تهران، صادقیه
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
دلمه های بعد از کاشت مو

نحوه و درمان دلمه های بعد از کاشت مو

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : توصیه های کاشت مو

در کاشت مو، فولیکول ها از قسمت پرتراکم سر یا بانک مو گرفته و به قسمت های خالی از مو یا نواحی که موهای نازک تری دارند (ناحیه گیرنده) پیوند زده می شوند. این امر نیازمند این است که برش و سوراخ هایی در هر دو ناحیه زده شود. این روش جراحی عمدتا به دو روش FUE (برداشت هر واحد فولیکول به صورت تکی و مجزا) و FUT ( برداشت نواری شکل فولیکول ها از پشت سر) انجام می شود و بالطبع، در روش FUE با زخم کمتری روبرو هستیم و روند ترمیم سریع تر طی می شود.

بعد از جراحی و ایجاد برش ها سیستم دفاعی بدن این برش ها و سوراخ ها را به عنوان زخم شناسایی می کند. این زخم های کوچک که با خونریزی همراه هستند، در نتیجه فرآیند و مکانیسم انعقاد خون فعال می شود تا خون در ناحیه لخته شود. زمانی که لخته ها خشک شود، شاهد تشکیل پوسته و دلمه در نواحی کاشت خواهیم بود و اینجاست که نگرانی ها ایجاد می شود. اما تشکیل دلمه جزئی از روند ترمیم و بهبود است و اگر چنین موردی را مشاهده کردید، بدانید که مراحل ترمیم آغاز شده است. در این زمان تنها کاری که باید انجام دهید این است که تمام مراقبت های بعد از کاشت مو که توسط پزشک معالج گفته شده را رعایت کنید.

زمان بهبودی دلمه های بعد از کاشت مو

معمولا دلمه ها دو تا سه روز بعد از کاشت مو و عمدتا در ناحیه گیرنده ظاهر می شوند. این دلمه ها در بیشتر مواقع، با خارش همراه هستند که می تواند اذیت کننده باشد. میزان تشکیل دلمه بعد از کاشت در هر یک از روش های جراحی متفاوت است و بالطبع، روند بهبودی نیز متفاوت خواهد بود. در کاشت مو به روش FUE که گرافت ها با استتفاده از پانچ مخصوص و به صورت تکی کاشته می شوند، زخمی که ایجاد می شود بسیار کوچک است، در نتیجه با دلمه کمتری نیز روبرو خواهیم بود، اما در کاشت مو به روش FUT که نیاز به برش نواری برای برداشت گرافت است و زخم بزرگ تری ایجاد می شود، میزان تشکیل دلمه نیز بیشتر خواهد بود.

بنابراین، در روش FUE می توانیم این انتظار را داشته باشیم که دلمه ها بعد از گذشت تقریبا دو هفته به طور کامل از بین بروند. اما در FUT مدت زمان بهبودی یا اصطلاحا ریزش دلمه ها بیشترخواهد بود. توجه داشته باشید که دلمه ها محکم به پوست سر می چسبند و اگر سعی در کندن آن ها داشته باشید، قطعا فولیکول پیوند زده شده نیز به همراه آن کنده می شود و نتایج جراحی از بین خواهد رفت. پس صبور باشید و با رعایت نکات و مراقبت ها، اجازه دهید روند ترمیم و بهبودی طی شود.

لخته های خون بعد از کاشت مو

درمان دلمه های بعد از کاشت مو

همان طور که اشاره شد، دلمه ها بعد از کاشت مو به مرور دچار ریزش می شوند و از کندن یا خاراندن آن ها باید خودداری شود و زمانی که صحبت از راهکارهای درمانی می شود، در واقع منظور رعایت مراقبت هایی است که توسط پزشک در اختیار فرد قرار می گیرد. این نکته را باید در نظر داشته باشید که گرافت ها در این دوره بسیار حساس هستند و کوچک ترین آسیب و ضربه ای به آن ها می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

از جمله مراقبت های مربوط به دلمه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رعایت اصول شستن موها و حمام

مهم ترین نکته ای که در طول دوره نقاهت کاشت مو باید در نظر داشته باشید، شستشو و حمام بعد از کاشت است. شستن موها حتما باید به آرامی و با استفاده از شامپوهای مخصوص که فاقد مواد شیمیایی هستند، انجام شود و این نکته را در نظر داشته باشید که از روز سوم به بعد می توانید اقدام به شستن موها کنید. هنگام حمام کردن نیز، فشار آب نباید به گونه ای باشد که به گرافت ها آسیب بزند یا باعث جابجایی شان شود. نکته مهم بعدی این است که از تماس ناخن ها با گرافت ها و پوست سر نیز باید خودداری شود.

مرطوب نگه داشتن پوست سر

مرطوب نگه داشتن پوست سر از جمله اقداماتی است که به تسریع بهبود و ریزش دلمه ها کمک می کند. شما می توانید از اسپری آب یا مرطوب کننده استفاده کنید و روش دیگر این است که حوله یا پارچه نرم مرطوبی را به آرامی روی پوست سر قرار دهید تا رطوبت جذب پوست سر شود و دلمه ها راحت تر از گرافت ها جدا شوند.

استفاده از کمپرس یخ

کمپرس یخ که منظور کاهش التهاب و ورم استفاده می شود، از میزان جریان خون کم می کند، در نتیجه مویرگ ها منقبض می شوند و شاهد بهبود دلمه ها خواهیم بود. اما نکته بسیار مهم این است که از قرار دادن مستقیم کمپرس بر روی گرافت ها باید خودداری شود و بهتر است کمپرس بر روی پیشانی قرار بگیرد. فشار وارده از کمپرس می تواند به گرافت ها آسیب بزند و نتایج منفی را به همراه داشته باشد.

تغییر وضعیت استراحت و خواب

از آن جایی که بعد از کاشت مو باید در منزل بمانید و استراحت کنید، بسیار مهم است که پوزیشن خوابیدن و استراحت به گونه ای باشد که کمترین میزان تماس و آسیب با گرافت ها ایجاد شود. توصیه می شود سر تا حد امکان بالا نگه داشته شود و هنگام خوابیدن، سر در زاویه 45 درجه قرار بگیرد و یک یا دو بالشت را زیر سر قرار دهید.

دوری از انجام فعالیت های شدید بدنی

حداقل به مدت یک ماه بعد از کاشت مو از انجام فعالیت های شدید بدنی و ورزش باید خودداری شود، چرا که این قبیل فعالیت ها می توانند باعث افزایش خونرسانی به پوست سر شوند که خود عاملی است برای تشدید دلمه و این که احتمال خونریزی از گرافت ها و دلمه ها نیز افزایش خواهد یافت. به علاوه این که این قبیل فعالیت ها می توانند باعث تعریق شوند که خود عاملی است برای افزایش احتمال خونریزی و تشدید دلمه ها.

دلمه های بعد از پیوند مو

مراقبت های ضروری

  • بعد از کاشت مو از مصرف داروهای رقیق کننده مانند آسپیرین، ژلوفن و نوافن باید خودداری شود، این داروها می توانند احتمال خونریزی دلمه ها را افزایش دهند.
  • از قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید، حمام کردن با آب داغ و یا استفاده از شسوار باید خودداری شود.
  • بعد از کاشت مو از مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات باید خودداری شود.
  • تمامی داروها از جمله مسکن ها و آنتی بیوتیک ها باید به موقع و طبق دستور پزشک مصرف شوند تا از بروز عفونت دلمه ها نیز پیشگیری به عمل آید.
تاریخ انتشار : 1402-01-05
سوالات متداول
  • آیا تشکیل دلمه بعد از کاشت مو بر روی نتایج جراحی تاثیر می گذارد؟

    خیر.  تشکیل دلمه جزئی از روند ترمیم است که جای نگرانی در مورد آن وجود ندارد و در واقع نشانه ای است از آغاز روند ترمیم زخم هاست. این نکته را باید در نظر داشته باشید که تشکیل دلمه به تنهایی تاثیری بر روی نتایج جراحی نمی گذارد، اما اگر دلمه کنده شود، احتمال کنده شدن گرافت نیز به همراه آن وجود دارد که نتایج جراحی از بین می رود و عوارض جبران ناپذیری را شاهد خواهیم بود.

    در صورت مشاهده دلمه، تمام نکات و مراقبت های گفته شده را رعایت کنید تا روند ریزش و بهبود دلمه ها سرعت بخشیده شود و تنها در صورتی که با علائمی مانند تشدید خارش، تشدید درد، چرک زرد رنگ یا علائمی از عفونت مانند تب و قرمزی در ناحیه ای که دلمه تشکیل شده است روبرو شدید، حتما پزشک را در جریان قرار دهید.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو