
- از یک تا دو هفته پیش از کاشت از مصرف دخانیات و الکل بپرهیزید.
- از چند روز پیش از کاشت از غذاهای چرب و شور استفاده نکنید و روز عمل صبحانه یا نهار سبک میل کنید.
- درصورتی که در گذشته کاشت مو انجام دادهاید یا داروهای درمان ریزش و تقویت مو مصرف کردهاید، پزشک خود را مطلع سازید.
- در صورتی که موهای سرتان سفید است، میتوانید 2 الی 3 روز پیش از کاشت آنها را رنگ کنید. اما توجه داشته باشید که مواد رنگی بهطور کامل از سطح موهایتان پاک شود.
- رعایت و انجام تمام دستورالعملهای نحوه شستشو و مراقبت از موها در روزهای ابتدایی را فراموش نکنید.
- قرار دادن سر بالاتر از بدن به منظور جلوگیری از آسیب به گرافتها هنگام خواب ضروری است.
- استفاده از کلاه و انجام فعالیتهای بدنی سنگین تا ۴۵ روز بعد از کاشت مو ممنوع است.
- مصرف به موقع داروهای تجویز شده را در اولویت کارهای روزمره خود قرار دهید.
- اگر از قسمت برداشت یا کاشت گرافتها ترشحات غیرعادی خارج شد و نشانی از عفونت پدید آمد به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض روش FUE
- امکان بروز عفونت، سردرد و سرگیجه،
- احساس درد خفیف،
- حساسیت به ماده بیحسی،
- بروز کبودی و التهاب،
- ایجاد دلمه و شوره بعد از کاشت،
- فولیکولیت و جوش،
- خارش سر،
- تورم پیشانی و اطراف چشم.
هزینه کاشت مو به روش FUE چقدر است ؟
تعیین هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما به طور کلی هزینه این روش نسبت به روش کاشت FUT کمی بالاتر و نسبت به روشهای جدیدتر کاشت مثل Micro FIT پایینتر است. البته باید در نظر داشت اگرچه این روش کمی گرانتر است اما نتایج طبیعی و عالی به همراه دارد. عوامل موثر در هزینه کاشت موبه شرح زیر است:
- مقدار گرافت برداشت شده،
- تبحر تیم پزشکی و دستمزد تعیین شده،
- وسعت محل خالی از مو،
کاشت مو به روش FUE در کلینیک ایران بیوتی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد.
شما عزیزان می توانید برای دریافت وقت مشاوره و رزرو کاشت موی خود با مشاورین ما در تماس باشید :
- خط ویژه : ۲۲۰۰۳۲۳۳ – ۰۲۱
- مشاور ؛ ۴۰۰۲ ۹۴۰ ۰۹۱۲
کاشت مو به روش FUE PRO چیست ؟ کاشت مو به روش FUE PRO یکی از پیشرفتهترین و نوینترین تکنیکهای کاشت مو است که با ترکیب تکنولوژیهای مدرن و دانش پزشکی، برای بازیابی و تقویت موهای از دست رفته طراحی شده است....
کاشت مو به روش BHT چیست؟ ریزش مو یکی از چالشهای شایع در میان افراد است که تأثیرات قابلتوجهی بر ظاهر و اعتمادبهنفس افراد دارد. بسیاری از افراد برای رفع این مشکل به کاشت مو روی میآورند. با این حال، هنگامی که...
کاشت مو به روش SUT چیست ؟ روش SUT کمی بعد از روش FIT ابداع شد و برپایهی آن انجام میشود. این روش از تکنیک انتقال واحدهای فولیکولی (فولیکولار یونیت) بهره میبرد. روش SUT کم تهاجمی است. یعنی بدون درد، خونریزی، ایجاد...
کاشت مو به روش FUT در یک نگاه تا پیش از ابداع روش FUT، برای کاشت مو از روشی به نام «پیوند دستهای» استفاده میشد. این روش که در سال ۱۹۵۲ ابداع شده بود، تا حدود ۵۰ سال بعد اصلیترین روش کاشت...
کاشت مو به روش Super FUE شروع کاشت موی مدرن از دههی ۱۹۹۰ میلادی آغاز شد؛ یعنی زمانی که پژوهشگران و جراحان فعال در حوزهی کاشت مو، روشی تحت عنوان کاشت مو با واحدهای فولیکولی را ابداع کردند. تا پیش از ابداع...