تهران پارس، خیابان توحید، روبروی پارک پلیس
۰۲۱-۲۲۰۰۳۲۳۳
فولیکولیت بعد از کاشت مو

علت ایجاد و نحوه درمان فولیکولیت بعد از کاشت مو

نویسنده: ایران بیوتی دسته بندی : توصیه های کاشت مو

امروزه کاشت مو دیگر با روش‌های قدیمی انجام نمی‌گیرد و همین امر باعث شده که عوارض پس از آن تا حد زیادی کاهش یابد. با این ‌وجود برخی از افراد پس از کاشت مو با عوارضی همچون قرمزی پوست، پوسته‌پوسته شدن سر و التهاب مواجه می‌شوند. یکی از عوارض کاشت مو که ممکن است برخی از افراد با آن مواجه شوند، فولیکولیت نام دارد.

اما فولیکولیت چیست و به چه علت رخ می‌دهد؟ چگونه می‌توان از این عارضه جلوگیری کرد؟ در این مطلب تصمیم داریم که این موضوع را به طور کامل بررسی کرده و راه‌های درمان آن را در اختیار شما قرار دهیم.

فولیکولیت چیست؟

به التهاب و عفونت فولیکول مو، فولیکولیت می‌گویند که اغلب به‌صورت جوش ظاهر می‌شود. در این زمان شما دانه‌های برجسته و ملتهب قرمز سفید یا صورتی رنگی را در اطراف ناحیه خروج مو از پوست خواهید دید که اغلب دردناک هستند. باید بدانید که فولیکولیت تنها در اثر کاشت مو رخ نمی‌دهد و بسیاری از آقایان در بخش‌هایی از بدن خود همچون ریش خود ممکن است با آن مواجه شوند. علت اصلی ایجاد فولیکولیت را می‌توان بسته‌شدن مجرای خروجی غدد سبابه که در نزدیکی فولیکول مو یا پیاز مو قرار دارند، عنوان کرد.

این اتفاق اغلب در اثر نفوذ باکتری‌ها یا قارچ‌ها، انسداد ناشی از التهاب مجرا به علت تماس با مواد شیمیایی، انسداد به‌واسطه اجسام خارجی، رشد موهای نابجا و زیرپوستی و… رخ می‌دهد.

فولیکولیت مو

علت ایجاد فولیکولیت پس از کاشت مو

از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایلی که سبب ایجاد فولیکولیت بعد از کاشت مو می‌شوند، می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

عدم رعایت بهداشت

اگر بعد از کاشت مو شستشوی صحیحی داشته باشید، موها نیز روند طبیعی درمان را در پیش گرفته و به راحتی رشد خواهند کرد. اگر چربی بیش از اندازه روی پوست جمع شود و با استفاده از شامپوهای مناسب برطرف نشود، با فولیکولیت مواجه خواهیم شد.

واکنش پوست به کاشت مو

یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد فولیکولیت پس از کاشت مو را می‌توان شوک حاصل از برش‌ها برای کاشت و برداشت موها عنوان کرد. برداشتن فولیکول‌ها از ناحیه بانک مو و جابه‌جایی آنها به منطقه دریافت‌کننده مو باعث می‌شود که این فولیکول‌ها در حین جابه‌جایی دچار شوک و استرس شوند و همین عامل یکی از دلایلی است که آنها را مستعد ایجاد فولیکولیت می‌کند.

استریل نبودن ابزارهای پیوند مو

مهم‌ترین اقدام پیش از کاشت مو این است که از اعتبار و کیفیت کار کلینیک و مرکز زیبایی که به آن مراجعه کرده‌اید، اطمینان یابید. چرا که عدم رعایت نکات بهداشتی در حین جراحی و استریل نبودن ابزارآلات پیوند مو عواملی هستند که باعث می‌شوند کاشت مو به‌خوبی انجام نشده و عوارض زیادی از جمله فولیکولیت را به دنبال داشته باشد.

هرچه در انتخاب کلینیک کاشت مو سخت‌گیری بیشتری داشته باشید و مجوزهای لازم برای آن را مورد بررسی قرار دهید، به همان نسبت از عوارض خطرناک کاشت مو و عفونت‌های بعد از آن دور خواهید ماند.

عدم ریزش موهای کاشته شده در زیر پوست سر

شاید در رابطه ‌با شوک ریزشی موها در هفته سوم پس از کاشت و پیوند مو شنیده باشید، در این زمان موهای کاشته‌شده از ساقه جدا شده و دچار ریزش می‌شوند. ممکن است که برخی از آن‌ها زیر پوست گیر کرده و باعث شوند که با ایجاد جوش در پوست سر خود مواجه شوید. در شوک ریزشی، ریشه مو بدون هیچ‌گونه مشکلی در فولیکول‌ها می‌ماند و دوباره شروع به رشد می‌کند.

کاشت فولیکول‌ها در نقاط پرتراکم سر

در صورتی ‌که گرافت‌های موی جدید، در نقاط پرتراکم سر و دارای تراکم نسبتاً مناسب کاشته شده باشند، می‌توانند باعث شوند که احتمال ایجاد فولیکولیت افزایش یابد. چرا که در این حالت، هم ایجاد شکاف در پوست برای کاشت گرافت‌های مو کار سختی به شمار می‌رود و هم ریشه‌های موی کاشته‌شده در کنار سایر ریشه‌ها از فضای کافی برای رشد و ایجاد پیوند با بافت پوست برخوردار نیستند. از دیگر دلایل شایع ایجاد فولیکولیت می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  • آسیب رسیدن به پوست همچون زخم‌های ناشی از جراحی یا خراشیدگی،
  • گرما و تعریق پوست،
  • اصطکاک پوست در اثر اصلاح یا تماس با لباس تنگ،
  • پوشیده شدن پوست با بانداژ پلاستیکی یا نوارهای چسبنده،
  • بیماری‌های پوستی چون درماتیت و آکنه.

روش‌های پیشگیری از ایجاد فولیکولیت

با عمل‌کردن به برخی از روش‌های ساده، می‌توانید به راحتی احتمال بروز فولیکولیت را به حداقل برسانید. این روش‌ها عبارتند از:

  • عدم استفاده از کلاه‌های تنگ و چسبان
  • شستشوی مرتب موها با شوینده‌های تجویزشده توسط پزشک و رعایت بهداشت فردی
  • عدم تیغ کشیدن موهای سر
  • عدم دست‌کاری جوش‌ها یا فولیکولیت‎ها
  • دوری از محیط‌های آلوده و پر از باکتری همچون استخرهای عمومی
  • شستشو و ضدعفونی مرتب وسایل مرتبط با پوست سر همچون کلاه‌، عینک و…
  • استفاده منظم از کرم‌های موضعی تقویت‌کننده پوست سر مطابق نظر پزشک
  • استفاده از داروها و شامپوهای کنترل‌کننده چربی سر
  • جلوگیری از تماس سر با نور مستقیم آفتاب
  • جلوگیری از رشد بیشتر باکتری‌ها با عدم قرارگیری طولانی‌مدت در مکان‌های مرطوب.
تاریخ انتشار : 1402-03-14
سوالات متداول
  • فولیکولیت چگونه درمان می‌شود؟

    فولیکولیت درمان‌های متنوعی دارد که با توجه ‌به نوع و شدت وضعیت فرد مبتلا متغیر خواهد بود. در ابتدا درمان با استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک شروع می‌شود. درمان‌های دارویی شامل انواع قرص، ژل و کرم است که برای کنترل عفونت به کار می‌رود و باعث می‌شود که عفونت‌های شدید و مکرر کاهش‌یافته و وضعیت پوست سر به تعادل برسد.

    در موارد شدیدتر شاید پزشک، دست به جراحی زده و عفونت به وجود آمده را تخلیه کند. همچنین شاید لازم باشد به طور کامل موهای این بخش توسط دستگاه لیزر از بین برود تا به‌این‌ترتیب عفونت کاهش پیدا کند. این روش در مقایسه با دیگر روش‌های درمانی هزینه‌بر است و چندین جلسه نیز به طول می‌انجامد.

  • آیا ایجاد جوش پس از کاشت مو طبیعی است؟

    معمولا پس از کاشت مو با برجستگی‌های بسیار لطیف و قرمز در محل کاشت مواجه خواهیم شد. در نتیجه ایجاد جوش پس از کاشت مو نشانه‌ای از آغاز رشد فولیکول‌ها در زیر پوست به شمار می‌رود. البته با انجام مراقبت‌های لازم در طی زمانی کوتاه این مشکل رفع خواهد شد.

    پس از کاشت مو به طور دقیق به دستورالعمل‌های بهداشتی که توسط پزشک توصیه شده، عمل کنید و داروها و آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی را مصرف کنید. به ‌این ‌ترتیب از بروز عفونت جدی پیشگیری کرده و پس از گذشت یک هفته الی ده روز به‌طورکلی با جوش‌ها خداحافظی خواهید کرد.

    تنها زمانی می‌توان گفت جوش‌ها غیرطبیعی هستند که به‌صورت طولانی ادامه داشته باشند و به درمان دارویی جواب نداده باشد و روزبه‌روز و وخیم‌تر شوند. در چنین زمانی لازم است به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید و درمان‌های جدی را تحت‌نظر کلینیک مربوطه ادامه دهید.

مطالب پیشنهادی

لیستی از مطالب که شاید شما بپسندید

دیدگاه ها
نام و نام خانوداگی
متن پیام
جستجو