تهران ، شریعتی، پایین تر از حسینیه ارشاد
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
زخم بعد از کاشت مو

زخم های بعد از کاشت مو | علت و درمان

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : توصیه های کاشت مو

کاشت مو ایمن ترین روش درمان ریزش مو است که با برداشت مو از ناحیه اهدایی یا بانک مو و پیوند زدن فولیکول ها یا گرافت ها در ناحیه گیرنده همراه می باشد. تکنیک های به کار رفته در این روش جراحی به گونه ای طراحی شده اند که کمترین میزان عوارض را به همراه داشته باشند، با این حال، برداشت و کاشت فولیکول ها باید از طریق ایجاد سوراخ ها و برش هایی انجام شود و کاملا طبیعی است که زخم در این نواحی ایجاد شود. میزان و شدت زخم های ایجاد شده بعد از کاشت مو، به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن، تکنیک به کار رفته در جراحی می باشد.

زخم بعد از کاشت مو در روش های مختلف

در کاشت مو به روش FUT برش نواری شکلی با استفاده از تیغ جراحی در قسمت پشت سر زده می شود تا امکان برداشت گرافت ها فراهم گردد و سپس، فولیکول ها در ناحیه اهدایی پیوند زده می شود. میزان بروز زخم در ناحیه اهدایی بیشتر است و به وسعت برش زده شده بستگی خواهد داشت. بدیهی است که این روش به مراقبت بیشتری نیاز دارد و طول دوره ترمیم و بهبود زخم نیز طولانی تر خواهد بود.

در کاشت مو به روش FIT و سایر روش های مبتنی بر این روش، فولیکول ها با استفاده از پانچ مخصوص و به صورت تکی و جدا از قسمت پشت سر برداشته و در ناحیه گیرنده، پیوند زده می شوند. در این روش، میزان زخم کمتری ایجاد می شود و زخم ها به صورت نقطه ای و با قطر کمتر از یک میلی متر خواهند بود که قطعا طول دوره ترمیم کوتاه تر است و زخم ها با سرعت بیشتری بهبود پیدا می کنند.

از دیگر عوامل موثر در بروز زخم بعد از کاشت مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعداد پیوندها، هر چه تعداد گرافت هایی که پیوند زده می شوند، بیشتر باشد، میزان زخم نیز بیشتر خواهد بود.
  • مهارت جراح، هر چه تجربه و مهارت جراح در این زمینه بیشتر باشد و عمق سوراخ ها و برش هایی که ایجاد می کند، کمتر باشد، میزان زخم کمتری را بعد از جراحی شاهد خواهیم بود.

جای زخم در روش FIT

مراقبت از زخم بعد از کاشت مو

پوست سر و فولیکول های پیوند زده شده بعد از کاشت مو در حساس ترین مرحله هستند و ممکن است زخم ها با التهاب و خارش پوست همراه باشند و ناراحتی هایی را ایجاد کنند. یک سری نکات و مراقبت ها باید در نظر گرفته شود تا کمترین میزان عوارض را شاهد باشیم. از جمله این که:

  • بعد از جراحی، آنتی بیوتیک هایی توسط پزشک تجویز می شوند که مصرف به موقع و منظم آن ها می تواند به تسریع بهبود زخم ها کمک کند، به علاوه این که از بروز عفونت نیز پیشگیری خواهد شد.
  • از دستکاری یا کندن پوسته و دلمه های بعد از کاشت مو باید خودداری شود، چرا که کندن این ها نه تنها می تواند باعث جدا شدن فولیکول ها شود، بلکه احتمال بروز عفونت نیز افزایش خواهد یافت.
  • تغذیه بعد از کاشت مو از جمله مواردی است که افراد بعد از جراحی باید به آن اهمیت دهند. رژیم غذایی باید حاوی انواعی از مواد مغذی، ویتامین ها و آهن باشد تا زخم ها با سرعت بیشتری بهبود یابند.
  • بعد از جراحی نباید هیچ گونه فشاری به زخم ها وارد شود. حتی پوزیشن خوابیدن و استراحت بعد از کاشت باید به گونه ای باشد که کمترین میزان تماس با گرافت ها ایجاد شود.
  • استفاده از پمادهای تجویز شده توسط پزشک می تواند به رفع خشکی پوست سر کمک کند و جلوی بروز زخم بیشتر نیز گرفته خواهد شد.

مدت زمان ماندگاری زخم ها

سوالی که برای بسیاری از مراجعین پیش می آید این است که آیا زخم بعد از کاشت مو دائمی است؟ در پاسخ باید بگوییم خیر، به خصوص اگر جراحی توسط پزشک با تجربه انجام شود و خود فرد بعد از جراحی، تمام نکات و مراقبت های گفته شده توسط پزشک را رعایت کند. جای زخم بعد از کاشت دائمی نیست، تنها ممکن است در برخی افراد مدت زمان بیشتری طول بکشد تا زخم ها بهبود پیدا کنند که این بازه زمانی هم به تکنیک جراحی و تعداد گرافت ها بستگی دارد که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم.

ابتدا که زخم ها در ناحیه ایجاد می شوند، قرمز رنگ هستند و بعد از گذشت مدتی به رنگ سفید در می آیند و به مرور محو خواهند شد. مدت زمان ماندگاری این زخم ها در هر فردی متفاوت است، با این حال، در بیشتر موارد طی مدت ده روز تا دو هفته شاهد برطرف شدن آن ها خواهیم بود و رعایت مراقبت های گفته شده به تسریع بهبود زخم ها نیز کمک خواهد کرد. نکته دیگر این است که آن دسته از افرادی که پوست روشن تری دارند، ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد تا زخم ها برطرف شوند و بیشتر خود را نشان خواهند داد.

جای زخم در روش FuT

آیا امکان پوشاندن زخم بعد از کاشت مو وجود دارد؟

زخم هایی که بعد از کاشت مو ایجاد می شوند بسیار ریز هستند، به خصوص اگر جراحی به روش FIT انجام شده باشد. در کاشت مو به روش FIT افراد می توانند با بلند کردن موهای خود، روی زخم های ایجاد شده را بپوشانند. اما پوشاندن زخم ها در روش FUT به مراتب سخت است.

در اکثر مواقع افراد بعد از جراحی و برای پوشاندن این زخم ها، ترجیح می دهند از کلاه استفاده کنند. استفاده از کلاه بعد از کاشت مو شرایط خاص خودش را دارد و حتما باید با نظر پزشک استفاده شود. استفاده از کلاه غیر استاندارد به گرافت ها و زخم ها آسیب زده و می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

تاریخ انتشار : 1401-12-15
مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو