تهران ، شریعتی، پایین تر از حسینیه ارشاد
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو

علت و نحوه درمان قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : توصیه های کاشت مو

کاشت مو تنها روش ایمن و موثری است که به افرادی که از ریزش موی خود رنج می برند و علی رغم دنبال کردن اقدامات درمانی مختلف، نتوانسته اند به نتایج دلخواه برسند، پیشنهاد می شود. عوامل متعددی در ریزش مو دخیل هستند از مشکلات هورمونی گرفته تا مصرف داروی خاص و بالا رفتن سن و در همه موارد، قطعا افراد اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و با مشکلاتی روبرو خواهند شد، اما کاشت مو می تواند به رفع تمام این قبیل موارد و مشکلات کمک کند. با این حال، نکته ای که باید در نظر داشته باشیم این است که کاشت مو نیز می توانند همانند سایر روش های جراحی با یک سری عوارض احتمالی همراه باشد، البته عوارض این روش عمدتا موقتی هستند و به مرور برطرف می شوند.

از این رو، در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از عوارض شایع این روش یعنی قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو بپردازیم.

علت قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو

کاشت مو، روشی است که در آن فولیکول ها از ناحیه اهدایی یا بانک مو گرفته می شوند و با استفاده از ابزارهای مخصوص در ناحیه گیرنده پیوند زده می شوند و تمامی افرادی که در ناحیه اهدایی، فولیکول به میزان کافی دارند، می توانند از مزایای این روش بهره مند شوند. دوره ترمیم و بهبودی بلافاصله بعد از پایان جراحی آغاز می شود و ممکن است برخی افراد متوجه قرمز شدن پوست سر خود شوند و نگرانی هایی را برایشان به همراه داشته باشد.

در واقع، قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو یکی از عوارض بسیار شایع و معمول است که بدون نیاز به اقدامات درمانی خاص بهبود پیدا می کند و جای نگرانی ندارد. این قرمزی عمدتا در اثر برش ها و سوراخ هایی که برای برداشت و کاشت فولیکول ها در پوست سر زده می شود، ظاهر می گردد و به عبارتی می توان گفت که به دلیل روند جراحی است و مشکل در نظر گرفته نمی شود. از آن جایی که در دوران ترمیم، خون و اکسیژن بیشتری به پوست سر و گرافت ها فرستاده می شود تا روند ترمیم سریع تر طی شود، کاملا طبیعی است که پوست سر قرمز شود و یا پوسته تشکیل شود.

مدت زمان قرمزی پوست سر

در بیشتر موارد، افراد بعد از گذشت دو هفته از جراحی متوجه قرمزی پوست سر خود می شوند که معمولا با طی شدن روند ترمیم و بهبودی، از میزان التهاب و قرمزی نیز کاسته خواهد شد. توجه داشته باشید که این قرمزی پوست می تواند در برخی افراد طی ده تا چهارده روز برطرف شود، در حالی که در برخی افراد طولانی تر است و ممکن است چند ماه ادامه پیدا کند و میزان قرمز شدن پوست سر به نوع پوست فرد و هم چنین روش جراحی بستگی دارد، به عنوان مثال در کاشت مو به روش FUE میزان قرمزی به مراتب کمتر خواهد بود.

صورتی رنگ شدن پوست سر می تواند نشانه ای باشد از بهبود قرمزی و التهاب پوست سر و آن چه که اهمیت دارد این است که شما باید در طول سپری شدن دوره نقاهت این روش، صبور باشید و اجازه دهید روند ترمیم به طور طبیعی طی شود و نکته مهم بعدی این است که تمام نکات و مراقبت های گفته شده توسط پزشک نیز باید عینا رعایت شود تا روند ترمیم با سرعت بیشتر و با کمترین میزان عوارض طی شود.

قرمز شدن پوست سر بعد از کاشت مو

رفع قرمزی پوست سر

درست است که در بیشتر موارد، قرمزی پوست سر بعد از گذشت دو هفته از جراحی برطرف می شود، اما رعایت یک سری نکات می تواند به کاهش این عارضه کمک کند. از جمله این که:

  • استفاده از کمپرس یخ چند مرتبه در طول روز، یکی از موثرترین اقدامات در کاهش قرمزی و التهاب بعد از جراحی می باشد.
  • از قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید یا شستن و حمام بعد از کاشت مو با آب داغ باید خودداری شود. حتی استفاده از سشوار یا سایر وسایل حرارتی نیز ممنوع است، آن هم به این دلیل که گرما و حرارت خود یکی از دلایل بروز قرمزی بعد از کاشت است و می تواند باعث تشدید شرایط شود.
  • بعد از جراحی، پوسته و دلمه هایی بر روی پوست سر تشکیل می شود که می توانند با قرمزی و خارش همراه باشند و نکته بسیار مهم این است که از خاراندن یا کندن آن ها باید جدا خودداری شود. حتی توصیه می شود ماساژ در ناحیه پیشانی انجام شود تا هیچ گونه تماسی با گرافت ها ایجاد نگردد.
  • به رژیم غذایی باید اهمیت داده شود و تا جای ممکن از خوردن غذاهای تند، شور و ادویه دار که می توانند التهابات پوستی را به همراه داشته باشند، خودداری شود.
  • بعد از کاشت مو سر باید همواره بالا نگه داشته شود و وضعیت خوابیدن و استراحت باید به گونه ای باشد که سر در زاویه 45 درجه قرار بگیرد تا کمترین میزان فشار و تماس با پوست سر و گرافت ها ایجاد شود.

آیا قرمزی پوست سر بعد از کاشت مو بر نتیجه جراحی تاثیر می گذارد؟

در صورتی که قرمزی پوست جزئی از روند طبیعی دوره ترمیم باشد، تاثیری بر روی نتایج نمی گذارد و برطرف می شود. اما گاهی ممکن است قرمزی نشانه ای باشد از بروز عفونت و به همین خاطر، اگر احساس کردید از میزان قرمزی و التهاب کاسته نمی شود و شدت می گیرد، حتما پزشک را در جریان قرار دهید چرا که می تواند یکی از دلایل زیر را به همراه داشته باشد و نیاز به درمان خواهد بود.

  • فولیکولیت : فولیکولیت، کیسه های زرد رنگ چرکی است که اطراف فولیکول ها تشکیل می شود و می تواند با درد نیز همراه باشد و مشخصه اصلی آن، ظاهر شدن نقاط قرمز رنگ برجسته می باشد.
  • کیست : کیسه های کوچکی هستند که زیر پوست رشد می کنند و ممکن است در هر دو ناحیه اهدایی و گیرنده تشکیل شوند که در بیشتر موارد می تواند به دلیل مواردی مانند کاشت نادرست گرافت ها ایجاد شود و یا این که باکتری ها به دلیل عدم رعایت بهداشت توسط فرد، به پوست راه پیدا کنند و منجر به بروز عفونت و قرمزی در پوست سر شوند.

بنابراین توصیه می شود در صورت مشاهده علائمی مانند تشدید خارش، درد و تب و هم چنین ادامه دار شدن و تشدید قرمزی پوست سر بعد از کاشت، حتما پزشک را در جریان قرار دهید.

تاریخ انتشار : 1402-01-11
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو